Clatite keto cu umplutura de ciocolata

Incredibil de usor de pus in practica, reteta de clatite keto a avut o serie de antecedente nereusite pana a capata aceasta forma simplificata si gustoasa. Adaptabila atat pentru clatite clasice cat si pentru delicioasele clatite americane, este o varianta rapida pentru un desert keto, procesul integral durand 10 minute.

Ingrediente:

Cat timp mixati toate ingredientele intr-un vas, lasati o tigaie antiaderenta la incins. Turnati din compozitie cu polonicul in centrul tigaii (pentru clatite americane) si modelati viitoarea clatita din incheietura mainii, usor. Lasati-o pana cand marginile se desprind de tigaie, apoi intoarceti clatita keto pe cealalta parte. Dupa 10-15 secunde este gata. Repetati pana la terminarea aluatului.

SE poate opta pentru umplerea clatitelor cu: un mousse de ciocolata si mascarpone, mascarpone si bucatele de fructe de padure, nutella keto, dulceata keto de capsuni etc. Enjoy!

SURSA: https://www.dietaketogenica.ro

Biscuiti Proteici cu Faina de Cocos (fara zahar, fara gluten, fara unt, 100% sanatosi)

Dragi iubitori de cocos, pregatiti-va sa fiti cuceriti ireversibil!

Acesti biscuiti sunt moi, satiosi, parfumati si mega sanatosi, iar aroma de cocos este pur si simplu imbietoare. Nu stiti cat de entuziasmata sunt sa impart cu voi aceasta reteta, pentru ca este pur si simplu dementiala!

Prepararea unor biscuiti reusiti fara gluten este o adevarata provocare. Pentru ca toate tipurile de faina fara gluten nu au acea elasticitate specifica fainii albe, este destul de greu sa reproduci anumite dulciuri.

Faina de cocos si cea de orez sunt doua tipuri de faina fara gluten pe care le folosesc la ordinea zilei. Pentru a evita obtinerea unor biscuiti foarte sfaramiciosi, am adaugat faina de Konjac, aceasta fiind folosita foarte des pentru imbunatatirea texturii diverselor aluaturi.

  • Portii: 430 g
  • Timp de preparare: 5 minute
  • Timp de gatire: 15-20 de minute
  • Timp de asteptare:  8 ore

Ingrediente 

Etape

1. Amestecam faina de cocos cu faina de orez, faina de konjac, whey-ul, praful de copt, eritritolul cu stevia si indulcitorul lichid. Topim putin ulei de cocos in cuptorul cu microunde si adaugam 15ml la amestecul obtinut mai devreme. Uleiul ramas poate fi turnat inapoi in cutie. Amestecam bine compozitia pentru a distribui uleiul de cocos.
2. Adaugam laptele de cocos, albusurile si aromele si, cu ajutorul mainilor, incorporam toate ingredientele umede.
3. Transferam compozitia pe o suprafata curata de lucru si o nivelam.
4. Decupam biscuitii si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru ca transferul in tava sa fie mai usor, puteti folosi o paleta.
5. Coacem biscutii in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute, in functie de cuptor. Transferam biscutii pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet. Mie imi plac biscuitii putin mai fermi, de aceea ii las descoperiti peste noapte pe gratar. Procedand astfel, obtinem un miez moale si o suprafata mai ferma. Enjoy!
Eu am obtinut 15 biscuiti care impreuna aveau greutatea de 430g. Va prezint valorile nutritionale atat pentru un singur biscuite, cat si pentru 100g.

In cazul in care doriti un aport si mai mare de proteine, puteti adauga inca 30g de pudra proteica si 15ml de lapte de cocos.
Acesti biscuiti sunt atat de gustosi, incat nu o sa mai vreti sa cumparati altii din comert niciodata! Nu contin zahar, gluten, conservanti si potentiatori de gust, fiind perfecti pentru copii, diabetici si persoanele care duc un mod de viata sanatos.

Pâine din făină de cocos

Această pâine este mai apropiată de ideea de pâine clasică. Nu este foarte pufoasă, ci mai degrabă ca un chec mai dens. Se poate felia și prăji în prăjitorul de pâine. Unsă cu unt este demențială. Și se mai pretează excelent la șters un sos delicios din farfurie.

O felie din această pâine are, 1 g carbohidrați. Două felii la micul dejun, unse cu unt/cremă de brânză, plus 2 felii de cașcaval, și eventual un ou fiert sau niște somon afumat, vă pot da lejer sațietate până la prânz. Fără să aveți accesul crunt de foame de la ora 10, datorat creșterii de insulină, care se întâmplă de obicei după un mic-dejun bogat în carbohidrați (cereale cu lapte, tartine cu pâine de grâu, produse de patiserie).

Pentru măsurători, se folosește o cană gradată de 240 ml
Pentru o pâine de 12 felii:

Cuptorul se încinge la 180 grade C.
Într-un bol se bat ouăle cu mixerul sau cu telul. Se toarnă uleiul de cocos, bătând în continuare. Făina de cocos se amestecă cu sarea și praful de copt, apoi se încorporează în compoziția de ouă și ulei. Aluatul va deveni tot mai gros, așa că nu mai trebuie să bateți foarte mult.

Se toarnă aluatul într-o formă** de chec tapetată în prealabil cu hârtie de copt.

Se coace timp de vreo oră, până la rumenirea suprafeței.

Se scoate din formă și se lasă la răcit. Se feliază în 12 bucăți care pe timp de vară se păstrează mai bine la rece, într-o casoletă cu capac. Feliile se reîncălzesc în prăjitorul de pâine înainte de servire.

** La porția aceasta merge o formă mai mică, a mea are 21 cm lungime. Pentru o formă mai mare se măresc cantitățile. Aluatul se poate turna și in forme de brioșe (12 bucăți), în acest caz se coc mai puțin timp.

SURSA: https://retetelchf.ro

Negresa keto cu faina de cocos

Ingrediente:

Am batut ouale spuma cam 5 minute. Am topit ciocolata in apa, impreuna cu indulcitorul si esenta de vanilie, si am omogenizat bine compozitia. Efectuati cu grija acest pas, intrucat ciocolata, fiind grasa, are tendinta de a nu se amesteca bine cu apa. Dupa ce s-a racit usor aceasta compozitie, am turnat-o in fir subtire peste oua, amestecand continuu cu o spatula. Am adaugat faina de cocos si praful de copt, le-am incorporat cu mixerul, apoi am turnat compozitia intr-o tava de silicon, aproximativ 20×20 cm. Am copt negresa keto la foc mic, cam 30 de minute.

Intr-un vas mic, am topit cele 20 de grame de ciocolata cu apa si esenta de rom. Daca compozitia nu vi se pare suficient de fluida, adaugati mai multa apa. Am taiat prajitura in 24 de cubulete, am turnat glazura peste ele si am dat la rece. Enjoy!

Informatiile nutritionale sunt pentru intreaga negresa keto.

Informatii nutritionale
  • Calorii 1164
  • Lipide 81.4
  • Proteine 59.6
  • Carbohidrati 51.4
  • Fibre 22.1

SURSA:  www.dietaketogenica.ro 

Melcisori cu dovleac (low carb, fara zahar, dietetici)

melci-cu-dovleac

Ingrediente:

Ingrediente pentru umplutura:

Mod de preparare:
Prepararea piureului de dovleac: dovleacul feliat se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45 de minute. Dupa coacere se lasa sa se raceasca, apoi se marunteste cu blenderul pana la formarea unui piure.
Piureul de dovleac și ingredientele rămase și se amestecă formand aluatul, framantand bine pana la disparitia cocoloaselor. Se lasă aluatul să se odihnească timp de 10 minute. Aluatul se intinde (pe masa in prealabil presarata cu faina din fibre de bambus) sub forma de  dreptunghi de aprox o jumătate de centimetru grosime.  Se unde cu ulei de nucă de cocos. Pudra de cacao se amestecă cu un eritritolul si se presara peste aluat. Apoi se ruleaza  si se taie in felii aprox de 2 cm ( vor iesi aroximativ 16 bucăți de melci). Se aseaza in tava si se turtesc un pic dupa care se ung cu ou. Se coc in cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25 de minute. Dupa racire se pudreaza cu eritritolul.
Valori nutritionale per 1 melc:
Valoare energetica 26.59 kcal
Proteine: 0,99 g
Carbohidrati 3.11 g
Grăsimi: 01:14 g

sursa: http://fittdieta.cafeblog.hu/

Găluște cu brânză și semințe de mac (low carb, dietetice, fara zahar)

galuste-cu-branza

Ingrediente (pentru 3-4 persoane):

Mod de preparare:
Toate ingredientele se amesteca pana la formarea unei mase uniforme. Cu mâinile ude  se formeaza bilele (galuște).

Se fierb circa 10  min in apa putin sarata ( sunt gata in momentul in care se ridica la suprafata)

Galustele fierte se rostogolesc prin mac amestecat cu indulcitor.

reteta de https://mojzeske.blogspot.ro

Pandispan cu visine (fara zahar. low carb, fara faina alba, dietetic)

pandispan-cu-visine

Ingrediente:

Mod de preparare: Se amestecă împreună gălbenușurile de ou, indulcitorul, scorțișoară, uleiul și apa. Albusurile se bat spuma impreuna cu un vârf de cuțit de sare. Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă treptat amestecul de gălbenuș cu ulei si apă. Apoi e incorporeaza spuna de albus. Compozitia se toarea intr-o tava de copt căptușita cu hârtie de copt ( dimensiuni 20x30cm).

Atentie!  Compozitia obtinuta nu va avea aceesi textura ca aluatul din faina de grau, insa rezultatul final este pe masura asteptarilor.

Deasupra se imprastie uniform ciresele in prealabil curatate de samburi.  Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade 35 de minute.

Pofta mare!

Bilute dietetice cu cacao si fulgi de cocos (fara zahar, fara gluten, low carb, fara lapte, fara soia)

bilute-dietetice-cu-cacao-si-fulgi-de-cocos

Ingrediente:

Mod de preparare:
Se omogenizeaza Amestecul pentru briose, uleiul de nucă de cocos, apa și îndulcitorul.

Se formeaza bile ce se pun in forme de silicon cu diametru de aprox 18×18 si se coace timp de aproximativ 20-25 de minute la 180 de grade.

Dupa racire bilutele se rostogolesc in amestecul format din laptele de cocos, aroma de rom si fulgii de cocos.

reteta de http://monakonyhaja.blogspot.ro/ 

Biscuiti dietetici fara zahar cu faina de cocos

biscuti-fara-zahar-cu-faina-de-cocos
Ingrediente:

Se amesteca intr-un castron ouale, laptele, uleiul de cocos, aroma de unt sau aroma de vanilie si praful de copt, apoi se adauga faina si îndulcitorul si se amesteca pana la omogenizare.
Se bagă in cuptor, la foc mediu, intr o tava cu hârtie de copt pt aprox 30 min.

Reteta de Body by Miha

Clatite din faina de migdale umplute cu branza si putina miere (fara zahar, dietetic)

clatite-fara-zahar-din-faina-de-migdale
Ingrediente:

Se amesteca toate Ingredientele si se prajesc intr o tigaie neaderenta cu putin ulei de cocos.
Acesta a fost micul meu dejun in aceasta dimineata❤️
Faina de migdale este ideală pt prăjituri!! Are doar 9g de carbohidrati si 24g proteina pe 100g

reteta de Body by Miha

Pagini:1234567...23»