Cheesecake cu aromă de ananas și jeleu de zmeură (low carb, dietetic, fara zahar, diabetic) 1 Baza:
  • 150 g migdale măcinate
  • 15 g cacao neagră
  • 100 g unt 82% topit
  • îndulcitor după gust
Jeleu de zmeură :
  • 250 g zmeură
  • 30 g tagatoza
  • 10 g gelatina înmuiată în 50 ml apă
  • 100 ml apă
Crema :
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 15 g gelatină înmuiată în 150 ml apă
  • esență de ananas.
Glazura:
  • 100 g ciocolată neagră 85%
  • 150 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • îndulcitor după gust.
Pentru bază amestecăm ingredientele uscate peste care turnam untul topit și amestecăm să devină o pastă omogenă cu care tapetam fundul unei forme de silicon sau cu inel detașabil și dăm la rece până preparam și restul. Pentru jeleu pasam cu un mixer vertical zmeura apoi o trecem printr-un strecurător să eliminăm sâmburii. Piureul rezultat împreună cu apa și tagatoza se pun într-o craticioara pe foc și se da un pic în clocot. Separat preparam gelatina după care o adăugăm în piureul de zmeură răcorit un pic. Într-o farfurie adâncă punem folie alimentară, turnam piureul și acoperim cu încă o folie și dam la rece circa 4 ore. Pentru cremă amestecăm ingredientele la care adăugăm gelatina preparată după instrucțiuni. Asamblarea cheesecake-ului: peste baza bine întărită punem un strat de cremă, peste aceasta punem jeleul din zmeură și acoperim cu restul de cremă și îl dam la frigider minim 5 ore sau chiar peste noapte. Pentru glazură am topit pe bain-marie ciocolata împreună cu frișca și îndulcitorul. Când s-a răcorit îmbrăcăm toată prajitura. Am decorat cu mure și zmeură. Cheesecake cu aromă de ananas și jeleu de zmeură (low carb, dietetic, fara zahar, diabetic) reteta de Let's cook keto

Comentarii