
- Faina fara carboxidrati Mix de fibre - 140gr
- Unt - 250g
- Drojdie - 50gr
- Oua - 6
- Sare
- Indulcitor
- Faina de cocos - 20-30gr
- mac
- nuca
- esenta rom
Am topit 250 gr unt doar putin căt sa încorporez în ea 50 gr de drojdie, după care am amestecat 140 gr de făină din mix de fibre, 4 galbenușuri si 2 ouă întregi, un praf de sare si îndulcitor după gust. În timp ce amestecăm după nevoie am mai pus cca.20-30 de gr. de făină de cocos. Când a fost gata am pus aluatul deoparte, am bătut cele 4 albuşuri cu un praf de sare şi am pus îndulcitor, iarăsi după gust, am împărțit spuma în două, în jumătate am încorporat mac măcinat, în cealaltă nucă măcinată si esență de rom. Am împărțit aluatul în două, după care am întins aluatul pe foaie de copt, am pus umplutura si le-am băgat in tavă pentru cozonac (tapetat cu hîrtie de copt) si la cuptor 10 minute la foc mai mare, după care la foc mic până s-a facut. ( cca. 30-40 min), după care am uns cu ou batut, am mai lăsat în cuptor 10 minute. Reteta oferita de Gabriella Nagy Lengyel
Comentarii