
Ingrediente
- 15 g tagatoza
- 50 ml lapte 0.1% grasime
- 60 g eritritol cu stevia
- 80 g faina de migdale
- 25 g mix de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati
- 1/4 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/6 lingurita nucsoara pudra
- 1/6 lingurita cuisoare pudra
- 1/6 lingurita vanilie macinata
- 1 bucati albusuri
Etape
1. Puneti tagadoza intr-o cratita si topiti-o pana cand si-a schimbat usor culoarea.
2. Luati cratita de pe foc si turnati incet laptele. Puneti cratita inapoi pe foc, adaugati eritritolul cu stevia si, amestecand continuu, inclaziti amestecul pana la topirea completa a eritritolului. Lasati amestecul sa se raceasca timp de 5-10 minute.
3. Combinam faina de migdale cu mixul de fibre, praful de copt si condimentele. Puteti mari cantitatea de scortisoara cu 1/2 lingurita, insa eu am folosit doar o jumatate de lingurita.
4. Adaugati laptele cu indulcitor si framantati aluatul pana cand a devenit sfaramicios.
5. Adaugati albusul si continuati sa framantati pana cand s-a legat aluatul.
6. Asezati pe blatul de lucru o bucata de hartie de copt, puneti aluatul peste si aplatizati-l putin. Acoperiti-l cu o alta bucata de hartie de copt si intindeti cu suciorul un blat cu grosimea de 0.2-0.3cm.
7. Decupati biscuitii folosind o forma la alegere.
8. Dupa decupare, o sa ramana niste bucati de aluat pe care le impreunati si formati o noua bila de aluat.
9. Repetam procesul de intindere si decupare pana cand epuizam tot aluatul.
10. Coaceti biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 15 minute.
11. Transferati biscuitii pe un gratar si lasati-i sa se raceasca complet.
12. Enjoy!

retetea oferita de dulciurilenuingrasa.ro
Comentarii