Ingrediente:
- 1 kg caise
- 6 linguri îndulcitor Clio
- 1 linguriţă scorţişoară
- un strop de apă
Cantitățile pot diferi după preferințe. Spălăm caisele, le scoatem sâmburii. Dacă dorim, sâmburii se pot sparge și miezul se adăugă la caise; conferă un gust aparte gemului. Punem fructul într-o cratiță, le pisăm puțin și turnăm un strop de apă.
Punem cratița pe foc, fierbem și amestecăm aproape încontinuu.
Când e gata, o tragem de pe foc, adăugăm scorțișoară și îndulcitor Clio după gust.
Adaugam 6 linguri de indulcitor . Dacă considerăm necesar, putem să adăugăm și conservant, însă în frigider nu se strică gemul și e mai sănătos așa.
Cu o felie de orez expandat sau cu o felie de cereale cu semințe e absolut delicios.
Poftă bună! Rețetă oferită de către Claudia Vâga
Comentarii