CURRY SOLNITA REUTILIZABILA 50gr SOLARIS

SOLARIS
RON 21.99 (VAT included)
Transport gratuit pe teritoriul Romaniei pentru comenzi mai mari de 200lei
SOLARIS
Product code - SKU 5043
EAN 5941828023695
Available in 2-3 days from the order date
TRANSPORT GRATUIT
peste 200lei
PLĂȚI SIGURE
cu card bancar
LIVRARE RAPIDĂ
24 - 48h
DEPOZIT CERTIFICAT
ECO și DSV
LIVRĂRI
în toată Europa

Description

CURRY SOLNITA REUTILIZABILA 50gr SOLARIS

Știai că termenul „curry” se referă atât la pulberea unui amestec de condimente măcinate, cât și la un tip de mâncare originar din India și alte țări asiatice, dar și la frunzele unui arbore indian? 

Derivat din termenul „kari” din limba tamilă, limbă oficială vorbită în sudul Indiei, „curry” este de fapt denumirea occidentală, folosită inițial de către britanici, a unor supe și mâncăruri asiatice, condimentate și cu mult sos și care sunt servite în combinație cu carne sau cereale, precum orezul. Aceste mâncăruri s-au bazat dintotdeauna pe o varietate de amestecuri de condimente, cunoscute în India sub numele de „masala”. Acestea amestecuri variază în funcție de zona geografică și de specificul culinar local, unele fiind mai dulci, iar altele mai iuți.

 

Ce conține pulberea de curry?

 

Întrucât nu există o rețetă unică, standard, a acestui mix de condimente, pulberea de curry există sub mai multe sortimente și conține un număr variabil de condimente (de la 5 și până la 20). Majoritatea amestecurilor de curry au la bază chimion, coriandru și turmeric. Conferă un gust aparte și o culoare frumoasă mâncărurilor în care este adăugat.

 Ingrediente:

  • Turmeric, sare, schinduf, chimion, fenicul, coriandru, usturoi, piper cayenne, ghimbir, piper negru

 Turmericul sau șofranul indian reprezintă unul dintre ingredientele principale ale amestecului de curry. Îndeplinește în special rolul de „colorant” natural, conferă pulberii o culoare galbenă, specifică. Acesta conține curcumină, o substanță activă principală cu proprietăți antiinflamatoare și antioxidante certe.

Schinduful are o aromă specifică, intensă, conferă amestecului un gust dulce amărui. Conferă vitalitate și rezistență organismului, contribuie la dezvoltarea masei musculare.

Chimionul (sau chimenul indian), coriandrul și feniculul sunt aromate și au, la modul general, efecte carminative și îmbunătățesc puterea digestivă. Chimionul are un gust picant, coriandrul este amar și astringent, în timp ce feniculul este dulce.

Usturoiul din compoziția amestecului de curry conferă o aromă gustoasă mâncărurilor. Usturoiul este un antibiotic natural, remediu digestiv și are unele proprietăți regeneratoare.

Piperul cayenne este fructul ardeiului iute Cayenne și are gust iute. Conține capsaicină, care are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, antitumorale. Similar, ghimbirul și piperul negru sunt iuți, antioxidante și energizante, scad nivelul colesterolului „rău”.

Valori medii nutriționale 

 

  • Valoare energetică 1384,73 kJ / 328,51 kcal
  • Grăsimi 9,15 g din care acizi grași saturați 1,17 g 
  • Glucide 48,7 g din care zaharuri 1,32 g 
  • Proteine 12,84 g
  • Sare 15,65 g

 Proprietăți nutritive

O lingură de pulbere de curry (aproximativ 6 g) conține:

  • 2.92 g – glucide
  • 0.77 g – proteine
  • 0.54 g – lipide
  • 0.93 g – sare
  • 19.71 – calorii

În ceea ce privește conținutul de vitamine și oligoelemente al amestecului de curry, regăsim:

  • vitaminele A, B1, B2, B3, B5, C, E, K
  • minerale precum: îndeosebi mangan și fier, dar și cupru, seleniu, magneziu, calciu, sodiu, fosfor, potasiu, zinc.

Cum se prepară?

Pulberea de curry se obține prin amestecul în diferite proporții și combinații a pulberii obținută prin măcinarea diverselor semințe, boabe sau plante cu rol condimentar, ce au fost în prealabil uscate.

Gustul pulberii este diferit, în funcție de condimentele selectate și de proporția acestora în cadrul acelui amestec. În general, curry este sărat și aromat ori picant, în sortimentele ce conțin ardei iute sau piper.

Culoarea pulberii variază și ea în funcție de origine. Astfel, poți întâlni curry galben (cel mai frecvent), dar și curry cu nuanțe maronii sau roșiatice (adesea provenind din India).

Cel mai adesea, pulberea de curry se dizolvă în ghee (unt clarifiat), ulei de cocos sau de măsline încălzit pe foc, la temperatură minimă. Se amestecă constant, timp de 1-2 minute, după care se ia de pe foc și se adaugă tocănițelor din legume, sosurilor, mâncărurilor din carne sau pește. Este gustos în combinație cu orez și leguminoase, precum năut, linte sau fasole. Se poate adăuga și în supe sau ciorbe de inspirație asiatică.

În ceea ce privește felul de mâncare denumit curry, acesta este diferit de la o zonă geografică la alta. Curry este un preparat tradițional specific atât în India, cât și în Thailannda, Malaezia, China, Japonia, Africa de Sud.

Cele trei categorii principale de curry sunt:

  • curry indian
  • curry thailandez (thai curry)
  • curry japonez

Details

SKU
5043
EAN
5941828023695
Categories
Brand

CE SPUN CLIENTII DESPRE PRODUS

Părerile tale contează! Fii parte din comunitatea NoSugarShop și ajută-i și pe ceilalți să aleagă informat. Ai testat acest produs? Spune-ne cum ți s-a părut!
Scrie un review