Indulcitor natural pe bază de stevia - punga 200g - SucraSTEV
26,50 RON
(TVA inclus)
Transport gratuit pe teritoriul Romaniei pentru comenzi mai mari de 200lei
Cum te putem ajuta?
Descriere
Indulcitor natural pe bază de stevia - punga - SucraSTEV 200gr
SucraSTEV este un indulcitor natural, ideal pentru adeptii unui stil de viata atat sanatos cat si dulce. Extractul de Stevia Rebaudiana este de 300 ori mai dulce decat zaharul iar in combinatie cu Eritritolul, un compus 100% vegetal, ce apare natural in diverse fructe si legume, formeaza un amestec perfect echilibrat fiind ideal pentru intreaga familie si pentru persoanele care tin diverse regimuri alimentare hipocalorice si hipoglucidice. Acest produs nu contine indulcitori de sinteza si este rezistent la coacere, fierbere. prajire.
Mod de utilizare: SucraSTEV se poate folosi la prepararea oricarui desert, la indulcirea bauturilor calde si reci sau se poate presara peste fructe proaspete, fiind un inlocuitor perfect pentru zahar. Consumul excesiv poate avea efect laxativ.
Ingrediente: Erythritol (98%), Rebaudioside A (2%) (extract de Stevia Rebaudiana)
Valori nutritive | 100gr | 1lingura(18g) |
---|---|---|
Valoare energetica | 20kcal | 3.6kcal* |
Proteine | 0 | 0 |
Lipide | 0 | 0 |
Colesterol | 0 | 0 |
Carbohidrati | 98g | 17.64g |
Sodiu | 0 | 0 |
Fibre Alimentare | 0 | 0 |
Indulcitor pe baza de Rebaudosida A (extrasa din frunzele de Stevia Rebaudiana si Eritritol (obtinut prin fermentare din diverse zaharuri).
• 100 % vegetal
• 100 % natural
• ZERO calorii
• ZERO indice glicemic – “diabet safe”
• 100% fara produse din OMG
Scurt istoric al utilizarii Steviei
• Consumul uman dateaza de secole, in America de Sud
• Frunzele de Stevia Rebaudiana sunt de 30-40 ori mai dulci decat zaharul, se pot consuma ca atare sau adauga in alimente, bauturi.
• Este utilizata de bastinasii Guarani de peste 1500 de ani
• In 1931 s-au izolat glicozidele din Stevia Rebaudiana – steviozide si rebaudozide
• Glicozidele din stevie sunt de cca. 300 de ori mai dulci ca zaharul, sunt stabile la variatii de pH, non-fermentabile si stabile la incalzire
• 1971 – in Japonia apar primele variante comerciale de indulcitor pe baza de stevie.
• 40% din piata japoneza de edulcoranti este ocupata de Stevia.
Utilizarea Steviei ca indulcitor (aditiv alimentar)
• 1971 – Japonia
• 2008 – Australia si Noua Zeelanda
• 1986 – Brazilia
• 2010 – Hong Kong
• 2012 – Israel
• 2009 – Mexic
• De secole – Paraguay
• 2008 – Federatia Rusa
• 2005 – Singapore (cu restrictii minore)
Utilizarea Steviei ca supliment alimentar
• Canada
• SUA – este considerat si aditiv alimentar
• EU – este considerat si aditiv alimentar E 960
UE – Romania
• 2 Decembrie 2011 Uniunea Europeana a acceptat utilizarea Steviolului ca si aditiv alimentar, primind codul E 960
• 8 Mai 2012 - se lanseaza in Romania prima bautura racoritoare cu Stevia – Lipton Ice Tea Ceai Verde cu Lamaie (cu 30% mai putin zahar)
Beneficii ale utilizarii steviei in cazul bolnavilor de diabet
• Are un efect revitalizant asupra celulelor β din pancreas
• Este posibila o crestere a cantitatii de insulina sintetizata de pancreas
• Consumata inainte de masa reduce semnificativ nivelele de insulina postprandial comparativ cu aspartamul sau sucroza
• Studii efectuate in 2011 au demonstrat ca indulcitorii pe baza de stevie sunt benefici pentru bolnavii de diabet
Rebaudozida A - Sumar
• 250-300 ori mai dulce decat zaharul
• Stabil la fermentatie – non cariogenic
• Zero calorii
• Zero indice glicemic
• EFSA a stabilit ca DZA valoarea 4mg/kgcorp/zi
• Regulamentul 1131/2011 UE in Anexa II indica toate concentratiile in functie de aplicatii
Eritritol – al doilea component al Sucrastev®
• Produs de fermentatie din zaharuri
• 100% natural, vegetal, fara OMG.
• ZERO indice caloric (20cal/100g)
• ZERO indice glicemic
• Acceptat ca aditiv alimentar E968
• Non cariogen – flora bucala nu ataca acest produs
• Indice de absorbtie intestinala foarte scazut, produsul aproape nu este metabolizat
• Apare in mod natural in fructe ca: pepene galben, struguri, pere; in ciuperci si produse fermentate – vin, branza, sos de soia.
Beneficiile Eritritolului
• Zero calorii.
• Eritritolul este considerat a avea 0 calorii/gram in scop de etichetarea alimentelor, atat in UE cat si in SUA si Japonia
• Eritritolul este aproape nemetabolizat de corpul uman
• Buna toleranta digestiva
• Produsul este rapid absorbit in intestinul subtire si cercetarile au demonstrat ca eritritolul nu este fermentat in corp.
• In consecinta, alimentele cu continut mare de eritritol au sanse mici de a produce balonari sau efecte laxative
• Sigur pentru diabetici – zero indice glicemic
• Studii comportand doze unice precum si studii clinice de 14 zile au demonstrat ca eritritolul nu afecteaza concentratia glucozei din sange si nici nivelul de insulina.
• Eritritolul nu este cariogen!
• Ca si alti polioli, eritritolul nu este metabolizat de flora bacteriala bucala responsabila cu fermentarea zaharului si a amidonului cu producere de acid cauzator de carii.
Detalii
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review