Livrare nationala

in 24-48 ore

Plati 100% sigure

Plata rapida cu cardul sau cash la livrare

021.371.24.26

Luni-Vineri: 10.00-17.00


Quinoa neagra 250g - Sano Vita

8.2 LEI


Pretul contine TVA
Cod Produs: 2452
12345

Disponibilitate: In stoc

250g

Producator: Sanovita
 
 

Quinoa neagra - Sano Vita 250g
Quinoa neagra este o pseudocereala bogata in proteine si aminoacizi care poate inlocui cu ușurinta orice tip de cereala. Se deosebește de quinoa alba si cea rosie prin fermitatea ce si-o pastreaza după fierbere si aroma placuta putand fi servitq în lapte, suc de fructe, salate sau cu legume. Este bogată în proteine, fier, calciu, potasiu, cupru și ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, migrenelor și calculilor biliari.
Ingredient unic: quinoa neagra.
Niciunul din ingrediente nu provine din culturi modificate genetic.
Declaratie Nutritionala per 100g
Valoare energetica 364kcal/1522Kj
Proteine 12g
Grasimi 3.7g
din care acizi grasi saturati 0.4g
Glucide 70.5g
din care zaharuri 1.7g
Fibre 15.5g
Sare 0g
Tara de origine Bolivia
 
Quinoa neagra este o varietate de quinoa salbatica, care creste in mod natural in culturile de quinoa din Bolivia, cu bobul mai crocant decat al semintelor albe. 
Fata de celelate tipuri (alba si neagra), quinoa neagra isi pastreaza, la fierbere, bobul intreg si nu se lipeste, dar beneficiile aduse organismului sunt identice: 
Gasim in compozitia quinoa magneziu, un element care influenteaza pozitiv tensiunea arteriala si inhiba absorbtia colesterolului.
Metionina, un aminoacid din componenta boabelor de quinoa, akuta la metabolizarea insulinei si amelioreaza simptomele asociate diabetului zaharat de tip 2.
Quinoa este un aliment foarte bine digerat de catre copiii mici si bebelusi. O poti integra in alimentatia acestuia de la varsta de 8 luni.
Continutul mare de fibre si capacitatea mare de absorbtie a lichidului face din quinoa un aliment recomandat pentru  cei cu probleme ale tranzitului intestinal (balonare, constipatie) si pesroanelor care incearca elimeinarea kilogramelor in plus.
Quinoa este bogata in proteine mai usor de digerat decat cele din carne, de aceea reprezinta unul dintre alimentele care trebuie introduse in mod obligatoriu in dietele vegetariene, pentru a furniza organosmului substantele nutritive de care acesta are nevoie pentru a funtiona in bune conditii
Reprezinta o sursa importanta de riboflavina (sau vitamina B2), substanta care contribuie la producerea de energie in interiorul celulelor si astfel ducand la scaderea frecventei si intensitatii migrenelor.
Tot riboflavina, alaturi de ceilalti antioxidanti continuti de quinoa este responsabila de combaterea radicalilor liberi si de mentinerea frumusetea pielii.
Quinoa contine 16 tipuri diferite de triterpine, substante cu care au proprietati antiinflamatorii si anticanceroase.
Quinoa contine 9 aminoacizi esentiali necesari organismului pentru devoltarea musculaturii.
Diferentele intre cele 3 tipuri de quinoa existente pe piata sunt de culoare, gust, textura si de utilizarea diferita in preparate culinare, insa, exact ca si beneficiile, nici  valorile nutritionale nu difera cu nimic:
100 de g de seminte de quinoa contin 350 de calorii si organismul gaseste in ele urmatoarele:
 
0 colesterol 
0 zaharuri
0 gluten 
13.28 g apa 
14.12 g proteine 
5.61 g lipide 
 0.71 g acidi grasi saturati
1.61 g acidi grasi nesaturati 
3.29 g acidi grassi polinsaturati 
64.16 g carboidrati tot. 
64.16 g amidon 
7 g fibre alimentare 
5 mg sodiu 
563 mg potasiu 
4.57 mg fier 
47 mg calciu 
457 mg fosfor 
0.36 mg tiamina 
0.32 mg riboflavina 
1.52 mg niacina 
1 mg vitamina A 
2.44 mg vitamina E 
 
tara de origine Bolivia

Doar userii inregistrati pot posta comentarii! Înregistreaza-te acum!

Daca aveti deja un cont de utilizator, click AICI pentru autentificare.

Aviz legal
Ambalajele și materialele originale ale produselor pot conține informații complete si diferite de cele afișate pe site-ul nostru. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate și că citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile înainte de a utiliza sau consuma un produs.