SIROP ARTAR ECO GRAD A 187ml LONGEVITA
Descriere
SIROP ARTAR ECO GRAD A 187ml LONGEVITA
Siropul de Arțar BIO conține zaharuri sănătoase, mangan, calciu și potasiu, antioxidanți. Este un îndulcitor natural obținut din sevă de arțar. Înlocuiește cu succes zahărul rafinat. Are un indice glicemic mic și mai puține calorii decât zahărul și alți îndulcitori. Susține metabolismul energetic, aduce beneficii sistemului digestiv. Siropul de arțar este ideal pentru a îndulci cafeaua, ceaiul, deserturile, inclusiv preparatele cu coacere în cuptor. Un topping delicios pentru clătite sau vafe și un ingredient inedit în sosurile dulci-acrișoare.
Valorile nutriționale ale siropului de arțar
Valoare energetică 1533 kJ / 367 kcal
Grăsimi 0 g din care acizi grași saturați 0 g
Glucide: 90 g din care zaharuri: 88 g
Proteine: 0 g
Sare 0g
Tabelul nutrițional al siropului de arțar ne indică un îndulcitor mult mai sănătos și cu mai multe substanțe nutritive decât zahărul alb. Principalii macronutrienți sunt, bineînțeles, glucidele, în proporție de 66%, în special de zaharuri (sucroză/zaharoză) - 60% și apă (33%). Se regăsesc, totodată, dar în cantități infinitezimale, grăsimi și proteine (între 0 și 1%) și sare (0,05%).
Aportul caloric al siropului de arțar este de aproximativ 27 kilocalorii pentru o lingură de sirop de arțar (aprox 10g), respectiv 270 kcal/100 g de produs, iar indicele glicemic este de 54, un indice mediu spre mic. Atât valoarea aportului caloric, cât și cea a indicelui glicemic indică valori mult mai mici decât ale zahărului alb.
Siropul de arțar conține aproximativ 24 de antioxidanți, în special polifenoli (de exemplu, quebecol), flavonoide, acizi organici, aminoacizi, dar și unii micronutrienți, precum:
vitaminele B2 (în special), B1, B3 și B5;
minerale – în special mangan, dar și calciu, zinc, potasiu, magneziu, fier.
Proprietățile siropului de arțar
Siropul de arțar pur canadian este clasificat în funcție de culoarea acestuia, de claritate (transluciditate), densitate și de intensitatea aromei, de notele de gust secundare. Un factor cheie ce influențează aceste trasături caracteristice este reprezentat de sezonul de recoltare. În funcție de momentul extragerii sevei, siropul de arțar va avea particularități diferite și va fi clasificat în funcție de diferite grade.
Dacă îți dorești un sirop de arțar natural, obținut din sevă de arțar, fără alte adaosuri, aditivi sau conservanți, magazinul online Solaris îți stă la dispoziție cu următoarele produse:
Sirop de arțar de grad A (Solaris)
Sirop de arțar bio/ecologic de grad A (Longevita)
Uzual, siropul de arțar este păstrat într-un recipient opac, ce are rolul de a împiedica deteriorarea acestuia în contact cu lumina.