Seminte bio de chia 400g - Fior di Loto
Descriere
Semintele bio de chia sunt obtinute din planta Salvia Hispanica.
Chia (Salvia Hispanica) este o plantă anuală care crește pe solurile argiloase și însorite din America de Sud. Boabele sale prețioase sunt un concentrat unic de MICRO și MACRO NUTRIENȚI, cum ar fi acizii grași esențiali OMEGA 3, care îi reprezintă aproximativ 20%, OMEGA 6 și minerale precum CALCIU, FIER, MAGNEZIU și POTASIU. Sunt bogate în fibre și au capacitatea de a absorbi apa și de a ajuta la corectarea funcției intestinale. Au capacități ANTIOXIDANTE.
Au proprietati nutritive exceptionale, avand un aport important in organism. Semintele de chia sunt foarte bogate in acizi grasi omega 3, mult mai mult decat semintele de in. Nu se deterioreaza si pot fi pastrate pentru perioade mai lungi de timp fara a rancezi.
Semintele de chia se digera foarte usor, dar lent. Acestea nu trebuie sparte inainte de a fi consumate, precum alte seminte. Pot fi mancate crude sau introduse ca ingrediente. Deoarece semintele de chia imprumuta gustul lichidelor in care sunt introduse, le face ideale pentru a fi folosite ca agent de ingrosare in diverse retete.
Pot fi consumate in stare cruda, in iaurt, cereale, salate sau paste. Se recomanda consumul a 1-2 lingurite pe zi, dar nu mai mult de 15 grame.
Bogate in Omega3*
Bogate in fibre
*contin 20g acid alfa linoleic la 100g produs.
Alergeni Poate contine urme de cereale ce contin gluten, soia, susan si fructe in coaja.
Ingrediente *Seminte de chia bio (Salvia hispanica)
*ingrediente de agricultura ecologica
Declaratie nutritionala 100g de produs contin in medie:
Valoare energetica: 1856kj / 450kcal
Grasimi: 32g; (din care acizi grasi saturati: 3,6g);
Carbohidrati: 1.6g (din care zaharuri: 0,9g),
Fibre: 32g;
Proteine: 23g;
Sare: <0.01g.
Caracteristici: Bogate in Omega3* , Bogate in fibre
*contin 20g acid alfa linoleic la 100g produs.
Certificari
Agricultura non UE
Certificat ecologic IT BIO 014, operator controlat nr.8474
Operator de control autorizat MiPAAF ITBIO 014
Modalitate de utilizare Pot fi consumate in stare cruda, in iaurt, cereale, salate sau paste. Se recomanda consumul a 1-2 lingurite pe zi, dar nu mai mult de 15 grame.
Pastrare si conservare Ambalat in atmosfera protectoare. La loc uscat si racoros, departe de surse de lumina solara directa.
Produs in Italia