

250 g branza proaspata degresata 2 oua 2 linguri indulcitor (Eritritol de preferinta) 4 linguri Mix fibre cu faina de Konjac fara carbohidrati NoCarb Noodle un praf de sare Vanilie Coaja rasa si zeama de la o lamaie Nuca macinata/pesmet/mac/seminte de susan prajite (pentru a tavali gombotii)
Se amesteca bine toate ingrediente cu exceptia Mixul-ui de fibre. Acesta se adauga la final, putin cate putin. In functie de marimea oualelor putem aprecia si cantitatea de mix de fibre necesare.Trebuie sa rezulte un aluat usor de modelat, care nu se lipeste. Cand aluatul s-a omogenizat si a devenit usor de modelat, se formeaza din el gomboti (galusti) de dimensiunile unei nuci si se fierb in apa clocotita. Cand gombotii se ridica la suprafata si se umfla frumos, se mai lasa la fiert 2- 3 minute. In cazul in care se fierb prea mult se inmoaie prea tare si se destrama. Se toarna apa rece intr-un bol in care se aseaza o strecuratoare. Gombotii fierbinti se clatesc in apa rece si apoi se lasa la scurs cateva minute. Dupa ce s-au mai racit se pot tavali prin nuca macinata/pesmet, seminte de susan prajite etc. Se obtin astfel 24 de gomboti, nu foarte mari, aproximativ 4 cm in diametru. Valori nutritionale per total (fara nuca sau pesmet) Energie 360 Kcal Proteina 48,8 g Grasimi 13,3 g Carbohidrati: 10,1 g

Comentarii