Mucenici low-carb cu făină mix de fibre

mucenici 810x466 435x250 - Mucenici low-carb cu făină mix de fibre

 

Pentru cei care țin la tradiție, dar nu vor să renunțe la regimul low-carb, vă propun o alternativă sănătoasă pentru mucenicii moldovenești. Nu conțin zahăr și nici gluten, dar totuși sunt pufoși și buni. Pentru această rețetă am folosit făina mix de fibre fără carbohidrați. Pornind de la această sursă, am modificat un pic cantitățile, astfel încât rezultatul m-a mulțumit, și nu doar pe mine. Singura chestie pe care n-am reușit să o obțin este un sirop lipicios de care să se țină nuca măcinată. Data viitoare mă gândeam să tăvălesc ușor aluatul prin miez de nucă, să se lipească de el.
Un pont pe care l-am aflat recent, util la coacerea produselor făcute din făina fără carbohidrați, și pe care vreau să-l împărtășesc cu voi: coacerea se efectuează băgând tava într-o pungă de copt. Se pare că în acest mod se creează o atmosferă mai umedă, care este benefică acestui aluat și contribuie la pufoșenia rezultatului final. Găsiți aceste pungi în orice hypermarket, la raionul de hârtie de copt, pungi la rolă, saci de gunoi, etc. Se mai numesc pungi pentru friptură.

Pentru 6 mucenici

Pentru cei care țin la tradiție, dar nu vor să renunțe la regimul low-carb, vă propun o alternativă sănătoasă pentru mucenicii moldovenești. Nu conțin zahăr și nici gluten, dar totuși sunt pufoși și buni. Pentru această rețetă am folosit făina mix de fibre fără carbohidrați. Pornind de la această sursă, am modificat un pic cantitățile, astfel încât rezultatul m-a mulțumit, și nu doar pe mine. Singura chestie pe care n-am reușit să o obțin este un sirop lipicios de care să se țină nuca măcinată. Data viitoare mă gândeam să tăvălesc ușor aluatul prin miez de nucă, să se lipească de el.

Un pont pe care l-am aflat recent, util la coacerea produselor făcute din făina fără carbohidrați, și pe care vreau să-l împărtășesc cu voi: coacerea se efectuează băgând tava într-o pungă de copt. Se pare că în acest mod se creează o atmosferă mai umedă, care este benefică acestui aluat și contribuie la pufoșenia rezultatului final. Găsiți aceste pungi în orice hypermarket, la raionul de hârtie de copt, pungi la rolă, saci de gunoi, etc. Se mai numesc pungi pentru friptură.

Pentru 6 mucenici

Într-un castron se amestecă făina cu praful de copt și sarea.
Separat se bat ouăle cu îndulcitorul, crema de brânză, drojdia și aromele.
Se unesc compozițiile, adăugând și untul moale, parțial topit. Aluatul obținut este lipicios, se lasă să stea vreo 10-15 minute, după care va fi mai ușor de manevrat.

mucenici8 281x500 - Mucenici low-carb cu făină mix de fibre

Cu mâinile unse cu puțin ulei de cocos, se împarte aluatul în 6 părți.

mucenici3 500x281 - Mucenici low-carb cu făină mix de fibre

Fiecare bucată se împarte în 2 părți, din care se formează câte un șnur. Se unesc capetele șnururilor, formând cercuri.

mucenici4 500x281 - Mucenici low-carb cu făină mix de fibre

Apoi se unesc câte două cercuri, formând un opt. Mucenicii se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se bagă tava într-o pungă de copt, a mea era mărimea XXL (35/45 cm) și numai bine a încăput tava în ea.

mucenici6 500x281 - Mucenici low-carb cu făină mix de fibre

Se lasă vreo 30 de minute, apoi se bagă tava în cuptorul încins la foc mediu (circa 170 grade C) până ce mucenicii se rumenesc (la mine a durat cam 35 de minute). Se scoate punga de copt, apoi se mai lasă tava vreo 5-10 minute.

mucenici7 281x500 - Mucenici low-carb cu făină mix de fibremucenici9 281x500 - Mucenici low-carb cu făină mix de fibre

Între timp se prepară siropul: se dă în clocot apa cu îndulcitorul, se adaugă vanilia.

Când mucenicii sunt gata, se ung cu o pensulă pe toate părțile cu siropul fierbinte, până ce acesta se absoarbe în întregime. Pentru luciu, se pot unge cu un pic de unt. Se presară cu nucă măcinată.

mucenici2 281x500 - Mucenici low-carb cu făină mix de fibre

sursa: https://retetelchf.ro/

MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

22 1024x576 444x250 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Ingrediente:

Mod de preparare:

Intrun bol adanc punem ingredientele uscate, adaugam esentele, indulcitorul, sarea si cele 3 oua.

2 1 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Amestecam totul cu o spatula sau lingura pana cand incorporam toate ingredientele.

3 1 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Aluatul rezultat nu este lipicios, chiar seamana foarte mult cu un aluat din faina, se poate framanta si forma o bila cu podul palmelor fara sa ni le ungem cu ulei.

4 1 1024x634 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Pe blatul de lucru pe care am presarat putina Faina Mix de fibre fara carbohidrati, intindem cu sucitorul o foaie subtire.

5 1 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

6 1 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Presaram si pe suprafata aluatului putina Faina Mix de fibre fara carbohidrati daca simtim ca se lipeste de sucitor.

7 1 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

A rezultat o foaie de cca. 30/20 cm.

8 1024x594 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Nu am mai indepartat marginile pentru ca oricum decupam cu aparatul de mucenici si vor ramane resturi de aluat.

9 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

10 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Mucenicii decupati ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

11 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Resturile aluatului le framantam si formam din nou o bila, urmand procedeul de intindere si decupare pana ce terminam tot aluatul.

12 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

13 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Sincer, am mancat din aluatul crud caci asa faceam ori de cate ori, copil fiind, mama pregatea ceva bun “cocaraie” si este foarte gustos.

Nu am lasat nimic de aruncat, pana si din ultima bucatica de aluat am format un 8 rasucindu-l in podul palmelor ca sa nu pierd nimic.

14 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Treptat, asa decupati, mucenicii au ajuns sa umple toata tava.

15 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

In cuptorul preincalzit la temperatura minima, uscam mucenicii cca. 15-20 min.

16 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Am obtinut dintr-o bila de aluat de cca. 260 grame,un castronel de mucenici uscati de cca. 150 grame.

23 1024x594 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Punem apa intr-o oala(cratita), adaugam coaja rasa de lamaie & portocala, esenta de rom si fierbem.

17 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Cand apa fierbe adaugam mucenicii si ii fierbem cca. 30 – 40 min. complectand  cu apa fiarta caci mai scade.

Nu va fie teama caci nu se intampla ca la cei din faina alba de grau sa se destrame coca la fiert, sunt mai duri ca textura si de aceea trebuie sa-i fierbem mai bine.

18 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

La final punem nuca maruntita, potrivim cu indulcitor dupa gust  si pudra de scortisoara.

19 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Foarte gustosi !

Am mancat calduti caci nu am avut rabdare sa se raceasca, insa sunt deliciosi mai ales reci.

20 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

21 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

In dieta dukan preparatul se poate consuma in toate cele 4 etape, incepand chiar cu prima etapa  Atacul, intrucat nu contine ingrediente tolerate, evident renuntand la nuca, dar puteti sa-i mai aromati cu putina aroma gel de nuci.

22 1024x576 - MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Pofta buna s-aveti!

 

SURSA: www.dukanlifestyle.ro

Mucenici Muntenesti Dietetici (fara zahar, fara faina de grau)

1 min1 1024x716 358x250 - Mucenici Muntenesti Dietetici (fara zahar, fara faina de grau)

 

Portii : 4

Timp de preparare: 40 de minute

Timp de gatire: 40 de minute

Ingrediente Mucenici
Zeama
Etape
  1. Combinam nuca cu eritritolul cu stevia, amidonul si scortisoara.
    IMG_2614-min
  2. Combinam mixul de fibre cu faina de orez, eritritolul cu stevia, faina de konjac si vanilia macinata.
    IMG_2597-min
  3. Adaugam ouale, aroma de nuci si esenta de vanilie si framantam totul pana cand obtinem o bila compacta de aluat.
    IMG_2600-min
  4. Presaram pe blatul de lucru si pe aluat putin mix de fibre si il aplatizam pe cel din urma.
    IMG_2601-min
  5. Cu ajutorul suciorului, intindem aluatul intr-o foaie subtire. Daca simtiti ca suciorul se lipeste, mai presarati putin mix. Cu ajutorul unui pahar mic, decupam cercuri si inlaturam excesul de aluat.
    Untitled-1-min
  6. Cu un dui sau cu un obiect cu diametrul si mai mic, decupam partea interioara a fiecarui cerc. Din nou, inlaturam excesul de aluat si rasucim cercurile rezultate pentru a forma un 8.
    Untitled-2-min
  7. Asezam mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Uscam mucenicii in cuptorul preincalzit la 130 de grade Celsius timp de 30 de minute.
    IMG_2608-min
  8. Turnam apa intr-o cratita si adaugam coaja de lamaie, coaja de portocala si esenta de rom.
    IMG_2615-min
  9. Atunci cand apa a inceput sa fiarba, adaugam mucenicii si ii fierbem timp de aproximativ 7 minute. Mucenicii trebuie sa se umfle si sa se ridice la suprafata.
    IMG_2617-min
  10. Adaugam amestecul de nuca si ma fierbem totul timp de 2 minute.
    IMG_2618-min
  11. Se pot servi atat calzi, cat si reci. Enjoy!

    SURSA: http://dulciurilenuingrasa.ro

citeste tot

Scorțișoara, un adevărat medicament

378592 cinnamon 1 438x250 - Scorțișoara, un adevărat medicament

Scorţişoara este un condiment ce provine din scoarţa unor copaci din China, India şi Asia de sud-est. Este o bună sursă de calciu, potasiu, vitamina A, carbohidrați, fibre, vitamina C, fier, magneziu și fosfor.

Exista doua tipuri principale de scortisoara:

Scortisoara Ceylon: Denumita si scortisoara „adevarata”.
Scortisoara Cassia: Aceasta este mai larg raspandita si este ceea ce oamenii numesc, de regula, „scortisoara”.

Scortisoara se obtine prin taierea ramurilor copacului cinnamomum. Coaja interioara este apoi extrasa, iar partile lemnoase inlaturate.

citeste tot

Ce este Turmericul (Curcuma longa)?

pudra Tumeric 444x250 - Ce este Turmericul (Curcuma longa)?

Ştiati ca Turmetricul are peste 580 de beneficii si este considerat a fi cel puternic antioxidant natural disponibil…? Descopera proprietatile miraculoase ale turmericului si ale curcuminei, substanta activa capabila sa distruga celulele canceroase!

Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul şi cultivat în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa. Este folosit în bucătăria indiană drept condiment, având un gust iute amărui, aromatic.

Turmericul este un condiment extras din radacina plantei de Curcuma longa, extrem de popular si apreciat in subcontinentul indian. Este intrebuintat in alimentatie, in vindecare si in medicina ayurvedica, pentru a trata o serie de afectiuni, de peste 4000 de ani.

În scop terapeutic se foloseşte rădăcina. citeste tot

Clatite keto cu umplutura de ciocolata

clatite keto cu umplutura de ciocolata 333x250 - Clatite keto cu umplutura de ciocolata

Incredibil de usor de pus in practica, reteta de clatite keto a avut o serie de antecedente nereusite pana a capata aceasta forma simplificata si gustoasa. Adaptabila atat pentru clatite clasice cat si pentru delicioasele clatite americane, este o varianta rapida pentru un desert keto, procesul integral durand 10 minute.

Ingrediente:

Cat timp mixati toate ingredientele intr-un vas, lasati o tigaie antiaderenta la incins. Turnati din compozitie cu polonicul in centrul tigaii (pentru clatite americane) si modelati viitoarea clatita din incheietura mainii, usor. Lasati-o pana cand marginile se desprind de tigaie, apoi intoarceti clatita keto pe cealalta parte. Dupa 10-15 secunde este gata. Repetati pana la terminarea aluatului.

SE poate opta pentru umplerea clatitelor cu: un mousse de ciocolata si mascarpone, mascarpone si bucatele de fructe de padure, nutella keto, dulceata keto de capsuni etc. Enjoy!

SURSA: https://www.dietaketogenica.ro

Biscuiti Proteici cu Faina de Cocos (fara zahar, fara gluten, fara unt, 100% sanatosi)

biscuiti proteici cocos 299x250 - Biscuiti Proteici cu Faina de Cocos (fara zahar, fara gluten, fara unt, 100% sanatosi)

Dragi iubitori de cocos, pregatiti-va sa fiti cuceriti ireversibil!

Acesti biscuiti sunt moi, satiosi, parfumati si mega sanatosi, iar aroma de cocos este pur si simplu imbietoare. Nu stiti cat de entuziasmata sunt sa impart cu voi aceasta reteta, pentru ca este pur si simplu dementiala!

Prepararea unor biscuiti reusiti fara gluten este o adevarata provocare. Pentru ca toate tipurile de faina fara gluten nu au acea elasticitate specifica fainii albe, este destul de greu sa reproduci anumite dulciuri.

Faina de cocos si cea de orez sunt doua tipuri de faina fara gluten pe care le folosesc la ordinea zilei. Pentru a evita obtinerea unor biscuiti foarte sfaramiciosi, am adaugat faina de Konjac, aceasta fiind folosita foarte des pentru imbunatatirea texturii diverselor aluaturi.

  • Portii: 430 g
  • Timp de preparare: 5 minute
  • Timp de gatire: 15-20 de minute
  • Timp de asteptare:  8 ore

Ingrediente 

Etape

1. Amestecam faina de cocos cu faina de orez, faina de konjac, whey-ul, praful de copt, eritritolul cu stevia si indulcitorul lichid. Topim putin ulei de cocos in cuptorul cu microunde si adaugam 15ml la amestecul obtinut mai devreme. Uleiul ramas poate fi turnat inapoi in cutie. Amestecam bine compozitia pentru a distribui uleiul de cocos.
2. Adaugam laptele de cocos, albusurile si aromele si, cu ajutorul mainilor, incorporam toate ingredientele umede.
3. Transferam compozitia pe o suprafata curata de lucru si o nivelam.
4. Decupam biscuitii si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru ca transferul in tava sa fie mai usor, puteti folosi o paleta.
5. Coacem biscutii in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute, in functie de cuptor. Transferam biscutii pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet. Mie imi plac biscuitii putin mai fermi, de aceea ii las descoperiti peste noapte pe gratar. Procedand astfel, obtinem un miez moale si o suprafata mai ferma. Enjoy!
Eu am obtinut 15 biscuiti care impreuna aveau greutatea de 430g. Va prezint valorile nutritionale atat pentru un singur biscuite, cat si pentru 100g.
valori 600x485 309x250 - Biscuiti Proteici cu Faina de Cocos (fara zahar, fara gluten, fara unt, 100% sanatosi)
In cazul in care doriti un aport si mai mare de proteine, puteti adauga inca 30g de pudra proteica si 15ml de lapte de cocos.
Acesti biscuiti sunt atat de gustosi, incat nu o sa mai vreti sa cumparati altii din comert niciodata! Nu contin zahar, gluten, conservanti si potentiatori de gust, fiind perfecti pentru copii, diabetici si persoanele care duc un mod de viata sanatos.

Pâine din făină de cocos

paine de cocos keto 435x250 - Pâine din făină de cocos

Această pâine este mai apropiată de ideea de pâine clasică. Nu este foarte pufoasă, ci mai degrabă ca un chec mai dens. Se poate felia și prăji în prăjitorul de pâine. Unsă cu unt este demențială. Și se mai pretează excelent la șters un sos delicios din farfurie.

O felie din această pâine are, 1 g carbohidrați. Două felii la micul dejun, unse cu unt/cremă de brânză, plus 2 felii de cașcaval, și eventual un ou fiert sau niște somon afumat, vă pot da lejer sațietate până la prânz. Fără să aveți accesul crunt de foame de la ora 10, datorat creșterii de insulină, care se întâmplă de obicei după un mic-dejun bogat în carbohidrați (cereale cu lapte, tartine cu pâine de grâu, produse de patiserie).

Pentru măsurători, se folosește o cană gradată de 240 ml
Pentru o pâine de 12 felii:

Cuptorul se încinge la 180 grade C.
Într-un bol se bat ouăle cu mixerul sau cu telul. Se toarnă uleiul de cocos, bătând în continuare. Făina de cocos se amestecă cu sarea și praful de copt, apoi se încorporează în compoziția de ouă și ulei. Aluatul va deveni tot mai gros, așa că nu mai trebuie să bateți foarte mult.

Se toarnă aluatul într-o formă** de chec tapetată în prealabil cu hârtie de copt.

Se coace timp de vreo oră, până la rumenirea suprafeței.

Se scoate din formă și se lasă la răcit. Se feliază în 12 bucăți care pe timp de vară se păstrează mai bine la rece, într-o casoletă cu capac. Feliile se reîncălzesc în prăjitorul de pâine înainte de servire.

** La porția aceasta merge o formă mai mică, a mea are 21 cm lungime. Pentru o formă mai mare se măresc cantitățile. Aluatul se poate turna și in forme de brioșe (12 bucăți), în acest caz se coc mai puțin timp.

SURSA: https://retetelchf.ro

Negresa keto cu faina de cocos

negresa keto 333x250 - Negresa keto cu faina de cocos

Ingrediente:

Am batut ouale spuma cam 5 minute. Am topit ciocolata in apa, impreuna cu indulcitorul si esenta de vanilie, si am omogenizat bine compozitia. Efectuati cu grija acest pas, intrucat ciocolata, fiind grasa, are tendinta de a nu se amesteca bine cu apa. Dupa ce s-a racit usor aceasta compozitie, am turnat-o in fir subtire peste oua, amestecand continuu cu o spatula. Am adaugat faina de cocos si praful de copt, le-am incorporat cu mixerul, apoi am turnat compozitia intr-o tava de silicon, aproximativ 20×20 cm. Am copt negresa keto la foc mic, cam 30 de minute.

Intr-un vas mic, am topit cele 20 de grame de ciocolata cu apa si esenta de rom. Daca compozitia nu vi se pare suficient de fluida, adaugati mai multa apa. Am taiat prajitura in 24 de cubulete, am turnat glazura peste ele si am dat la rece. Enjoy!

Informatiile nutritionale sunt pentru intreaga negresa keto.

Informatii nutritionale
  • Calorii 1164
  • Lipide 81.4
  • Proteine 59.6
  • Carbohidrati 51.4
  • Fibre 22.1

SURSA:  www.dietaketogenica.ro 

Melcisori cu dovleac (low carb, fara zahar, dietetici)

melci-cu-dovleac

Ingrediente:

Ingrediente pentru umplutura:

Mod de preparare:
Prepararea piureului de dovleac: dovleacul feliat se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45 de minute. Dupa coacere se lasa sa se raceasca, apoi se marunteste cu blenderul pana la formarea unui piure.
Piureul de dovleac și ingredientele rămase și se amestecă formand aluatul, framantand bine pana la disparitia cocoloaselor. Se lasă aluatul să se odihnească timp de 10 minute. Aluatul se intinde (pe masa in prealabil presarata cu faina din fibre de bambus) sub forma de  dreptunghi de aprox o jumătate de centimetru grosime.  Se unde cu ulei de nucă de cocos. Pudra de cacao se amestecă cu un eritritolul si se presara peste aluat. Apoi se ruleaza  si se taie in felii aprox de 2 cm ( vor iesi aroximativ 16 bucăți de melci). Se aseaza in tava si se turtesc un pic dupa care se ung cu ou. Se coc in cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25 de minute. Dupa racire se pudreaza cu eritritolul.
Valori nutritionale per 1 melc:
Valoare energetica 26.59 kcal
Proteine: 0,99 g
Carbohidrati 3.11 g
Grăsimi: 01:14 g

sursa: http://fittdieta.cafeblog.hu/

Pagini:1234567...24»