Ingrediente:

  • 1 kg caise
  • 6 linguri îndulcitor Clio
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • un strop de apă

Cantitățile pot diferi după preferințe. DSC_0368 Spălăm caisele, le scoatem sâmburii. Dacă dorim, sâmburii se pot sparge și miezul se adăugă la caise; conferă un gust aparte gemului. Punem fructul într-o cratiță, le pisăm puțin și turnăm un strop de apă. DSC_0379 Punem cratița pe foc, fierbem și amestecăm aproape încontinuu. DSC_0383 Când e gata, o tragem de pe foc, adăugăm scorțișoară și îndulcitor Clio după gust. DSC_0385 Adaugam  6 linguri de indulcitor . Dacă considerăm necesar, putem să adăugăm și conservant, însă în frigider nu se strică gemul și e mai sănătos așa. DSC_0387 Cu o felie de orez expandat sau cu o felie de cereale cu semințe e absolut delicios. DSC_0402   Poftă bună! Rețetă oferită de către Claudia Vâga

Comentarii