Zahar de mesteacan, xylitol 500g - Naturio
Descriere
Zahar de mesteacan, xylitol 500g - Sucrastev
Ingrediente: 100% xilitol (zahar de mesteacan)
Declaratie nutritionala | per 100g produs | per 1 lingura (13g) |
valoare energetica | 240kj | 31.2kj |
Proteine | 0g | 0g |
Lipide | 0g | 0g |
Colesterol | 0g | 0g |
Carbohidrati din care zaharuri din care Polioli |
99.8g 0.2g 98.5g |
12.97g 0.02g 12.8g |
Sodiu | 0.004g | 0.00052g |
Fibre | 0g | 0g |
Xilitolul este un compus care se gaseste in forma naturala in fibrele din fructe si in scoarta anumitor arbori de foioase, cum ar fi mesteacanul. Zaharul de mesteacan poate fi folosit in alimentatie in acelasi mod in care folosim zaharul alb obisnuit. intrucat are gust si aspect asemanator. Avand aceasi putere de indulcire ca zaharul, se poate adauga la prepararea produselor de patiserie sau pentru a indulci ceaiul si cafeaua, fiind rezistent la temperaturi ridicate. Se foloseste in proportii egale cu zaharul alb insa este cu totul altfel metabolizat de catre organism fiind recomandat dietelor hipocalorice. Xilitolul are cu aproape 40% mai putine calorii decat zaharul si indice glicemic scazut si poate fi utilizat de catre diabetici deoarece nu produce modificari ale nivelului de zahar din sange.
Printre beneficiile aduse de consumul zaharului de mesteacan care il recomanda ca fiind unul dintre cele mai sanatoase tipuri de indulcitori naturali sunt:
* Inlocuitor de zahar 100% natural
* Putere de indulcire egala cu cea a zaharului
* Are un indice glicemic extrem de scazut (GI = 7)
* Contribuie la prevenirea cariilor dentare deoarece nu poate fi fermentat de microflora bucala
* Este potrivit pentru dietele de slabire reducand pofta de mancare
* Reduce aportul de carbohidrati si calorii avand cu o treime mai putine calorii decat zaharul
* Este indicat persoanele care sufera de diabet intrucat fiind absorbit mai lent in organism, nu determina o crestere seminificativa a glucozei si insulieni in sange
Fursecuri cu Zahar de mesteacan
Ingrediente:
- 2 oua
- 100 g unt
- 100 g zahar de mesteacan
- 300 g faina
- 1 praf de copt
Optional: fructe confiate, stafide sau fulgi de ciocolata Se topeste untul la bain-marie, peste acesta se adauga zaharul de mesteacan si se mixeaza bine pana cand zaharul se topeste. Adaugam in compozitie si cele doua oua, amestecand bine iar apoi se incorporeaza treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Dupa ce incorporam faina, putem adauga si alunele, stafidele si ciocolata. Cu o lingurita se pun fursecurile in tava acoperita cu hartie de copt astfel incat sa ramana spatiu intre ele deoarece la caldura fursecurile se intind putin. Introducem tava in cuptorul incins si lasam fursecurile la foc mediu pentru 15-20 minute.
Utilizare: Consumul excesiv poate produce efecte laxative.
Nu se recomanda a fi folosit in alimentatia bebelusilor si copiilor mici.
tara de origine : Spania