2-min2-1024x691
Ingrediente
Blaturi
Crema
Decor
  • 50 g fistic copt
Blaturi
1. Intr-un bol, combinam faina de orez cu faina de ovaz, eritritolul cu stevia, faina de konjac, vanilia macinata si praful de copt.
2. Adaugam aroma de fistic, piureul de mar, laptele, albusurile, si aroma de unt si mixam totul timp de 2-3 minute. Pentru a obtine un aluat omogen, ne oprim periodic pentru a curata peretii vasului si abia dupa reluam mixarea.
3. Adaugam picaturile de ciocolata si le incorporam cu ajutorul unei spatule din silicon.
4. Turnam aluatul intr-o forma rotunda cu diametrul de 21-22cm tapetata cu hartie de copt. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 40-50 de minute. Pentru ca cuptoarele difera, va recomand sa controlati periodic prajitura.
5. Lasam prajitura sa se raceasca timp de 10 minute in forma, dupa care o rasturnam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet.
Crema
Toate ingredientele se pun intr-un vas si se mixeaza pana la omogenizare. Ca si in cazul compozitiei pentru blaturi, ne oprim periodic pentru a curata peretii vasului.
Asamblare
1. Taiem prajitura pe orizontala pentru a obtine doua blaturi egale. Asezam primul blat pe platoul de servire.
2. Punem aproximativ 1/2 din crema preparata anterior. Intindem crema uniform pe toata suprafata blaului.
3. Asezam al doilea blat si acoperim tortul cu crema ramasa. Aveti grija sa umpleti spatiul dintre cele doua blaturi, lasand putina crema pentru a acoperi partea superioara.
4. Curatam, maruntim si presaram fisticul copt.
5. Enjoy!
4.1-min-1024x727
NutritionLabel-155 O felie de tort are 227kcal, 8g de grasimi, 27.8g de carbohidrati si 11.6g de proteine. Reteta oferita de www.dulciurilenuingrasa.ro

Comentarii