Melcisori cu dovleac (low carb, fara zahar, dietetici)

melci-cu-dovleac

Ingrediente:

Ingrediente pentru umplutura:

Mod de preparare:
Prepararea piureului de dovleac: dovleacul feliat se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45 de minute. Dupa coacere se lasa sa se raceasca, apoi se marunteste cu blenderul pana la formarea unui piure.
Piureul de dovleac și ingredientele rămase și se amestecă formand aluatul, framantand bine pana la disparitia cocoloaselor. Se lasă aluatul să se odihnească timp de 10 minute. Aluatul se intinde (pe masa in prealabil presarata cu faina din fibre de bambus) sub forma de  dreptunghi de aprox o jumătate de centimetru grosime.  Se unde cu ulei de nucă de cocos. Pudra de cacao se amestecă cu un eritritolul si se presara peste aluat. Apoi se ruleaza  si se taie in felii aprox de 2 cm ( vor iesi aroximativ 16 bucăți de melci). Se aseaza in tava si se turtesc un pic dupa care se ung cu ou. Se coc in cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25 de minute. Dupa racire se pudreaza cu eritritolul.
Valori nutritionale per 1 melc:
Valoare energetica 26.59 kcal
Proteine: 0,99 g
Carbohidrati 3.11 g
Grăsimi: 01:14 g

sursa: http://fittdieta.cafeblog.hu/

Găluște cu brânză și semințe de mac (low carb, dietetice, fara zahar)

galuste-cu-branza

Ingrediente (pentru 3-4 persoane):

Mod de preparare:
Toate ingredientele se amesteca pana la formarea unei mase uniforme. Cu mâinile ude  se formeaza bilele (galuște).

Se fierb circa 10  min in apa putin sarata ( sunt gata in momentul in care se ridica la suprafata)

Galustele fierte se rostogolesc prin mac amestecat cu indulcitor.

reteta de https://mojzeske.blogspot.ro

Pandispan cu visine (fara zahar. low carb, fara faina alba, dietetic)

pandispan-cu-visine

Ingrediente:

Mod de preparare: Se amestecă împreună gălbenușurile de ou, indulcitorul, scorțișoară, uleiul și apa. Albusurile se bat spuma impreuna cu un vârf de cuțit de sare. Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă treptat amestecul de gălbenuș cu ulei si apă. Apoi e incorporeaza spuna de albus. Compozitia se toarea intr-o tava de copt căptușita cu hârtie de copt ( dimensiuni 20x30cm).

Atentie!  Compozitia obtinuta nu va avea aceesi textura ca aluatul din faina de grau, insa rezultatul final este pe masura asteptarilor.

Deasupra se imprastie uniform ciresele in prealabil curatate de samburi.  Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade 35 de minute.

Pofta mare!

Bilute dietetice cu cacao si fulgi de cocos (fara zahar, fara gluten, low carb, fara lapte, fara soia)

bilute-dietetice-cu-cacao-si-fulgi-de-cocos

Ingrediente:

Mod de preparare:
Se omogenizeaza Amestecul pentru briose, uleiul de nucă de cocos, apa și îndulcitorul.

Se formeaza bile ce se pun in forme de silicon cu diametru de aprox 18×18 si se coace timp de aproximativ 20-25 de minute la 180 de grade.

Dupa racire bilutele se rostogolesc in amestecul format din laptele de cocos, aroma de rom si fulgii de cocos.

reteta de http://monakonyhaja.blogspot.ro/ 

Biscuiti dietetici fara zahar cu faina de cocos

biscuti-fara-zahar-cu-faina-de-cocos
Ingrediente:

Se amesteca intr-un castron ouale, laptele, uleiul de cocos, aroma de unt sau aroma de vanilie si praful de copt, apoi se adauga faina si îndulcitorul si se amesteca pana la omogenizare.
Se bagă in cuptor, la foc mediu, intr o tava cu hârtie de copt pt aprox 30 min.

Reteta de Body by Miha

Clatite din faina de migdale umplute cu branza si putina miere (fara zahar, dietetic)

clatite-fara-zahar-din-faina-de-migdale
Ingrediente:

Se amesteca toate Ingredientele si se prajesc intr o tigaie neaderenta cu putin ulei de cocos.
Acesta a fost micul meu dejun in aceasta dimineata❤️
Faina de migdale este ideală pt prăjituri!! Are doar 9g de carbohidrati si 24g proteina pe 100g

reteta de Body by Miha

Chec fara carbohidrati (fara zahar, dietetetic, diabetic)

chec

Este un chec Ideal pentru diabetici sau pentru personale care vor sa slăbească!

Ingrediente:
-5 oua
-4-5 linguri indulcitor Eritritol
-4 linguri Faina Mix de fibre fara carbohidrati
-2 linguri ulei de cocos
esența de rom, esenta de vanilie
-un vârf de cuțit praf de copt
-1 lingura cacao degresată 1%

Se separa albușurile de gălbenușuri. Peste albușurile bătute spuma, se pune îndulcitorul si esenta amestecând continuu. Apoi se adauga gălbenușurile si ulei si se bat in continuare. La final se adauga mixul de fibre si praful de copt.
Dupa ce toate Ingredientele au fost amestecate se oprește putina compoziție care se amesteca cu cacao.
Se pune in forma de chec si apoi se adauga compoziția cu cacao. Se baga la cuptor la foc mediu pana trece testul scobitorii!
Pofta buna!

Reteta de Body by Miha

Brioșe cu fructe de pădure (low carb, fara zahar, keto)

briose-keto

Ingrediente:

  • 6 ouă mici
  • 50g tagatoza
  • 25 ml ulei de cocos
  • 10 g făină din fibre de bambus
  • 50g făină de migdale
  • 30 g făină de cocos
  • 1 linguriță rasa de praf de copt
  • 7 g cacao neagră
  • zmeură și afine.Într-un bol am bătut albușurile spuma împreună cu tagatoza,după care am adăugat pe rând gălbenușurile. După ce le-am incorporat am adăugat pe rând fiecare tip de făină, praful de copt și uleiul. Am împărțit compoziția în două și într-una am adăugat cacaua. Am pus în forme și am decorat cu zmeura și afine. Se coc 20 minute la 180 de grade.

    Au ieșit 12 brioșe

Reteta de Let’s cook keto

 

Brownie Keto (fara zahar, low carb)

brownie-keto
Ingrediente :

  • 15 g făină de cocos
  • 10 g făină de bambus
  • jumate de linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 80g ciocolată 85%
  • 80 g unt 82%
  • 50 g tagatoza
  • 2 oua mari bătute ușor
  • esență de vanilie.Intr-un bol am amestecat faine cu sarea și praful de copt. Intr-o craticioara topim ciocolata împreună cu untul amestecând continuu. După ce s-au topit bine se ia de pe foc și se adaugă tagatoza,esența de vanilie și ouăle amestecând cu mixerul continuu sa nu se coaguleze. La final se adaugă amestecul de faina și praf de copt. Se unge o forma de copt cu unt și se da la cuptor 20 minute la foc potrivit.

    Am ornat cu frișcă și zmeură și pudrat cu eritritol cu vanilie bourbon.

reteta de Let’s cook keto

Găluște umplute cu mure (low carb, fara zahar, keto)

galuste-cu-mure

Ingrediente:

  • 250 g mascarpone
  • 1 ou
  • 20 g griș nocarb
  • 10 g făină de cocos
  • 5 g făină de bambus.

    Intr-un castron se amestecă ingredientele de mai sus până devin o pastă groasă. Aluatul rezultat se da la frigider 30 de minute. Între timp se pune apa într-o oala și se pune la fiert cu un pic de sare. Se scoate aluatul din frigider și se formează bilute în care incorporam câte 1 mura. Când sunt sunt toate gata le punem în apa fierbinte și le fierbem circa 5-7 minute.

    Pentru decor am folosit griș nocarb prăjit în ulei de cocos, scorțișoară Ceylon și tagatoza.

    Au ieșit 13 bucăți 😉 delicioase!

reteta de Let’s cook keto

Pagini:1234567...23»