
Ingrediente
- 150 g faina de nuci
- 80 g faina integrala de orez
- 90 g eritritol cu stevia
- 40 g miez de nuca maruntit
- 5 g praf de copt
- 1 lingurita faina de konjac
- 1/4 lingurita vanilie macinata
- 3 bucati oua XL (195g)
- 200 g piure de mar fara zahar
- 200 ml lapte 0.1% grasime
- 1/6 lingurita sare
Portii: 720 g
Etape 1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Combinam faina de nuci cu faina de orez, cu 80g de eritritol cu stevia, faina de konjac, praful de copt, vanilia macinata si miezul de nuca maruntit. 3. Adaugam galbenusurile, piureul de mar si laptele si amestecam totul cu o spatula din silicon pana la omogenizare. 4. Batem albusurile cu sarea si cele 10g ramase de eritritol cu stevia pana cand obtinem o spuma tare. 5. Incorporam treptat spuma de albusuri in compozitia obtinuta anterior. Incercam sa nu scoatem prea mult aer din compozitie, folosind miscari de jos in sus pentru incorporare. 6. Luam un sac de patiserie sau o punga curata si ii taiem varful formand un orificiu cu diametrul de aproximativ 1.5cm. Transferam aluatul obtinut in sac si formam biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 7. Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 18 minute. Dupa coacere, ii transferam pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet. 8. Biscuitii se pastreaza intr-un recipient cu inchidere ermetica. Va recomand sa-i pastrati in frigider in cazul in care vreti sa ramana proaspeti o perioada mai indelungata. 9. Enjoy!
reteta de http://dulciurilenuingrasa.ro/
Comentarii