
reprezinta pastele din familia NoCarb Noodle ce pot lua cele mai variate forme! Spre deosebire de foile traditionale de lasagne din grau, foile de lasagna NoCarb sunt flexibile. Se pot rula si se pot umple la fel ca si canneloni, sau se pot taia in cuburi mici pentru fidea cu varza, branza, etc. Pentru a va usura folosirea foilor de lasagne NoCarb –va propunem cu retete testate si pregatite de echipa NoCarb. Aceasta se alcatuieste mai de seama din sportivi de performanta, bolnavi de diabet, dar si bucatari amatori. Venim in intampinarea nevoilor dvs cu o reteta de lasagna italiana stil NoCarb Noodle cu un continut scazut nu numai de carbohidrati, dar si de calorii (4 portii): Ingrediente: • 2 + 1 linguri Ulei de nucă de cocos sau de masline • 1 ceapa • 1 morcov mare • 350-400 grame carne de vita tocata cu continut scazut de grasime (vita slaba) • 4 catei de usturoi • 1 linguriță boia de ardei • 200 ml sos de tomate • 2 lingurita de condiment mix italian (busuioc, oregano, salvie, maghiran, cimbru) • Parmezan ras sau cascaval de capra ras • Sare, piper, si eritritol dupa gust • 2 pungi NoCarb Lasagne Mod de preparare Sosul: • Se pun 2 linguri de ulei intr-un vas si se incalzeste, apoi se adauga ceapa taiata cuburi si se caleste pana cand ceapa devine transparenta, • Se adaugă morcovul ras, se acopera, si se lasa sa se inmoaie • Se adauga si carnea tocata • Când carnea si-a schimbat culoarea se adauga boiaua de ardei, condimentele, sarea și piperul, se amesteca bine, apoi se adauga sosul de rosii. • Se acopera si se lasa pana cand carnea este bine facuta. • Se adauga usturoiul zdrobit, se amesteca, si se condimenteaza dupa gust. Sosul trebuie sa fie gros, deoarece pastele NoCarb nu absorb surplusul de lichid. In timp ce sosul se gateste se pot pregati foile de lasagna. Deschideti pungile, turnati continutul intr-o strecuratoare si clatiti bine cu apa rece de la robinet, apoi lasati sa se scurga apa. Sfat util: in cazul in care va deranjeaza mirosul de calciu – preparati apa rece cu otet sau zeama de lamaie, (cca 500 ml apa si 4 linguri de otet/lamaie), puneti pastele in aceasta apa amestecati o singura data si clatiti imediat cu apa rece de la robinet. (nu se lasa mult timp in apa cu otet/lamaie pentru ca preia gustul foarte repede). Cand sosul este gata si foile scurse bine se ia un vas – ceramic sau yena (cca 22 x22 cm) si se unge fundul cu 1 lingura de ulei Se pune un strat de foi de lasagne dupa care se pune un strat din sos si se continua pana cand se termina sosul si foile. Aveti grija sa terminati cu un strat subtire de sos si pe deasupra presarati cu parmezan sau cascaval ras. Se pune in cuptor si se lasa pana cand cascavalul se coace si devine brun-auriu. La aceasta reteta nu s-a folosit sos bechamel – pentru a economisi cateva calorii si carbohidrati. Insa daca va place cu sos bechamel - se poate face foarte repede cu ajutorul fainii de konjac. La 300 ml de lapte se pune 1 ½ lingurita rasa de faina konjac, sare si piper, cascaval ras si/sau alte condimente dupa gust. Includeti stratul de bechamel intre foi si sosul de carne. Pofta buna! Reteta realizata de Adam Pletser medaliat cu medalia de argint la Campionatul European IFBB 2014, categoria Men's Physique.
Comentarii