DSC07236 INGREDIENTE: Blat Crema
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 250 g branza
  • 1 iaurt
  • 2 foi de gelatina
  • Indulcitor, dupa gust (depinde de puterea indulcitorului)
  • Esenta de vanilie
Jeleu
  • 300g mix fructe de padure congelate – dar le-am decongelat inainte
  • Gelatina (1 lingurita praf sau 2 foi)
  • Indulcitor, dupa gust (depinde de puterea indulcitorului)
Mod de pregatire pentru blat

Se amesteca toate ingredientele pentru blat, mai putin albusurile, pe care le batem spuma tare si apoi le incorporam. Se coace blatul 15-20 min la foc mediu, intr-o tava patrata cu latura de 20-24cm. Mod de pregatire pentru crema Punem gelatina la hidratat in 50ml apa rece. Amestecam branza cu iaurtul, indulcitorul si esenta de vanilie. Separat, amestecam galbenusurile cu laptele si le puen pe foc mic, amestecand continuu, pana cand incepe sa se ingroase putin. Apoi luam de pe foc si punem foile de gelatina inmuiate (scurse de apa) in compozitie, amestecam bine sa se dizolve complet gelatina si turnam peste crema de branza si iaurt. Amestecam bine bine bine de tot.   Mod de pregatire pentru jeleu Oprim 50-75g de fructe, pe care le asezam peste blat, apoi turnam crema, nivelam usor si dam la rece (cel putin 1 ora). Intre timp facem jeleul din fructele ramase. Punem gelatina la hidratat in 50ml apa rece. Fructele (cu tot cu sosul lasat in urma dezghetarii) le punem pe foc mic pana ajung in punctul de fierbere. Luam de pe foc, adaugam gelatina, amestecam bine de tot, apoi punem totul in blender pana se formeaza jeleul, pe care il turnm cu mare grja peste prajitura, sa nu se „deranjeze” crema – care trebuie sa fie intarita in momentul asta. Lasam la frigider pana se intareste si jeleul si apoi....savuram in plin! Reteta oferita de  Anca Aldea DSC07235    

Comentarii