Alimente tolerate in Dieta Dukan

Alimente Tolerate in Dieta Dukan_actualizare septembrie 2018

IN FUNCTIE DE ETAPA

Incepand cu faza de Croaziera sunt premise doar doua alimente tolerate pe zi.

In faza de Consolidare sunt premise 3 alimente tolerate pe zi.

NU se consuma alimente tolerate in ATAC si “JOIA SFANTA”.

Se pot consuma intr-o zi, doua alimente tolerate de acelasi fel sau diferite.

Ex. :

  • 2 linguri amidon de porumb

sau

  • 1 lingura amidon de porumb + 2 linguri cacao degresata 11% grasime

Initial au fost anumite tolerate in dieta dukan incepand cu etapa Croaziera, insa in septembrie 2018 Dr. Pierre Dukan a adaugat noi si noi alimente tolerate.

Enjoy !

ALIMENTELE urmatoare, in cantitatile date sunt considerate ca TOLERATE; printre ele gasiti si alimente permise  (fapt ce se datoreaza noii actualizari) :

1) Actimel natural 0% grasime

1 sticla = 1 tolerat

2) Faina de arorut sau Marante

Inlocuieste faina, gust neutru, util pentru sosuri, supe, creme, aluaturi si patisserie, pe care le face usoare si pufoase

1 lingura (15 g) = 1 tolerat

3) Avocado

1 avocado de marime mica (mai putin de 100 g cca. 75-80 g) sau 1/2 avocado mediu  (de 150 gr) = 1 tolerat

4) Bomboane si guma de mestecat fara zahar

Spre deosebire de unele interpretari,  acestea sunt permise la doza de 6 bucati pe zi.

10 gume/bomboane, suplimentare (peste doaza de 6 bucati permisa), dar aveti grija la posibila balonare si/sau diaree la aceste doze = 1 tolerat

5) Cacao cu 21-22 % grasime

1 lingura si jumatate = 1 tolerat

6) Cacao cu 11 % grasime

2 linguri = 1 tolerat

7) Cacao Dukan cu 1 % zahar si grasime

Nu este un aliment  tolerat ci un aliment permis ce poate fi consumat liber in toate fazele.

8) Ciocolata neagra minim 70% cacao sau mai mult — 85 % (poate fi cu indulcitor sau cu zahar)

un rand de tableta sau 3 patratele mici sau 2 patrate mari/ zi  (un patratel avand dimensiune de 4*3 cm.) = 1 tolerat

Update 03.04.2017  FB – Dukan Diet – US Sursa AICI .

9) Smantana dulce cu 3 sau 4%  grasime maxim

2 linguri pline = 1 tolerat

10) Apa de cocos

2 pahare  medii de masa sau 1 sticla mare ( 500 ml) = 1 tolerat

11) Lapte de cocos

3 linguri = 1 tolerat

12) Crema de cocos

2 linguri = 1 tolerat

13) Faina de lupin  

2 linguri pline (30 g) = 1 tolerat

14) Maizena sau amidon de porumb    

1 lingura (20 g) = 1 tolerat

15) Tapioca, asemanator cu amidonul

1 lingura (20 g) = 1 tolerat

16) Budinca cu amidon alimentar din porumb

1/2 pachete continand 20g = 1 tolerat

17) Faina integrala de grau

1 lingura si jumatate = 1 tolerat

18) Faina de soia

2 linguri (30 g) = 1 tolerat

19) Branzeturi 

Mozzarella cu 9% grasime – 30 g = 1 tolerat

Le Bridelight* cu 3  % grasime nu este un tolerat ci un aliment permis din Croaziera

Tomme de Savoie* cu 12 % grasime   – 30 g = 1 tolerat

Camembert Président* cu 11% grasime – 25 g = 1 tolerat

Camembert Bridelight* cu 5  % grasime  – 30 g = 1 tolerat

Gruyère light* cu 14 % grasime   – 30 g = 1 tolerat

Cancoillotte natural sau cu usturoi* cu 7% grasime  – 40 g (aprox. 2 linguri) = 1 tolerat

Branza  Rocroi* exista doua sortimente :

  • UNA cu 0 % grasime care este permisa
  • UNA cu 5 % grasime – 30 g = 1 tolerat

20) Fructe 

100 g de capsuni, zmeura, coacaze, pepene verde, grapefruit = 1 tolerat

1 portocala = 1 tolerat

2 mandarine = 1 tolerat

21) Gaspacho Alvalle*

1 bol mare de marimea celui de mic dejun = 1 tolerat

22) Gluten de grau

Imbogateste reteta sau pregateste carne de seitan sau legume. Glutenul este pe deplin permis pentru gatit vegetarianPentru non vegetarieni este permis dar in limita a 50 gr pe zi deoarece nu ar trebui sa fie folosit pentru mese pe baza de pulbere, cum ar fi cele din dieta proteica.

23) Susan, chia, seminte de floarea soarelui  

1 lingura plina = 1 tolerat

24) Lapte de nuca de cocos cu grasime mai mica de 15%

150 ml = 1 tolerat

25) Lapte de soia  

2 pahare sau 300 ml = 1 tolerat

26) Laptele praf degresat maxim 2% este permis din Croaziera daca face parte din cele 800 gr produse lactate autorizate  pe zi, fiind diluat ( preparat).

27) Merguez* bine gatiti si fara grasime nu este un tolerat, este permis din Croaziera in limita a 2 unitati pe zi.

28) Proteina Tempeh – Pentru vegetarieni, tempeh este permis pentru a le permite sa pregateasca carnea de legume. Tempeh – este un preparat din soia originar din Indonezia si se obtine prin hidratarea boabelor de soia, semi-gatita si amestecata cu o mixtura de culturi bacteriene, dupa care este presata in forme de chec  si lasata apoi intr-un loc cald, timp de cateva ore pentru a fermenta.

50 gr. = 1 tolerat – Pentru non vegetarieni

29) Proteina de soia sau izolat proteic din zer, nu sunt alimente  tolerate ci premise, ce pot fi consumate liber in limita a 50 g pe zi pentru a creste continutul de proteine al unei retete.

30) Maslinele si uleiul de masline

O lingura de ulei de masline pe zi incepand cu faza de croaziera este permisa.

Ea poate fi inlocuita cu  6 masline negre sau 8 masline verzi de marime medie (desi initial in 2017 au fost autorizate 4 buc./zi de orice fel) = 1 tolerat

Update 18.04.2017  FB – Dukan Diet – US Sursa AICI .

31) Carnati  sau crenvursti light de pasare (pui sau curcan) sunt permisi din Croaziera in limita a 50 g pe zi.

Ex. : Crenvursti WUDY Classico
Wudy au 20 gr. grasime dar zero gr. glucide, zero gr. zaharuri. Alte marci de crevursti or avea grasime de pana in 10% dar contin multe alte ingrediente interzise. 
ATT ! la mezeluri procesate, pe langa grasime sunt multi aditivi interzisi, a se citi cu atentie ingredientele, de natura celor interzise in dieta, pot fi: zahar, dextroza = glucoza, malitol, sorbitol, amidon de cartof s.a.m.d., nu mai vorbim de E-uri !

32) Sirop 0% este permis.

33) Vin pentru gatit fara capac este permis din Croaziera in limita a 2 linguri pe zi.

34) Iaurt cu fructe 0% grasime, fara zahar, este permis din Croaziera in limita a 800 gr de produse lactate pe zi.

35) Iaurt de soia natural

Unul este permis pe zi. Al doilea = 1 tolerat

36) Fibre Wasa

doua bucati = 1 tolerat

37) Tarate de ovaz

1 lingura /zi = 1 tolerat – extra fata de portia zilnica care este obligatorie inca din etapa ATAC

38) Tarate de grau

1 lingura /zi 1 tolerat – extra fata de 1 ingura /zi permisa inca din etapa ATAC

39) Tarate de psyllium

1 lingura /zi = 1 tolerat – extra fata de 1 lingura /zi permisa inca din etapa ATAC

40) Lapte praf degresat

≤ 1% grasime este permis nelimitat inca din etapa ATAC

41) Iaurt de soia fara zahar

cca. 340g/zi = 1 tolerat

42) “Carnea” din soia sau Bacaon din soia / carne texturata din soia prelucrata / deshidratata ( granule, snitele sau cuburi ) – permis pentru vegetarieni

4 linguri/zi (cca. 24gr.)  = 1 tolerat – Pentru non vegetarieni

43) Ketchup fara zahar sau pasta de tomate in suc propriu

1 lingura/zi  – permis CROAZIERA PP

 nelimitat CROAZIERA PL 

Permis si in Atac, dar utilizat in cantitati moderate(1 lgt./zi). Informatia data de Dr. Pierre Dukan in cartea sa “Je ne sais pas maigrir” – “Nu stiu sa slabesc” la pag. 80 (Rubrica ADAOSURI – FAZA ATAC – regimul proteinelor pure).

44) Lactate si branzeturi 2% – 7% grasime

30gr./zi = 1 tolerat

45) Ulei de cocos, susan, canola, seminte de struguri

1 lingurita/zi = 1 tolerat

46) Lapte migdale  fara zahar 

3 linguri = 1 tolerat

47) Rubarba

  100g/zi  = 1 tolerat – CROAZIERA PP

  nelimitat – CROAZIERA PL

48) Seminte in si mac 

1 lingura plina = 1 tolerat

49) Carnati miel/capra

50g/zi = 1 tolerat

 

In caz de platou sau stagnare, opriti folosirea toleratelor  pana la deblocare !

Sursa: https://www.dukanlifestyle.ro

 

Mucenici low-carb cu făină mix de fibre

 

Pentru cei care țin la tradiție, dar nu vor să renunțe la regimul low-carb, vă propun o alternativă sănătoasă pentru mucenicii moldovenești. Nu conțin zahăr și nici gluten, dar totuși sunt pufoși și buni. Pentru această rețetă am folosit făina mix de fibre fără carbohidrați. Pornind de la această sursă, am modificat un pic cantitățile, astfel încât rezultatul m-a mulțumit, și nu doar pe mine. Singura chestie pe care n-am reușit să o obțin este un sirop lipicios de care să se țină nuca măcinată. Data viitoare mă gândeam să tăvălesc ușor aluatul prin miez de nucă, să se lipească de el.
Un pont pe care l-am aflat recent, util la coacerea produselor făcute din făina fără carbohidrați, și pe care vreau să-l împărtășesc cu voi: coacerea se efectuează băgând tava într-o pungă de copt. Se pare că în acest mod se creează o atmosferă mai umedă, care este benefică acestui aluat și contribuie la pufoșenia rezultatului final. Găsiți aceste pungi în orice hypermarket, la raionul de hârtie de copt, pungi la rolă, saci de gunoi, etc. Se mai numesc pungi pentru friptură.

Pentru 6 mucenici

Pentru cei care țin la tradiție, dar nu vor să renunțe la regimul low-carb, vă propun o alternativă sănătoasă pentru mucenicii moldovenești. Nu conțin zahăr și nici gluten, dar totuși sunt pufoși și buni. Pentru această rețetă am folosit făina mix de fibre fără carbohidrați. Pornind de la această sursă, am modificat un pic cantitățile, astfel încât rezultatul m-a mulțumit, și nu doar pe mine. Singura chestie pe care n-am reușit să o obțin este un sirop lipicios de care să se țină nuca măcinată. Data viitoare mă gândeam să tăvălesc ușor aluatul prin miez de nucă, să se lipească de el.

Un pont pe care l-am aflat recent, util la coacerea produselor făcute din făina fără carbohidrați, și pe care vreau să-l împărtășesc cu voi: coacerea se efectuează băgând tava într-o pungă de copt. Se pare că în acest mod se creează o atmosferă mai umedă, care este benefică acestui aluat și contribuie la pufoșenia rezultatului final. Găsiți aceste pungi în orice hypermarket, la raionul de hârtie de copt, pungi la rolă, saci de gunoi, etc. Se mai numesc pungi pentru friptură.

Pentru 6 mucenici

Într-un castron se amestecă făina cu praful de copt și sarea.
Separat se bat ouăle cu îndulcitorul, crema de brânză, drojdia și aromele.
Se unesc compozițiile, adăugând și untul moale, parțial topit. Aluatul obținut este lipicios, se lasă să stea vreo 10-15 minute, după care va fi mai ușor de manevrat.

Cu mâinile unse cu puțin ulei de cocos, se împarte aluatul în 6 părți.

Fiecare bucată se împarte în 2 părți, din care se formează câte un șnur. Se unesc capetele șnururilor, formând cercuri.

Apoi se unesc câte două cercuri, formând un opt. Mucenicii se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se bagă tava într-o pungă de copt, a mea era mărimea XXL (35/45 cm) și numai bine a încăput tava în ea.

Se lasă vreo 30 de minute, apoi se bagă tava în cuptorul încins la foc mediu (circa 170 grade C) până ce mucenicii se rumenesc (la mine a durat cam 35 de minute). Se scoate punga de copt, apoi se mai lasă tava vreo 5-10 minute.

Între timp se prepară siropul: se dă în clocot apa cu îndulcitorul, se adaugă vanilia.

Când mucenicii sunt gata, se ung cu o pensulă pe toate părțile cu siropul fierbinte, până ce acesta se absoarbe în întregime. Pentru luciu, se pot unge cu un pic de unt. Se presară cu nucă măcinată.

sursa: https://retetelchf.ro/

MUCENICI MUNTENESTI (FARA FAINA ALBA / SUGAR FREE/ LOW CARB/ LOW FAT/ GLUTEN FREE)

Ingrediente:

Mod de preparare:

Intrun bol adanc punem ingredientele uscate, adaugam esentele, indulcitorul, sarea si cele 3 oua.

Amestecam totul cu o spatula sau lingura pana cand incorporam toate ingredientele.

Aluatul rezultat nu este lipicios, chiar seamana foarte mult cu un aluat din faina, se poate framanta si forma o bila cu podul palmelor fara sa ni le ungem cu ulei.

Pe blatul de lucru pe care am presarat putina Faina Mix de fibre fara carbohidrati, intindem cu sucitorul o foaie subtire.

Presaram si pe suprafata aluatului putina Faina Mix de fibre fara carbohidrati daca simtim ca se lipeste de sucitor.

A rezultat o foaie de cca. 30/20 cm.

Nu am mai indepartat marginile pentru ca oricum decupam cu aparatul de mucenici si vor ramane resturi de aluat.

Mucenicii decupati ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Resturile aluatului le framantam si formam din nou o bila, urmand procedeul de intindere si decupare pana ce terminam tot aluatul.

Sincer, am mancat din aluatul crud caci asa faceam ori de cate ori, copil fiind, mama pregatea ceva bun “cocaraie” si este foarte gustos.

Nu am lasat nimic de aruncat, pana si din ultima bucatica de aluat am format un 8 rasucindu-l in podul palmelor ca sa nu pierd nimic.

Treptat, asa decupati, mucenicii au ajuns sa umple toata tava.

In cuptorul preincalzit la temperatura minima, uscam mucenicii cca. 15-20 min.

Am obtinut dintr-o bila de aluat de cca. 260 grame,un castronel de mucenici uscati de cca. 150 grame.

Punem apa intr-o oala(cratita), adaugam coaja rasa de lamaie & portocala, esenta de rom si fierbem.

Cand apa fierbe adaugam mucenicii si ii fierbem cca. 30 – 40 min. complectand  cu apa fiarta caci mai scade.

Nu va fie teama caci nu se intampla ca la cei din faina alba de grau sa se destrame coca la fiert, sunt mai duri ca textura si de aceea trebuie sa-i fierbem mai bine.

La final punem nuca maruntita, potrivim cu indulcitor dupa gust  si pudra de scortisoara.

Foarte gustosi !

Am mancat calduti caci nu am avut rabdare sa se raceasca, insa sunt deliciosi mai ales reci.

In dieta dukan preparatul se poate consuma in toate cele 4 etape, incepand chiar cu prima etapa  Atacul, intrucat nu contine ingrediente tolerate, evident renuntand la nuca, dar puteti sa-i mai aromati cu putina aroma gel de nuci.

Pofta buna s-aveti!

 

SURSA: www.dukanlifestyle.ro

Mucenici Muntenesti Dietetici (fara zahar, fara faina de grau)

 

Portii : 4

Timp de preparare: 40 de minute

Timp de gatire: 40 de minute

Ingrediente Mucenici
Zeama
Etape
  1. Combinam nuca cu eritritolul cu stevia, amidonul si scortisoara.
  2. Combinam mixul de fibre cu faina de orez, eritritolul cu stevia, faina de konjac si vanilia macinata.
  3. Adaugam ouale, aroma de nuci si esenta de vanilie si framantam totul pana cand obtinem o bila compacta de aluat.
  4. Presaram pe blatul de lucru si pe aluat putin mix de fibre si il aplatizam pe cel din urma.
  5. Cu ajutorul suciorului, intindem aluatul intr-o foaie subtire. Daca simtiti ca suciorul se lipeste, mai presarati putin mix. Cu ajutorul unui pahar mic, decupam cercuri si inlaturam excesul de aluat.
  6. Cu un dui sau cu un obiect cu diametrul si mai mic, decupam partea interioara a fiecarui cerc. Din nou, inlaturam excesul de aluat si rasucim cercurile rezultate pentru a forma un 8.
  7. Asezam mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Uscam mucenicii in cuptorul preincalzit la 130 de grade Celsius timp de 30 de minute.
  8. Turnam apa intr-o cratita si adaugam coaja de lamaie, coaja de portocala si esenta de rom.
  9. Atunci cand apa a inceput sa fiarba, adaugam mucenicii si ii fierbem timp de aproximativ 7 minute. Mucenicii trebuie sa se umfle si sa se ridice la suprafata.
  10. Adaugam amestecul de nuca si ma fierbem totul timp de 2 minute.
  11. Se pot servi atat calzi, cat si reci. Enjoy!

    SURSA: http://dulciurilenuingrasa.ro

citeste tot

Scorțișoara, un adevărat medicament

Scorţişoara este un condiment ce provine din scoarţa unor copaci din China, India şi Asia de sud-est. Este o bună sursă de calciu, potasiu, vitamina A, carbohidrați, fibre, vitamina C, fier, magneziu și fosfor.

Exista doua tipuri principale de scortisoara:

Scortisoara Ceylon: Denumita si scortisoara „adevarata”.
Scortisoara Cassia: Aceasta este mai larg raspandita si este ceea ce oamenii numesc, de regula, „scortisoara”.

Scortisoara se obtine prin taierea ramurilor copacului cinnamomum. Coaja interioara este apoi extrasa, iar partile lemnoase inlaturate.

citeste tot

Ce este Turmericul (Curcuma longa)?

Ştiati ca Turmetricul are peste 580 de beneficii si este considerat a fi cel puternic antioxidant natural disponibil…? Descopera proprietatile miraculoase ale turmericului si ale curcuminei, substanta activa capabila sa distruga celulele canceroase!

Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul şi cultivat în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa. Este folosit în bucătăria indiană drept condiment, având un gust iute amărui, aromatic.

Turmericul este un condiment extras din radacina plantei de Curcuma longa, extrem de popular si apreciat in subcontinentul indian. Este intrebuintat in alimentatie, in vindecare si in medicina ayurvedica, pentru a trata o serie de afectiuni, de peste 4000 de ani.

În scop terapeutic se foloseşte rădăcina. citeste tot

Clatite keto cu umplutura de ciocolata

Incredibil de usor de pus in practica, reteta de clatite keto a avut o serie de antecedente nereusite pana a capata aceasta forma simplificata si gustoasa. Adaptabila atat pentru clatite clasice cat si pentru delicioasele clatite americane, este o varianta rapida pentru un desert keto, procesul integral durand 10 minute.

Ingrediente:

Cat timp mixati toate ingredientele intr-un vas, lasati o tigaie antiaderenta la incins. Turnati din compozitie cu polonicul in centrul tigaii (pentru clatite americane) si modelati viitoarea clatita din incheietura mainii, usor. Lasati-o pana cand marginile se desprind de tigaie, apoi intoarceti clatita keto pe cealalta parte. Dupa 10-15 secunde este gata. Repetati pana la terminarea aluatului.

SE poate opta pentru umplerea clatitelor cu: un mousse de ciocolata si mascarpone, mascarpone si bucatele de fructe de padure, nutella keto, dulceata keto de capsuni etc. Enjoy!

SURSA: https://www.dietaketogenica.ro

Biscuiti Proteici cu Faina de Cocos (fara zahar, fara gluten, fara unt, 100% sanatosi)

Dragi iubitori de cocos, pregatiti-va sa fiti cuceriti ireversibil!

Acesti biscuiti sunt moi, satiosi, parfumati si mega sanatosi, iar aroma de cocos este pur si simplu imbietoare. Nu stiti cat de entuziasmata sunt sa impart cu voi aceasta reteta, pentru ca este pur si simplu dementiala!

Prepararea unor biscuiti reusiti fara gluten este o adevarata provocare. Pentru ca toate tipurile de faina fara gluten nu au acea elasticitate specifica fainii albe, este destul de greu sa reproduci anumite dulciuri.

Faina de cocos si cea de orez sunt doua tipuri de faina fara gluten pe care le folosesc la ordinea zilei. Pentru a evita obtinerea unor biscuiti foarte sfaramiciosi, am adaugat faina de Konjac, aceasta fiind folosita foarte des pentru imbunatatirea texturii diverselor aluaturi.

  • Portii: 430 g
  • Timp de preparare: 5 minute
  • Timp de gatire: 15-20 de minute
  • Timp de asteptare:  8 ore

Ingrediente 

Etape

1. Amestecam faina de cocos cu faina de orez, faina de konjac, whey-ul, praful de copt, eritritolul cu stevia si indulcitorul lichid. Topim putin ulei de cocos in cuptorul cu microunde si adaugam 15ml la amestecul obtinut mai devreme. Uleiul ramas poate fi turnat inapoi in cutie. Amestecam bine compozitia pentru a distribui uleiul de cocos.
2. Adaugam laptele de cocos, albusurile si aromele si, cu ajutorul mainilor, incorporam toate ingredientele umede.
3. Transferam compozitia pe o suprafata curata de lucru si o nivelam.
4. Decupam biscuitii si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru ca transferul in tava sa fie mai usor, puteti folosi o paleta.
5. Coacem biscutii in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute, in functie de cuptor. Transferam biscutii pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet. Mie imi plac biscuitii putin mai fermi, de aceea ii las descoperiti peste noapte pe gratar. Procedand astfel, obtinem un miez moale si o suprafata mai ferma. Enjoy!
Eu am obtinut 15 biscuiti care impreuna aveau greutatea de 430g. Va prezint valorile nutritionale atat pentru un singur biscuite, cat si pentru 100g.

In cazul in care doriti un aport si mai mare de proteine, puteti adauga inca 30g de pudra proteica si 15ml de lapte de cocos.
Acesti biscuiti sunt atat de gustosi, incat nu o sa mai vreti sa cumparati altii din comert niciodata! Nu contin zahar, gluten, conservanti si potentiatori de gust, fiind perfecti pentru copii, diabetici si persoanele care duc un mod de viata sanatos.

Pâine din făină de cocos

Această pâine este mai apropiată de ideea de pâine clasică. Nu este foarte pufoasă, ci mai degrabă ca un chec mai dens. Se poate felia și prăji în prăjitorul de pâine. Unsă cu unt este demențială. Și se mai pretează excelent la șters un sos delicios din farfurie.

O felie din această pâine are, 1 g carbohidrați. Două felii la micul dejun, unse cu unt/cremă de brânză, plus 2 felii de cașcaval, și eventual un ou fiert sau niște somon afumat, vă pot da lejer sațietate până la prânz. Fără să aveți accesul crunt de foame de la ora 10, datorat creșterii de insulină, care se întâmplă de obicei după un mic-dejun bogat în carbohidrați (cereale cu lapte, tartine cu pâine de grâu, produse de patiserie).

Pentru măsurători, se folosește o cană gradată de 240 ml
Pentru o pâine de 12 felii:

Cuptorul se încinge la 180 grade C.
Într-un bol se bat ouăle cu mixerul sau cu telul. Se toarnă uleiul de cocos, bătând în continuare. Făina de cocos se amestecă cu sarea și praful de copt, apoi se încorporează în compoziția de ouă și ulei. Aluatul va deveni tot mai gros, așa că nu mai trebuie să bateți foarte mult.

Se toarnă aluatul într-o formă** de chec tapetată în prealabil cu hârtie de copt.

Se coace timp de vreo oră, până la rumenirea suprafeței.

Se scoate din formă și se lasă la răcit. Se feliază în 12 bucăți care pe timp de vară se păstrează mai bine la rece, într-o casoletă cu capac. Feliile se reîncălzesc în prăjitorul de pâine înainte de servire.

** La porția aceasta merge o formă mai mică, a mea are 21 cm lungime. Pentru o formă mai mare se măresc cantitățile. Aluatul se poate turna și in forme de brioșe (12 bucăți), în acest caz se coc mai puțin timp.

SURSA: https://retetelchf.ro

Negresa keto cu faina de cocos

Ingrediente:

Am batut ouale spuma cam 5 minute. Am topit ciocolata in apa, impreuna cu indulcitorul si esenta de vanilie, si am omogenizat bine compozitia. Efectuati cu grija acest pas, intrucat ciocolata, fiind grasa, are tendinta de a nu se amesteca bine cu apa. Dupa ce s-a racit usor aceasta compozitie, am turnat-o in fir subtire peste oua, amestecand continuu cu o spatula. Am adaugat faina de cocos si praful de copt, le-am incorporat cu mixerul, apoi am turnat compozitia intr-o tava de silicon, aproximativ 20×20 cm. Am copt negresa keto la foc mic, cam 30 de minute.

Intr-un vas mic, am topit cele 20 de grame de ciocolata cu apa si esenta de rom. Daca compozitia nu vi se pare suficient de fluida, adaugati mai multa apa. Am taiat prajitura in 24 de cubulete, am turnat glazura peste ele si am dat la rece. Enjoy!

Informatiile nutritionale sunt pentru intreaga negresa keto.

Informatii nutritionale
  • Calorii 1164
  • Lipide 81.4
  • Proteine 59.6
  • Carbohidrati 51.4
  • Fibre 22.1

SURSA:  www.dietaketogenica.ro 

Pagini:1234567...24»