12191452_569258486569887_8172223915852239352_n Ingrediente: Strat cu zmeura:

450 g zmeura (poate fi folosita si congelata congelata) 3-4 linguri eritrit 1 lingurita pectina sau agar-agar, sau faina de konjac – sau orice alt agent de ingrosare Vanilie dupa gust sau orice alt condiment preferat Blat (pandispan) – reteta de baza 85 g Mix fibre cu faina de konjac NoCarb Noodle 1 plic praf de copt Vanilie dupa gust 4 oua 4 linguri ulei de cocos sau din samburi de struguri 150 ml apa 8 linguri indulcitor Un varf de sare Mod de preparare Galbenusurile le batem pana se fac spuma impreuna cu vanilia, 4 linguri de indulcitor si cu uleiul, iar la final adaugam apa si amestecam bine din nou. Din albusurile de ou cu sarea si restul de indulcitor batem o spuma tare. Fibrele le amestecam cu praful de copt. Adaugam la galbenusurile de ou amestecul de fibre si jumatate din spuma de albus, amestecam bine pana se omogenizeaza si nu mai are cocoloase. La final adaugam si restul de spuma din albus si cu miscari largi amestecam totul. La baza formei de tort asezam hartie de copt siliconata. Asta ne va usura treaba cand va trebui sa scoatem tortul din forma. Indulcitorul se amesteca cu pectina, apoi cu zmeura. Acest amestec il turnam in forma de tort si il netezim frumos. Acoperim ermetic forma de tort cu folie de aluminiu si o asezam intr-o tava, apoi se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade. Lasam la copt circa 35 de minute (depinde de cuptor), apoi scoatem tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu si facem testul cu scobitoarea - ar trebui sa fie deja patruns bine si tot ceea ce ne ramane de facut sa reintroducem tava in cuptor pentru inca 10 minute. Cand s-a terminat programul de coacere decupam tortul de-a lungul formei - daca este nevoie. Daca am copt intr-o forma antiaderenta nu este nevoie sa mai decupam. Indepartam marginea formei si rasturnam tortul pe o tava sau o farfurie suficient de mare. Acum indepartam si baza formei si hartia de copt. Daca cumva s-a lipit zmeura de hartie, cat e inca fierbinte, o putem da jos cu un cutit si sa o intindem la loc pe tort. Dupa racire putem orna cu frisca, glazura de ciocolata sau cu fructe- ori o putem servi asa simpla. Noi de aceasa data l-am ornat cu frisca (frisca de cocos). Valoari nutritionale pentru intreg tortul (12 felii - fara ornare) Valoare energetica: 817 kcal Proteine: 32,4 g Grasimi: 64 g Carbohidrati: 25,5 g Valori nutritionale pentru o felie: Valoare energetica: 68 kcal Proteine: 2,7 g Grasimi: 5,3 g Carbohidrati: 2,12 g

Comentarii