
Ingrediente:
- - 400g cirese
- - 3 oua
- - 80g xylitol + 1-2 lg pentru presarat deasupra
- - 100g faina de orez
- - 200ml lapte degresat
- - semintele de la o pastaie de vanilie
- - 1 lg unt
- - 1 praf de sare
Spalam ciresele, le scoatem samburii, le taiem in 2 si le asezam frumos intr-o tava rotunda (a mea are 22 cm) unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Le punem cu partea taiata in jos. Batem ouale cu xylitolul, vanilia si praful de sare, apoi adaugam treptat laptele si faina. Turnam compozitia peste cirese si coacem prajitura aprox 45 de min la 180 de grade, pana trece testul scobitorii. O lasam putin sa se raceasca, apoi o scoatem din tava, o rasturnam pe o farfurie intinsa si presaram xylitol deasupra. Pofta mare! Reteta oferita de State Madalina
Comentarii