
Ingrediente
Crusta
- 120 g curmale deshidratate fara samburi
- 60 g faina de migdale
- 60 g faina de ovaz
- 5 g tarate de psyllium
- 15 g unt de migdale
- 1/4 lingurita vanilie macinata
Crema
- 430 g cartof dulce
- 110 g avocado
- 10 g cacao cu continut redus de grasime
- 15 g unt de migdale
- 4 picaturi aroma de toffee
Decor
- 40 g migdale fulgi crude
- 50-60 g capsuni proaspete
Portii: 4 tarte
1. Acoperim curmalele cu apa fierbinte și le lăsăm să se hidrateze pentru o oră. 2. Între timp, spălam, curățăm și tăiem cartoful dulce. Eu l-am tăiat destul de subțire, pentru o coacere mai rapidă. Îl gătim în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 40 de minute.
3. Strecurăm curmalele și le transferăm în blender. Atenție, doar le strecurăm, nu le presăm, pentru că nu vrem să stoarcem apa absorbită. Adăugăm celelalte ingrediente pentru crustă și le pasăm până la obținerea unei mase omogene. 4. Împărțim compoziția în 4 părți egale din care formăm niște bile. Dacă compoziția este prea lipicioasă, puteți presară puțină făină de ovăz pe fiecare bilă.
5. Aplatizam fiecare bilă și căptușim formele de mini tarte.
6. Coacem crustele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute. După coacere, păstrăm crustele în formă și le lăsăm să se răcească complet.
7. Cartoful dulce copt și răcit se pasează împreună cu celelalte ingrediente pentru cremă în blender.
8. Umplem crustele cu crema rezultată și o întindem uniform pe cea din urmă. Decoram tartele cu fulgii de migdale și căpșuni feliate și le punem în frigider pentru a le răci. Tartele pot fi servite imediat, însă sunt mai gustoase reci. 9. Pofta buna!
Reteta de http://dulciurilenuingrasa.ro/
Comentarii