

Ingrediente: 2 oua 2 linguri ulei de cocos 1 banana coapta (de dimensiuni medii) Un varf de sare 1-2 linguri indulcitor Vanilie dupa gust 6-7 linguri mix faina NO CARB (cantitatea depinde de cat de mari sunt ouale si banana, punem mix cat sa obtinem un aluat usor de modelat si nu prea lipicios) Prune (fara samburi) 1 lingurita scortisoara Pesmet, nuca macinata,mac- orice in ce am vrea sa tavalim gombotii.
Ouale,uleiul, banana,apa, sarea, indulcitorul si vanilia se amesteca cu blenderul vertical, apoi se adauga mix-ul de fibre si se framanta bine. Impartim aluatul in 10-12 mingiute, le umplem cu prune,in mijlocul carora am pus scortisoara cu indulcitor. Le punem intr-o oala cu apa sarata clocotita si le fierbem pana se ridica la suprafata (2-3 minute), apoi le mai fierbem la foc mic pana sunt facute bine (5-7 minute) Scoatem gombotii fierti, ii clatim cu apa rece si ii tavalim imediat prin nuca macinata ( amestecata cu 2-3 linguri de Eritritol si scortisoara) Valori nutritionale/bucata: 70 Kcal - energie 1,75 g proteine, 2,70 g grasimi, 10,40 g carbohidrati. Un gombot traditional contine aproximativ 130 Kcal, 2,90 g proteine, 2,30 g grasimi si 26 g carbohidrati.
Comentarii