Ingrediente

:

  • 200 g quinoa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie taiata felii de 1 cm grosime
  • 2 ardei grasi, rosii, galbeni sau amestecati, taiati in fasii groase
  • 200 g dovlecel taiat in fasii de un deget
  • 3 catei de usturoi, necuratati
  • Coaja rasa si sucul de la o lamaie
  • Sare,piper dupa gust
  • Cateva frunze de patrunjel proaspat, tocate marunt
  • 200 g telemea (vaca, oaie, mixta)
Preparare

:

  1. Se fierbe quinoa conform instructiunilor de pe pachet si se scurge foarte bine
  2. Se incinge cuptorul la 180-200C. Se amesteca ceapa si ardeiul gras cu o lingura de ulei si condimente si se da la cuptor 15 min.
  3. Se amesteca dovleceii si usturoiul cu restul legumelor din tava si se mai lasa 15 min la cuptor.
  4. Se scoate usturoiul din coaja si se paseaza cu sare si piper. Se adauga restul de ulei, zeama si coaja rasa de lamiae.
  5. Se pun legumele peste quinoa, iar dressingul se toarna peste ele si se amesteca. Se adauga patrunjelul, se faramiteaza telemeaua si se amesteca totul usor.

Sa aveti pofta !  

Comentarii