
- 90 g mix de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati de la NoCarb Noodle
- 100 g whey cu aroma de ciocolata fara zahar
- 60 g eritritol cu stevia
- 20 g cacao cu continut redus de grasime
- 1 plic praf de copt
- 1/4 lingurita vanilie macinata
- 1/6 lingurita sare
- 2 bucati oua
- 3 bucati albusuri
- 200 ml lapte 0.1% grasime
- 90 g piure de mar
- 10 picaturi aroma de ciocolata
- 10 picaturi aroma de unt
- 15 picaturi aroma de pere
- 170 g felii de pere
- 30 ml sirop de caramel Walden Farms rece
- 1 foaie gelatina
1. Combinati mixul de fibre cu whey-ul, eritritolul cu stevia, cacaoa, praful de copt, vanilia macinata si sarea. 2. Adaugati ouale, albusurile, laptele, piureul de mar si aromele si mixati totul timp de 2-3 minute. Turnati compozitia intr-o forma cu diametrul de 18 cm. In cazul in care folositi o forma metalica, tapetati fundul acesteia cu hartie de copt.
3. Asezati circular feliile de pere, distribuindu-le uniform.
4. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 45-50 de minute. In cazul in care partea superioara a devenit aurie, insa prajitura nu este coapta in interior, acoperiti-o cu o bucata de folie de aluminiu/hartie de copt si prelungiti timpul de coacere. Pentru siguranta, faceti testul scobitorii. 5.Lasam prajitura sa se raceasca timp de 10 minute in forma, dupa care o transferam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet. Pentru o detasare mai usoara, trecem cu un cutit intre prajitura si forma, daca este cazul.
Decor: 1. Punem foaia de gelatina in apa rece si o lasam sa se hidrateze. 2. Scoatem foaia de gelatina, eliminam excesul de apa si, intr-un vas, o topim in cuptorul cu microunde sau la bain marie. Adaugam putin sirop de caramel pentru a scadea temperatura gelatinei si mixam repede amestecul. Turnam siropul ramas si mixam pana la omogenizare. In cazul in care s-au format cocoloase, strecurati siropul printr-o sita.
3. Decoram prajitura cu siropul de caramel si o punem in frigider pentru 5 minute. Eu am folosit o lingurita pentru a turna siropul pe margini, dupa care am transferat partea ramasa intr-o punga curata si am decorat mijlocul. 4. Enjoy!
Reteta Oferita de www.dulciurilenuingrasa.ro
Comentarii