688a16e48b880a1dabb21b778a1d76af Ingrediente:

90 g Mix de fibre cu faina de konjac NoCarb Noodle 40 g unt (sau ulei de cocos) 1 plic praf de copt Un varf de sare Putina curcuma (optional, daca ouale nu sunt frumoase si galbene, deoarece curcuma este doar pentru culoare) 3 oua mici sau 2 oua mari 55 g chefir 100 g indulcitor (la noi a fost folosit un amestec de eritrit si maltitol) 70 g ricotta Vanilie dupa gust 10 g drojdie amestecata cu o lingura de apa calda Mod de preparare: Amestecam si framantam bine ingredientele si lasam aluatul obtinut sa stea 10 minute. In acest timp se omogenizeaza bine si devine usor de lucrat. Impartim aluatul in 3 chifle, le facem cilindrice si le impletim frumos. Asezam cozonacul in forma tapetata cu hartie de copt, apoi punem tava in punga pentru cuptor, o legam bine, ca aburii care se formeaza in timpul coacerii sa nu poata iesi. Este important sa folosim punga de copt pentru a obtine un cozonac cu textura usoara. Lasam cozonacul asezat in tava sa mai stea 30 de minute, apoi il bagam la cuptor si il coacem pana cand partea de sus capata o culoare frumoasa de maro-auriu. Cand partea de sus a capatat culoarea dorita, putem taia punga si se poate unge cozonacul cu ou si presara dupa preferinta cu indulcitor granule, nuca macinata sau il putem lasa asa, simplu. Bagam cozonoacul inapoi in cuptor pentru inca 5-10 minute, cand e gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca pe gratar. Cand s-a racit se poate felia si consuma. Noi am copt cozonacul intr-o forma de 25x11 cm, si am obtinut aproximativ 20 de felii. Valori nutritionale (pentru cozonacul intreg): Valoare energetica: 598 kcal Proteine: 29,9 g Grasimi: 48,5 g Carbohidrati: 6,1 g Fibre: 90 g

Comentarii

Articole similare