ULEI MASLINE EXTRA VIRGIN KORONEIKI 500ml SOLARIS
Descriere
ULEI MASLINE EXTRA VIRGIN KORONEIKI 500ml SOLARIS
Uleiul de măsline extravirgin Koroneiki are concentrația cea mai ridicată de antioxidanți dintre uleiurile vegetale și un conținut de 70% grăsimi mononesaturate, fiind bogat în acid oleic (omega-9). Koroneiki este o varietate veche de măsline, originară din insula Creta, ce este folosită în producerea uleiului de măsline de calitate superioară. După ce sunt culese manual, măslinele sunt presate la rece, uleiul obținut fiind verzui și aromat. Uleiul de măsline reduce stresul oxidativ și aduce beneficii sănătăţii inimii, creierului, vezicii biliare, pentru piele și păr. În uz cosmetic, hidratează pielea uscată, previne îmbătrânirea pielii, ameliorează arsurile solare. În alimentație, oferă o savoare mediteraneană bogată preparatelor tale.
Concentrație ridicată de antioxidanți. Conține Omega 9.
Ingrediente
Ulei de măsline de categorie superioară, obținut direct din măsline, exclusiv prin procedee mecanice.
Ce este uleiul de măsline extravirgin?
Dintre toate tipurile de ulei de măsline, uleiul de măsline extravirgin este cel mai sănătos și mai bogat din punct de vedere nutrițional. Fiind obținut prin metode 100% naturale, care presupun un nivel înalt de puritate, acest sortiment are o aromă aparte, specifică și o concentrație ridicată de antioxidanți.
Pe lângă faptul că păstrează în compoziție cei mai mulți dintre nutrienții prezenți în măsline, uleiul de măsline extravirgin este rezistent la oxidare, are un punct de ardere ridicat (min. 190°C) și un nivel de aciditate (liberă) foarte bun. Nivelul de aciditate liberă este un criteriu principal al calității uleiului, care se măsoară prin procentul de acid oleic liber, raportat la cantitatea totală de ulei.
Pentru ca uleiul de măsline să fie considerat extravirgin, nivelul de aciditate nu trebuie să depășească procentul de 0,8%. O aciditate mai mare, cuprinsă în intervalul 0,8 – 2%, este specifică uleiului de măsline virgin.
Cum se obține uleiul de măsline Koroneiki?
După ce sunt culese manual, măslinele din soiul Koroneiki sunt presate la rece exclusiv prin procedee mecanice, fără adaos de aditivi, conservanți sau substanțe chimice, rezultând astfel un ulei extravirgin cu o nuanță verzuie și o aromă bogată, mediteraneană.
În cursul procesului tehnologic, sunt monitorizate cu atenție toate etapele. Măslinele proaspăt culese sunt presate și stoarse la scurt timp după recoltare, uleiul fiind obținut într-un mediu controlat, la o temperatură scăzută.
Cum alegi corect uleiul de măsline extravirgin?
Pentru a alege un ulei de măsline extravirgin autentic și de bună calitate, e bine să ai în vedere câteva criterii esențiale:
prețul mai ridicat al uleiului poate fi un prim indicator al calității sale. Uleiul de măsline extravirgin este produs mai ales în țări mediteraneene precum Spania, Italia sau Grecia, de unde este de obicei importat. În plus, este obținut printr-un proces laborios, din cantități mari de măsline. Pentru a obține 1l de ulei de măsline extravirgin sunt necesare aproximativ 5 kg de măsline.
informațiile de pe etichetă – citește cu atenție eticheta și verifică dacă aceasta oferă informații specifice cu privire la modalitatea de obținere a uleiului, țara de origine a materiei prime, precum și țara în care a fost produs. Nu este suficientă mențiunea „ulei de primă presă” sau „ulei extravirgin”.
un nivel de aciditate cât mai scăzut ne indică un grad mărit de puritate și prospețime al uleiului, respectiv un ulei de măsline extravirgin de calitate superioară. Aciditatea liberă necesară pentru ca uleiul să fie considerat extravirgin este cuprinsă în intervalul de 0,2-0,8%. O valoare cât mai scăzută a acestui parametru ne arată că uleiul a fost obținut în mod natural, din măsline de bună calitate, dar și că a fost ambalat și păstrat corespunzător, în recipiente potrivite, la scurt timp după producere.
recipientul optim pentru îmbutelierea uleiului extravirgin este cel din sticlă închisă la culoare. Uleiul de măsline își pierde proprietățile și este predispus la oxidare sau râncezire dacă este expus la lumină ori căldură excesivă. Dacă este comercializat în recipiente din plastic, calitatea uleiului poate fi îndoielnică.
termenul de valabilitate al uleiului de măsline extravirgin nu poate fi unul foarte lung, având în vedere că este un produs 100% natural, obținut la temperaturi scăzute, fără adaos de substanțe chimice, aditivi și conservanți.
Ce conține uleiul de măsline Koroneiki?
Uleiul de măsline extravirgin Solaris este obținut din măsline Koroneiki, unul dintre soiurile cele mai apreciate și folosite în producerea uleiului de calitate superioară.
Grecii numesc Koroneiki „regina tuturor măslinelor”, întrucât din acest tip de măsline se obține un ulei foarte aromat, concentrat în polifenoli și antioxidanți valoroși.
Uleiul de măsline extravirgin Koroneiki este uleiul vegetal cu cea mai mare concentrație de polifenoli. Conține:
· aprox. 71% acizi grași mononesaturați, fiind una dintre sursele cele mai bogate de acid oleic/Omega-9.
· 8,3% acizi grași polinesaturați: acid linoleic (Omega-6) și alfa-linoleic (Omega-3)
· vitaminele E, K, A
· fier, calciu, sodiu, potasiu
· fitosteroli
· antioxidanți: tocoferoli, flavonoide, polifenoli (oleuropeină, oleocantal, hidroxitirozol)
Principalii săi compuși activi, oleuropeina, oleocantalul și hidroxitirozolul, au excelente proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, antitumorale, antimicrobiene, protectoare ale sănătății celulare, cardiovasculare, nervoase.
Valori medii nutriționale
100 ml de Ulei de măsline extravirgin Koroneiki conțin:
Valoare energetică: 3389 kJ/ 824 kcal
Grăsimi: 91,6 g (din care acizi grași saturați - 12,8 g; acizi grași mononesaturați - 70,5 g; acizi grași polinesaturați - 8,3 g)
Carbohidrați: 0,0 g (din care zaharuri: 0,0 g)
Proteine: 0,0 g
Sare: 0,0 g
O lingură de ulei de măsline (14g) conține aprox. 115 calorii, 10g de grăsimi mononesaturate, 1,2 g de acizi grași polinesaturați și 1,8 g de acizi saturați.
În aceeași cantitate regăsim 2 mg de vitamina E (13% din DZR) și 8 mcg de vitamina K (7% din DZR).
Ce beneficii are uleiul de măsline extravirgin?
Uleiul de măsline extravirgin Koroneiki este un ingredient cheie al dietei mediteraneene, o dietă sănătoasă care a fost asociată de specialiști cu o speranță de viață ridicată și cu un risc scăzut către a dezvolta afecțiuni cardiovasculare.
Prin intermediul acizilor grași mononesaturați și a polifenolilor din compoziție, uleiul de măsline previne deteriorarea celulară, scade nivelul inflamațiilor și diminuează riscul dezvoltării demenței și a altor afecțiuni neurodegenerative, a bolilor cardiace, obezității, depresiei și cancerului.
Să descoperim împreună cele mai importante dintre beneficiile pe care ți le poate aduce includerea uleiului de măsline în alimentație.
· încetineşte pe cale naturală procesele de îmbătrânire – prin intermediul oleuropeinei și celorlalți antioxidanți din categoria secoiridoizilor, uleiul de măsline extravirgin activează genele cu efect anti-îmbătrânire și de reducere a stresului celular.
· excelent protector cardiovascular
- ajută la scăderea nivelului trigliceridelor și colesterolului „rău” (LDL) și la creșterea colesterolului „bun” (HDL) prin intermediul acizilor grași mononesaturați.
- poate preveni ateroscleroza, având acțiune vasodilatatoare și îmbunătățind funcția endoteliului.
- reduce riscul de coagulare excesivă a sângelui și diminuează tensiunea arterială.
· adjuvant în eliminarea calculilor biliari – în tratamentele naturiste pentru litiază biliară, se indică adesea administrarea (în cure) a uleiului de măsline împreună cu zeamă de lămâie.
· contribuie la prevenirea accidentului vascular cerebral cu ajutorul grăsimilor mononesaturate din compoziția uleiului de măsline.
· are proprietăți antitumorale – oleuropeina, oleocantalul, lignanii, tocoferolii, flavonoidele și ceilalți antioxidanți prezenți în ulei întăresc sistemul imunitar, reduc deteriorarea oxidativă cauzată de radicalii liberi și ajută la prevenirea cancerului.
· te ajută să slăbești și previne obezitatea – în cadrul unei diete cu aport scăzut de carbohidrați, grăsimile sunt sățioase și reduc apetitul, poftele alimentare și tentația de a mânca excesiv, reglează sensibilitatea la insulină. La baza acestui mecanism stă procesul metabolic natural al cetozei.
· susține sănătatea creierului – oferă lipidele necesare pentru o excelentă funcționare a creierului și a sistemului nervos.
- îmbunătățește concentrarea și memoria
- protejează creierul de efectele nocive ale radicalilor liberi
- previne declinul cognitiv asociat cu înaintarea în vârstă și afecțiunile neurodegenerative (Alzheimer șamd).
· ameliorează depresia și tulburările de dispoziție – uleiul de măsline are proprietăți echilibrante la nivel hormonal. Poate ajuta la eliminarea depresiei și anxietății prin stimularea secreției de serotonină și dopamină, mediatori chimici necesari pentru reglarea dispoziției emoționale.
· poate reduce riscul îmbolnăvirii de diabet – grăsimile nesaturate din uleiul de măsline stabilizează nivelul de zahăr din sânge, reglează nivelul de insulină și scad pofta pentru dulciuri. Un studiu a arătat o reducere cu 40% a riscului de apariție a diabetului de tip 2 după urmarea unei diete mediteraneene care a inclus ulei de măsline.
· acțiune antiinflamatoare puternică – oleocantalul are o acțiune similară cu Ibuprofenul (medicament antiinflamator), iar acidul oleic poate reduce nivelul proteinei C reactive, un marker al inflamației. Întrucât neutralizează inflamațiile, poate preveni apariția cancerului, afecțiunilor cardiovasculare, sindromului metabolic, diabetului, artritei reumatoide etc.
Proprietăți antibacteriene
Oleocantalul și hidroxitirozolul (compuși polifenolici) acționează sinergic, conferind uleiului de măsline extravirgin o acțiune antimicrobiană eficientă împotriva unor agenți patogeni dăunători.
Conform unor studii, uleiul de măsline s-a dovedit util în combaterea Helicobacter pylori, o bacterie care poate cauza ulcer și cancer de stomac.
Rezultatele testelor efectuate în laborator au arătat că uleiul poate elimina 8 tulpini ale acestei bacterii, dintre care trei - rezistente la antibiotice.
În cazul a 40% dintre participanții la un studiu, administrarea zilnică a unei cantități de 30 g de ulei de măsline extravirgin a condus la eliminarea infecției cu Helicobacter pylori, în aproximativ 2 săptămâni.
Un bun antioxidant
Uleiul de măsline extravirgin este o sursă excelentă de antioxidanți, compuși care ajută la eliminarea inflamațiilor și combat stresul oxidativ, prevenind apariția afecțiunilor cronice precum cancerul, diabetul, afecțiunile cardiovasculare sau neurodegenerative (Alzheimer etc.).
Antioxidanții din uleiul de măsline au următoarele proprietăţi:
· protejează împotriva oxidării colesterolului LDL și a lipidelor din sânge, preîntâmpinând apariția unor inflamații severe.
· mențin celulele sănătoase, protejându-le de efectele nocive ale radicalilor liberi și întărind astfel sistemul imunitar.
· diminuează deteriorarea oxidativă cauzată de radicalii liberi, unul dintre principalii factori cauzatori ai cancerului.
· încetinesc procesele de îmbătrânire de la nivelul pielii sau întregului organism
· previn declinul cognitiv asociat cu înaintarea în vârstă
· ajută la îndepărtarea plăcilor beta-amiloide din celulele creierului, care pot conduce la apariția bolii Alzheimer.
· oferă stabilitate și rezistență înaltă la oxidare și râncezire, caracteristici specifice uleiului de măsline extravirgin.
Uleiul de măsline extravirgin tratează vergeturile?
Uleiul de măsline extravirgin poate fi folosit în prevenirea sau tratarea vergeturilor, însă eficiența sa a fost doar parțial demonstrată. Studiile realizate până în prezent sunt limitate și s-au soldat cu rezultate mixte.
O cercetare din anul 2015 a arătat că acțiunea de a masa zilnic pielea cu ulei poate preveni apariția vergeturilor, iar un studiu observațional a evidențiat o corelație între aplicarea topică a uleiului de măsline și o incidență scăzută a vergeturilor.
Există și unele studii potrivit cărora aplicarea de două ori pe zi a uleiului de măsline pe burtica femeilor însărcinate nu a condus la efecte semnificative în prevenirea vergeturilor.
Vergeturile apar ca urmare a unei îngrășări sau slăbiri rapide ori în timpul sarcinii. Cele albe sunt mature și există de mult timp pe piele, iar vergeturile roșii sunt recente și considerate mai ușor de tratat. Mai ales acestea se pot estompa odată cu trecerea timpului și cu ajutorul unor remedii naturale.
Concret, vergeturile se formează atunci când stratul de mijloc al pielii (dermul) se întinde foarte mult și brusc, iar fibrele de colagen se rup. Fiind bogat în antioxidanți și acizi grași nesaturați, uleiul de măsline extravirgin (combinat cu alte ingrediente hrănitoare) ajută la menținerea pielii hidratate, îngrijite și elastice.
Pe lângă aplicațiile topice regulate, alți factori care te pot ajuta să estompezi vergeturile sunt: dieta bogată în alimente cu un conținut ridicat de vitamina C (susține producția de colagen), consumul a minim 2 litri de apă pe zi (menține pielea hidratată și moale), exercițiile fizice, controlul greutății corporale (evitarea fluctuațiilor, a creșterilor sau scăderilor bruște în greutate).
Uleiul de măsline extravirgin, beneficii pentru păr și piele
Supranumit și „aurul lichid” datorită bogăției de acizi grași, vitamine și antioxidanți, uleiul de măsline aduce beneficii valoroase inclusiv pentru pielea și părul tău.
Aplicat ca atare sau inclus în compoziția unor măști faciale sau corporale, uleiul de măsline are excelente virtuți cosmetice pentru piele:
· hidratează pielea – menține umiditatea și redă vitalitatea porțiunilor mai uscate de piele. Pentru a nu lăsa o peliculă neplăcută de grăsime la suprafață, poate fi aplicat pe pielea ușor umedă. Combinat cu albuș de ou, miere sau ovăz măcinat, rezultă o excelentă mască hidratantă.
· protejează împotriva efectelor nocive ale razelor UV și poluanților atmosferici
· îmbunătățește elasticitatea – prin stimularea producției de colagen și elastină.
· încetinește apariția semnelor îmbătrânirii – cu ajutorul oleuropeinei, vitaminei E și celorlalți antioxidanți, uleiul de măsline previne îmbătrânirea prematură și ajută la estomparea ridurilor, menținând pielea tânără, tonifiată.
· curăță pielea – uleiul de măsline îndepărtează cu ușurință machiajul (bun demachiant), dar și celulele moarte ale pielii (inclus în compoziția unor scrub-uri).
· calmant după expunerea la soare – acizii grași și antioxidanții din compoziția uleiului pot ameliora arsurile solare. Diminuează roșeața pielii, uscăciunea și alte semne ale iritației ce pot să apară după plajă.
· poate regenera pielea – vitaminele și polifenolii din uleiul de măsline ajută la estomparea cicatricilor și favorizează regenerarea celulelor pielii.
Și părul tău se poate bucura de beneficiile cosmetice ale uleiului de măsline:
· fortifică și combate căderea părului
· hidratează părul și regenerează firele de păr despicate – uleiul de măsline poate fi un excelent balsam pentru părul des, uscat și aspru. Aplică-l ușor încălzit în prelabil pe întreaga lungime a firului de păr și lasă-l să acționeze minim 30 de minute, după care spală părul cu șampon.
· benefic în caz de mătreață – hidratează scalpul și ajută la eliminarea mătreții. Poate fi combinat în părți egale cu ulei de migdale, aplicat pe scalp și lăsat să acționeze minim 5-10 minute înainte de a-l clăti și a spăla părul cu șampon.
· oferă un aspect catifelat, mătăsos și strălucitor părului – uleiul de măsline pătrunde la nivelul firului de păr și reține umiditatea la acest nivel, conferindu-i un aspect catifelat. Întrucât uleiul netezește cuticula părului, îi oferă totodată și strălucire.
hrănește scalpul – datorită proprietăților antibacteriene și fungicide, poate contribui la eliminarea mătreții. Fiind ușor absorbit în piele, uleiul de migdale dulci hidratează scalpul și curăță foliculii de păr.