
- 100 g ciocolată neagră 85%
- 25 g unt 82%
- 1 ou
- un praf de sare
- 50 g tagatoza
- esență de alune (sau de care preferați )
- 20 g făină de migdale
- 15 g făină de cocos
- 5 g făină de bambus
- jumate de linguriță praf de copt.Se topește ciocolata împreună cu untul pe bain-marie până devine o cremă omogenă. Între timp oul împreună cu sarea și tagatoza se bat până devine spumă. Intr-un bol se amestecă cele trei tipuri de făină împreună cu praful de copt. Ciocolata topită se adaugă câte un pic peste oul bătut spumă mixând continuu sa nu se coaguleze. După ce este încorporată ciocolata, se adaugă esența si apoi amestecul de făină rezultând un aluat elastic. Se pune intr-o folie alimentară și se dă la rece minim 3 ore. După ce aluatul a stat la odihnit se scoate și se formează bilute care se dau prin tagatoza,apoi se coc 10 minute la 180 grade. Au rezultat 12 fursecuri.
reteta de Let's cook keto
Comentarii