
- 3 oua
- 4 linguri tarate de ovaz macinate
- 2 linguri tarate de grau
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 lingurita cacao degresata + 1 lingurita de cafea solubila
- 1 lingurita praf de copt
- Indulcitor Eritritol LCW dupa gust (3-4 linguri)
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare. Se adauga rand pe rand, amestecand cu o spatula de sus in jos, celelalte ingrediente, incepand cu galbenusurile. Aluatul obtinut se coace in forma de chec de silicon sau clasica tapetata cu hartie de copt, 30-40 de minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racit complet se taie in trei parti, ultima mai subtire, care va fi folosita de decor. Primele doua blaturi se insiropeaza cu urmatorul sirop. Sirop: 150 ml lapte degresat, indulcitor Eritritol LCW dupa gust, esenta de rom, se amesteca. Ingrediente crema:
- 250 g branza dulce cremoasa degresata (0.2%) sau quark 0.2%
- Indulcitor Eritritol LCW
- Esenta de cocos
- 1 plic de gelatina preparata conform instructiunilor
Branza trebuie sa fie scoasa de la rece cu cel putin un sfert de ora inainte de preparare. Se mixeaza branza cu indulcitorul si esenta, apoi se adauga treptat gelatina, amestecand, evitandu-se cocoloasele, Asamblare Pe primul blat insiropat se intinde crema de cocos, se aseaza cel de-al doilea blat si se imbraca prajitura. Foaia ramasa se faramiteaza si se presara pe deasupra. Pofta buna! Reteta oferita de Cristina Arcan
Comentarii