FULGI DE COCOS 100gr SOLARIS
Description
Ingrediente
- Nucă de cocos.
Ce sunt fulgii de cocos?
Spre deosebire de cocosul ras care este mărunțit, fulgii de cocos sunt mai mari, având forma unor fâșii mai lungi și late.
Textura și dimensiunea fulgilor îi face să fie ideali mai ales pentru decorarea prăjiturilor, torturilor, pentru a fi adăugați în compoziția amestecurilor de musli, a trail mix-urilor, a cerealelor cu lapte, dar și a altor preparate delicioase (vezi mai jos secțiunea „Idei de rețete cu fulgi de cocos”).
Cum se obțin fulgii de cocos?
Fulgii de cocos sunt obținuți 100% din nucă de cocos și nu sunt îndulciți. Nu conțin adaos de zahăr, aditivi sau conservanți.
Nucile de cocos proaspăt culese sunt curățate de coajă, pulpa lor fiind apoi răzuită sub formă de fulgi și lăsată la deshidratat în condiții optime, spre a-și menține astfel savoarea și nutrienții.
Fulgii păstrează în totalitate gustul și aroma naturală, exotică, a nucii de cocos.
Fulgii de cocos: conținut și valori nutriționale
Fulgii de cocos sunt bogați în fibre și proteine și constituie o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, în special de acizi grași cu lanț mediu/MCT (acid lauric, acid caprilic, acid capric).
Aceștia sunt ușor de digerat și asimilat, sunt metabolizați rapid în energie, au proprietăți antibacteriene și antifungice.
100 g de fulgi de cocos prezintă următoarele valori medii nutriționale:
- Valoare energetică – 2763 kJ/660 kcal
- Grăsimi – 64,5 g (din care acizi grași saturați – 57,2 g)
- Glucide – 23,7 g (din care zaharuri – 7,4 g)
- Fibre – 16,3 g
- Proteine – 6,9 g
- Sare – 0,09 g
În ceea ce privește micronutrienții, fulgii de cocos conțin acizi fenolici (acid ferulic, acid galic, acid cafeic, acid p-cumaric) și alți antioxidanți ce combat stresul oxidativ.
Totodată, au un conținut ridicat de vitamine și minerale, în special de mangan, cupru, seleniu și fier.
Potrivit FoodData Central, 100g de pulpă de cocos uscată și neîndulcită asigură:
· 65% din DZR de mangan
· 48% din DZR de cupru
· 18% din DZR de seleniu
· 14% din DZR de fier
· 9% din DZR de fosfor
· 8% din DZR de magneziu
· 8% din DZR de potasiu
În compoziția cocosului mai regăsim și cantități mai mici de folat (B9), vitaminele B1, B3, B6, C și E.