6-min1-1024x730 Ingrediente Blaturi

2 bucati oua 30+80 g eritritol cu stevia 1/6 lingurita sare 120 g faina de ovaz sau 15 linguri de tarate de ovaz macinate fin 1 lingurita faina de konjac 1/2 lingurita vanilie macinata 1/4 lingurita scortisoara 1/2 lingurita praf de copt 1 bucati albusuri 300 g piure de dovleac fara zahar 150 g iaurt grecesc 0% grasime Crema 200 g crema de branza 0.2% 250 g branza cremoasa de vaci degresata 60 g eritritol cu stevia 1 lingurita tarate de psyllium 1/2 lingurita aroma de artar 1/4 lingurita vanilie macinata 6 foi gelatina Decor 50 g cipsuri de dovleac 40 g miez de nuca macinat Portii: 8 portii Etape Blaturi 1. Separam albusurile de galbensuri. Batem albusurile cu sarea si cele 30g de eritritol cu stevia pana cand obtinem o spuma tare. 2. Combinam galbenusurile cu faina de ovaz, cele 80g de eritritol ramase, faina de konjac, vanilia macinata, scortisoara, praful de copt, albusul, iaurtul grecesc si piureul de dovleac. Mixam totul timp de 2 minute. 3. Turnam 1/2 din compozitie peste spuma de albusuri si o incorporam cu grija de jos in sus, dispre centru spre exterior, folosind o spatula din silicon. Motivul pentru care incorporam si nu mixam compozitia este acela ca vrem sa pastram cat mai mult aer in albusuri. Turnam jumatatea ramasa si o incorporam folosind aceeasi tehinca. 4. Transferam amestecul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt sau intr-o forma din silicon cu diametrul de 23cm. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 30-35 de minute. Pentru a va asigura ca prajitura este gata, puteti face testul scobitorii. 5. Lasam prajitura sa se raceasca timp de 10 minute in forma, dupa care o transferam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet.

Crema
1. Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze.
2. Punem ingredientele ramase (crema de branza, branza cremoasa de vaci, eritritolul cu stevia, taratele de psyllium si aroma de artar) intr-un bol si mixam totul pana la omogenizare.
3. Scoatem foile de gelatina din apa si le presam pentru a elimina excesul de apa. Topim gelatina in cuptorul cu microunde, adaugam doua linguri de crema pentru a-i scadea temperatura si mixam repede compozitia. Adaugam amestecul de gelatina la crema ramasa si mixam totul timp de 2 minute.
4. Acoperim bolul cu folie alimentara si il punem in frigider.
Asamblare
1. Taiem prajitura rece pe orizontala pentru obtine doua blaturi egale.
2. Asezam primul blat pe un platou, punem 1/2 din crema si o intindem uniform.
3. Asezam al doilea blat si acoperim tortul in intregime cu crema. Pentru a va usura munca, puteti folosi o spatula unghiulara, un cutit sau o racleta din plastic. Eu am pastrat putina crema, am pus-o intr-un sac de patiserie si am creat o bordura, insa acest pas este optional.
4. Lipiti cipsurile de dovleac pe partile laterale ale tortului si presarati nuca macinata.
1-858x1024
reteta oferita de: http://dulciurilenuingrasa.ro/

Comentarii