Articole din categoria "KONJAC"

MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Ingrediente:

Mod de preparare:

Intrun bol adanc punem ingredientele uscate, adaugam esentele, indulcitorul, sarea si cele 3 oua.

Amestecam totul cu o spatula sau lingura pana cand incorporam toate ingredientele.

Aluatul rezultat nu este lipicios, chiar seamana foarte mult cu un aluat din faina, se poate framanta si forma o bila cu podul palmelor fara sa ni le ungem cu ulei.

Pe blatul de lucru pe care am presarat putina Faina Mix de fibre fara carbohidrati, intindem cu sucitorul o foaie subtire.

Presaram si pe suprafata aluatului putina Faina Mix de fibre fara carbohidrati daca simtim ca se lipeste de sucitor.

A rezultat o foaie de cca. 30/20 cm.

Nu am mai indepartat marginile pentru ca oricum decupam cu aparatul de mucenici si vor ramane resturi de aluat.

Mucenicii decupati ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Resturile aluatului le framantam si formam din nou o bila, urmand procedeul de intindere si decupare pana ce terminam tot aluatul.

Sincer, am mancat din aluatul crud caci asa faceam ori de cate ori, copil fiind, mama pregatea ceva bun “cocaraie” si este foarte gustos.

Nu am lasat nimic de aruncat, pana si din ultima bucatica de aluat am format un 8 rasucindu-l in podul palmelor ca sa nu pierd nimic.

Treptat, asa decupati, mucenicii au ajuns sa umple toata tava.

In cuptorul preincalzit la temperatura minima, uscam mucenicii cca. 15-20 min.

Am obtinut dintr-o bila de aluat de cca. 260 grame,un castronel de mucenici uscati de cca. 150 grame.

Punem apa intr-o oala(cratita), adaugam coaja rasa de lamaie & portocala, esenta de rom si fierbem.

Cand apa fierbe adaugam mucenicii si ii fierbem cca. 30 – 40 min. complectand  cu apa fiarta caci mai scade.

Nu va fie teama caci nu se intampla ca la cei din faina alba de grau sa se destrame coca la fiert, sunt mai duri ca textura si de aceea trebuie sa-i fierbem mai bine.

La final punem nuca maruntita, potrivim cu indulcitor dupa gust  si pudra de scortisoara.

Foarte gustosi !

Am mancat calduti caci nu am avut rabdare sa se raceasca, insa sunt deliciosi mai ales reci.

In dieta dukan preparatul se poate consuma in toate cele 4 etape, incepand chiar cu prima etapa  Atacul, intrucat nu contine ingrediente tolerate, evident renuntand la nuca, dar puteti sa-i mai aromati cu putina aroma gel de nuci.

Pofta buna s-aveti!

 

SURSA: www.dukanlifestyle.ro

Mucenici Muntenesti Dietetici (fara zahar, fara faina de grau)

 

Portii : 4

Timp de preparare: 40 de minute

Timp de gatire: 40 de minute

Ingrediente Mucenici
Zeama
Etape
  1. Combinam nuca cu eritritolul cu stevia, amidonul si scortisoara.
  2. Combinam mixul de fibre cu faina de orez, eritritolul cu stevia, faina de konjac si vanilia macinata.
  3. Adaugam ouale, aroma de nuci si esenta de vanilie si framantam totul pana cand obtinem o bila compacta de aluat.
  4. Presaram pe blatul de lucru si pe aluat putin mix de fibre si il aplatizam pe cel din urma.
  5. Cu ajutorul suciorului, intindem aluatul intr-o foaie subtire. Daca simtiti ca suciorul se lipeste, mai presarati putin mix. Cu ajutorul unui pahar mic, decupam cercuri si inlaturam excesul de aluat.
  6. Cu un dui sau cu un obiect cu diametrul si mai mic, decupam partea interioara a fiecarui cerc. Din nou, inlaturam excesul de aluat si rasucim cercurile rezultate pentru a forma un 8.
  7. Asezam mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Uscam mucenicii in cuptorul preincalzit la 130 de grade Celsius timp de 30 de minute.
  8. Turnam apa intr-o cratita si adaugam coaja de lamaie, coaja de portocala si esenta de rom.
  9. Atunci cand apa a inceput sa fiarba, adaugam mucenicii si ii fierbem timp de aproximativ 7 minute. Mucenicii trebuie sa se umfle si sa se ridice la suprafata.
  10. Adaugam amestecul de nuca si ma fierbem totul timp de 2 minute.
  11. Se pot servi atat calzi, cat si reci. Enjoy!

    SURSA: http://dulciurilenuingrasa.ro

citeste tot

Gogosi dietetice (low carb, fara zahar)

14462981_1788404301415767_6773049826436591432_n

Ingrediente:

  • 120 gr faina de secara integrala
  • 500 gr branza 0,2 grasime lacteea
  • 1 plic praf de copt
  • 3 oua si 3 albusuri.Albusurile toate batute spuma
  • 100 gr iaurt
  • 1 lingurita rasa faina konjac
  • Esente, mirodenii


Se amesteca ingredientele uscate cu branza si iaurtul, iar la final adaugam albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma de gogosi si se coace la cuptor la 150 gr. Dupa coacere se lasa la racit, se ung apoi cu sirop de clatite si se pudreaza cu ce vreti voi. Eu folosesc sirop de clatite zero calorii de la Walden Farms.

Reteta de Sport & Diet Addict

Felii dietetice cu cacao ( low carb, fără zahăr, fără gluten, fără lapte, fără soia)

felii-dietetice-cacao-1

Ingrediente blat:
75 gr Amestec pentru briose dietetice cu gust de cacao – NoCarbNoodle
160ml Lapte de cocos
îndulcitor
15 gr de ulei de cocos

Se va coace un blat-ul  la 180gr C aroximativ 25min. Dupa racire taie in felii.

Ingredente glazură:
15g pudră de cacao
10 gr de margarină
îndulcitor dupa gust
Aromă de rom
2-3 linguri Lapte de cocos ( se mai poate adauga în fucție de consistența dorită)
+ ciocolată paleo

Mod de preparare:
Toate ingredientele se amestecă temeinic și se toarnă peste feliile de blat.

felii-dietetice-cacao

Rețetă realizată de http://monakonyhaja.blogspot.ro/

Chec cu Banane si Ciocolata (fara zahar, fara faina alba, 100% sanatos)

3-min1

Ingrediente
Portii:5  portii
Etape
1. Punem bananele intr-un bol si le transformam intr-un piure cu ajutorul unui blender.
2. Adaugam ingredientele ramase, cu exceptia picaturilor de ciocolata.
3. Mixam totul doar pentru a incorpora toate ingredientele. Daca este nevoie, ocazional ne oprim si curatam peretii vasului.
4. Adaugam picaturile de ciocolata si le incorporam cu ajutorul unei spatule din silicon.
5. Turnam compozitia intr-o forma de chec si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 60-70 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
6. Lasam checul sa se raceasca in forma timp de 10 minute, dupa care fie il transferam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet, fie il portionam si il servim cald.
Enjoy!

Biscuiti Dietetici cu Nuca (fara zahar, fara unt, 100% sanatosi)

2-min2-1024x683

Ingrediente
Portii: 720 g
Etape
1. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Combinam faina de nuci cu faina de orez, cu 80g de eritritol cu stevia, faina de konjac, praful de copt, vanilia macinata si miezul de nuca maruntit.
3. Adaugam galbenusurile, piureul de mar si laptele si amestecam totul cu o spatula din silicon pana la omogenizare.
4. Batem albusurile cu sarea si cele 10g ramase de eritritol cu stevia pana cand obtinem o spuma tare.
5. Incorporam treptat spuma de albusuri in compozitia obtinuta anterior. Incercam sa nu scoatem prea mult aer din compozitie, folosind miscari de jos in sus pentru incorporare.
6. Luam un sac de patiserie sau o punga curata si ii taiem varful formand un orificiu cu diametrul de aproximativ 1.5cm. Transferam aluatul obtinut in sac si formam biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
7. Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 18 minute. Dupa coacere, ii transferam pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet.
8. Biscuitii se pastreaza intr-un recipient cu inchidere ermetica. Va recomand sa-i pastrati in frigider in cazul in care vreti sa ramana proaspeti o perioada mai indelungata.
9. Enjoy!

Briose cu Faina de Teff si Stafide (fara zahar, fara faina alba, 100% sanatoase)

3-min3
Ingrediente
Briose
Portii: 6 briose
Etape
1. Intr-un bol, combinam toate ingredientele uscate.
2. Adaugam sana, ouale, albusurile, uleiul de cocos si picaturile flavdrops si mixam totul pana la omogenizare. Adaugam stafidele si se incorporam cu ajutorul unei spatule din silicon.
3. Turnam compozitia in forme si presaram decorul (stafidele si picaturile de ciocolata). Coacem briosele timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
4. Le lasam sa se raceasca putin dupa care fie le servim, fie le transferam pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.
5. Enjoy!

Minipateuri cu branza si faina Konjak (dietetic, dukan)

Minipateuri cu branza si faina Konjak

Ingrediente:

Amestecam branza cu oul si sarea. Separat toate produsele uscate. Amestecam totul foarte bine si lasam sa se odihneasca pentru 15 min. Le facem rondele sau ce forma vrem, le asezam in tava cu un pic de spatiu intre ele si dam la cuptor pana se rumenesc.

reteta oferita de Silvi Paunescu

Curry de pui cu lapte de cocos si orez shirataki (dietetic, low carb, keto)

Am taiat pieptul de pui fasii (sau cubulete dupa preferinta) si l-am prajit in 60 ml ulei de cocos. Cand a fost aproape facut l-am scos intr-o farfurie, am adaugat si restul de ulei si am distuit ceapa taiata solzisori si usturoiul tocat marunt pana a devenit translucida, am adaugat pudra de curry, laptele de cocos, apa, sarea si piperul si am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat sosul dupa care am adaugat puiul si am lasat sa mai fiarba cateva minute. Orezul din Konjac se fierbe conform istructiunilor de pe ambalaj

reteta de Let’s cook keto

Risotto shirataki cu ciuperci champignon și cașcaval (keto, low carb, dietetic)

10338879_1035127649873107_4215459998760000064_n

Am calit o ceapa tocata marunt in 70 g unt 82%, am adaugat 1 catel de usturoi ras si cand a devenit ceapa translucida am adaugat ciupercile taiate cubulete potrivite. Cand s-au inmuiat ciupercile am adaugat o punga de orez shirataki bine clatit si o cana de apa. Am lasat sa fiarba pana a scazut apa,apoi am adaugat 150 ml smantana lichida, am condimentat cu sare si piper si le-am lasat sa dea din nou in clocot. Inainte sa iau de pe foc am pus 70 g cascaval ras si am amestecat bine.

reteta de Let’s cook keto

 

Pagini:12»