12576113_597617030392468_1885374021_n

Faza: Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva Scara nutritionala: incepand de Luni Ingrediente:

  • -4 oua
  • - 4 lg cu varf faina fara carbohidrati
  • - 4 lg lapte praf degresat
  • - 4-5 lg indulcitor xilitol
  • - 50 ml suc de portocala (pentru Scara nutritionala incepand de miercuri) sau fanta 0 (dukan clasic sau luni si marti in Scara nutritionala)
  • - 2 lgt coaja rasa de portocala
  • - 1 plic praf de copt
  • - 2 lgt ulei de masline (optional)
  • - 1 vf de sare
Preparare: 

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu putina sare pana obtinem o spuma densa. Galbenusurile cu indulcitorul se mixeaza si ele separat intr-un bol dupa care se adauga sucul de portocala si coaja de portocala (plus uleiul de masline daca alegeti sa il folositi). Cu lingura integram galbenusurile in spuma de albusuri. Faina fara carbohidrati, laptele praf si praful de copt se amesteca si se presara peste spuma de oua, integrandu-se in compozitie. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava patrata, 20x20 cm) si se introduce in cuptorul incins la 180 de grade. Se coace circa 30 minute sau pana trece de testul cu scobitoarea. Iese un pandispan pufos si aromat, care merge de minune cu  un ceai alaturi sau cu o cafea. Pofta buna! reteta de www.retete-dukan.ro  

Comentarii