ZAHAR DE COCOS 150g SOLARIS

SOLARIS
12,99 RON (TVA inclus)
Transport gratuit pe teritoriul Romaniei pentru comenzi mai mari de 200lei
SOLARIS
Cod produs - SKU 5364
EAN 5941828020243
Disponibil in 2-3 zile de la comanda
TRANSPORT GRATUIT
peste 200lei
PLĂȚI SIGURE
cu card bancar
LIVRARE RAPIDĂ
24 - 48h
DEPOZIT CERTIFICAT
ECO și DSV
LIVRĂRI
în toată Europa

Descriere

ZAHAR DE COCOS 150g SOLARIS

Zahărul de Cocos are un gust asemănător caramelului. Este un îndulcitor natural, obținut prin evaporare, din nectarul florilor cocotierului. Înlocuiește cu succes zahărul alb în alimentația sănătoasă. Conține glucide, potasiu, fier, zinc, vitamine din complexul B, polifenoli și inulină. Previne creșterea bruscă a glicemiei datorită indicelui glicemic mic și inulinei din compoziție. Alte beneficii ale zahărului de cocos: conferă energie, susține sănătatea gastro-intestinală, ajută la refacerea echilibrului electroliților în urma eforturilor fizice intense. Ideal pentru îndulcirea limonadei, ceaiului, laptelui, în budinci și deserturi coapte.

Recomandăm pentru înlocuirea zahărului alb.

Conține glucide și vitamine din complexul B.

Ingrediente
Nectar cristalizat din flori de nucă de cocos.

Cum se obtine zaharul de cocos?
Pentru a fabrica aromatul zahar de cocos, mai intai este sectionat spadicele cu muguri neinfloriti al cocotierului si astfel este colectata seva dulce a acestuia. Mai apoi, seva este procesata termic, obtinandu-se un sirop care, prin evaporarea completa a apei din continutul sau, urmata de racire, uscare si sitare, va fi convertit fie in granule, fie intr-o pudra fina de zahar. Dupa ce este ambalat, zaharul de cocos este pregatit sa ajunga la tine.

De ce sa alegi zaharul de cocos?
Zaharul de cocos este delicios si ofera preparatelor tale o aroma specifica, ce ne aminteste de caramel si zaharul brun.

Este un indulcitor natural, ce rezulta prin cristalizarea nectarului din florile cocotierului.
Fiind un produs 100% natural, nesupus unor procedee chimice, adaosului de aditivi si conservanti si, implicit, rafinarii, zaharul de cocos contine, pe langa zaharuri, cantitati mici de vitamine, minerale si antioxidanti.
De aceea, zaharul de cocos poate fi un excelent substitut, o alternativa pentru zaharul alb, rafinat, din trestie sau sfecla de zahar, care contine doar zaharoza.
Zaharul de cocos are un indice glicemic mai mic decat zaharul alb si contine inulina, un tip de fibra solubila ce poate incetini absorbtia glucidelor in sange si care ajuta la mentinerea sanatatii intestinale.

Valori nutriționale:
100 g de Zahar de cocos prezinta urmatoarele valori medii nutritionale:

· Valoare energetica – 1650,65 kJ/ 388,5 kcal

· Grasimi – 0,38 g (din care acizi grasi saturati – 0 g)

· Glucide – 95,01 g (din care zaharuri – 82,12 g)

· Proteine – 1,26 g

· Sare – 0 g

Zaharul de cocos este bogat in carbohidrati, in special in zaharuri (70-80% sucroza, glucoza si fructoza) si are un continut caloric si un indice glicemic (35-54) mai mic decat al zaharului alb (60-70).
O lingurita de zahar (aprox. 6 g) contine circa 6 g de glucide si 23 de kilocalorii.
In compozitia zaharului de cocos mai intra si unii micronutrienti, cum sunt unele vitamine din complexul B si vitamina C, potasiu, dar si fier, magneziu, zinc, sodiu si calciu, polifenoli, flavonoide si alti antioxidanti si inulina (fibra solubila prebiotica).

Beneficii ale zahărului de cocos:
Zahărul de cocos face parte din categoria îndulcitorilor naturali, fiind mai sănătos decât zahărul alb. Întrucât nu este supus proceselor de rafinare, nu conține substanțe sintetice sau ingrediente artificiale și, astfel, nu îi este alterat conținutul de vitamine, minerale și de alți nutrienți.

Consumat în doze moderate, zahărul de cocos îți poate oferi următoarele beneficii:
previne creșterea bruscă a glicemiei – consumul repetat al unor alimente cu un indice glicemic mare (precum zahărul alb) conduce la creșterea bruscă a glicemiei și uneori chiar poate declanșa rezistență la insulină. Totodata, poate predispune organismul la obezitate. Conform unor studii, zahărul de cocos are un indice glicemic mic spre mediu și reprezintă o alternativă mai bună în cazul diabetului. De asemenea, zahărul de cocos conține inulină, un tip de fibră solubilă care încetinește digestia și absorbția glucozei în sânge după mese. Alimentele ce conțin inulină sunt recomandate pentru persoanele ce prezintă simptomele diabetului.
susține sănătatea gastro-intestinală – prin conținutul său de inulină, zahărul de cocos poate stimula creșterea bifidobacteriilor din microflora intestinală (aceleași tipuri de bifidobacterii care se regăsesc în mod obișnuit în suplimentele probiotice). Bifidobacteriile sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a hrăni bacteriile prietenoase din intestin și de a stimula sistemul imunitar, contribuind la tratarea mai multor boli, cum sunt, de exemplu, diareea și colita.
conține un procent mai mic de fructoză – fructoza în exces este descompusă cu mare greutate de către ficat, în urma acestui proces rezultând formarea trigliceridelor (o formă de grăsime). Zahărul de cocos conține un procent mai mic de fructoză comparativ cu zahărul alb care este bogat atât în fructoză, cât și în glucoză.
poate contribui la refacerea echilibrului electrolitic din organism – datorită conținutului de potasiu, magneziu și sodiu, zahărul de cocos poate reface echilibrul electrolitic, fiind util în special pentru sportivii și persoanele care depun un efort fizic considerabil.Ce poti prepara cu zahar de cocos?
Poti prepara delicioase prajituri, checuri, negrese, briose, rulouri cu scortisoara, biscuiti si alte deserturi care necesita coacere in cuptor, dar si felurite creme, budinci (de ex: orezul cu lapte) sau inghetate. Este un topping excelent pentru clatite, gofre sau salate de fructe si poate fi folosit pentru a indulci cafeluta din cicoare, ceaiul, ciocolata calda, dar si bauturile reci, limonadele sau sucurile. In gastronomia asiatica, zaharul de cocos se foloseste si pentru diverse mancaruri, fiind adaugat in curry ori in sosurile picante-acrisoare-sarate, pentru a le echilibra gustul.
Inlocuieste cu succes zaharul alb din retetele unor dulciuri de casa, in alimentatia sanatoasa. Datorita aromei sale de caramel, se potriveste de minune in compozitia produselor de patiserie sau cofetarie care contin ciocolata si unele condimente cum sunt scortisoara, nucsoara, ghimbirul, cardamomul ori vanilia.

Precauții:

Desi contine unii nutrienți benefici pentru organism, zahărul de cocos, întocmai precum majoritatea îndulcitorilor, este o sursă bogată de zaharuri și calorii. Din acest motiv, este recomandat consumul cu moderație a zahărului de cocos, precum și a oricăror îndulcitori.
Excesul de zahăr adăugat în dietă poate genera efecte adverse precum agravarea inflamațiilor, un nivel crescut al glicemiei, acumularea unor kilograme în plus și poate predispune la riscul apariției bolilor cardiovasculare, a sindromului metabolic și la creșterea nivelului colesterolului LDL și al trigliceridelor.
Consultă un medic nutriționist înainte de consumul zahărului de cocos, în cazul în care prezinți simptomele unor boli grave și în special în cazul diabetului, a bolilor metabolice, hepatice sau renale.


Detalii

SKU
5364
EAN
5941828020243
Categorii
Greutate
0.2 kg
Brand

CE SPUN CLIENTII DESPRE PRODUS

Părerile tale contează! Fii parte din comunitatea NoSugarShop și ajută-i și pe ceilalți să aleagă informat. Ai testat acest produs? Spune-ne cum ți s-a părut!
Scrie un review