
Ingrediente
- 75 g indulcitor Tagatesse
- 115 ml lapte 0.1% grasime
- 8 g amidon bio din porumb
Portii: 180 g
Etape 1. Combinam cele 8g de amidon cu laptele si amestecam pana la omogenizare. Pentru evitarea formarii cocoloaselor, este important ca laptele sa fie rece. 2. Punem indulcitorul Tagatesse int-o cratita mica. 3. O topim si o incalzim pana cand incepe sa faca bule si isi schimba culoarea. Va recomand sa folositi cel mai mic ochi de la arangaz setat la minim, pentru ca tagatoza devine amara atunci cand se arde. Mie imi place sa iau cratita de pe foc atunci cand indulcitorul incepe sa faca bule ca sa ma asigur ca nu-l ard. Il amestec timp de 30 de secunde cu spatula din silcon si abia dupa pun cratita inapoi pe foc si adaug celelalte ingrediente. 4. Treptat, turnam amestecul de lapte peste tagatoza caramelizata. 5. Amestecand continuu, gatim sosul timp se 2 minute pentru ca acesta sa se ingroase. Il lasam sa se raceasca complet, dupa care il transferam intr-un recipient curat. Se pastreaza in frigider pana in momentul servirii. Enjoy!
reteta de http://dulciurilenuingrasa.ro/
Comentarii