ULEI FLOAREA SOARELUI PRESAT LA RECE 1L SOLARIS
Description
ULEI FLOAREA SOARELUI PRESAT LA RECE 1L SOLARIS
Ulei de floarea-soarelui extravirgin, obținut prin presarea la rece a semințelor crude de floarea-soarelui. Bogat în lecitină și grăsimi nesaturate (acid linoleic și acid oleic). Este uleiul vegetal cu concentrația cea mai mare de vitamina E, un antioxidant care încetinește îmbătrânirea celulară, elimină stresul oxidativ și întărește sistemul imunitar. Excelent tonic general. Susține funcțiile cognitive și fortifică sistemul nervos prin intermediul lecitinei. Scade nivelul colesterolului, protejând sănătatea inimii. Uleiul de floarea-soarelui este spornic și versatil. Folosit ca ulei de gătit, oferă un gust deosebit preparatelor.
Ingrediente
- Semințe de floarea soarelui.
uleiul de floarea soarelui extravirgin este obținut prin procedee mecanice de presare la rece a semințelor crude de floarea soarelui, fără adaos de aditivi, coloranți, conservanți sau apă.
Prin procesul tehnologic utilizat, obținem un ulei 100% natural, cu o culoare galben-aurie și un gust specific semințelor din care a fost obținut. Uleiul păstrează integral calitățile nutritive ale semințelor de floarea soarelui.
100 ml de ulei presat la rece de floarea soarelui conțin:
- Valoare energetică 3556 kJ / 850 kcal
- Grăsimi 95 g din care acizi grași saturați 13 g acizi grași mononesaturați 32 g acizi grași polinesaturați 50 g
- Glucide 0,01 g din care zaharuri 0 g
- Proteine 0,10 g
- Sare 0 g
Uleiul de floarea soarelui conține 82% lipide „bune”, nesaturate. Este bogat în acid linoleic (acid gras esențial omega-6) și acid oleic (acid gras omega-9), ambele tipuri de grăsimi constituind o sursă excelentă de energie pentru organism. Aceștia susțin creșterea, fortifică celulele și țesuturile.
Este considerat a fi uleiul vegetal cu cel mai mare conținut de vitamina E (alfa-tocoferol) dintre toate tipurile de ulei. Vitamina E este un antioxidant important, având un rol esențial în încetinirea proceselor de îmbătrânire și în combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi.
Pe lângă vitamina E, mai regăsim în compoziția uleiului de floarea soarelui vitamina K, dar şi minerale importante pentru un organism sănătos: cupru, seleniu, magneziu, fosfor, fier, mangan.
Uleiul de floarea soarelui mai conține și lecitină, care este necesară pentru susținerea unei excelente activități cerebrale.
Beneficii și proprietăți
Folosim cu drag parcă dintotdeauna uleiul de floarea soarelui, un ulei spornic, aproape nelipsit din bucătăria românească. Te-ai întrebat vreodată care sunt beneficiile de care te poți bucura atunci când consumi un ulei de floarea soarelui presat la rece?
Uleiul de floarea soarelui este antioxidant, tonic, nutritiv, regenerant, antiinfecțios, detoxifiant, imunomodulator. Iată care sunt principalele beneficii pe care ți le poate aduce dacă îl incluzi în alimentația ta:
- sursă excelentă de vitamina E – uleiul de floarea soarelui este bogat în vitamina E, un antioxidant care, pe lângă rolul esenţial în încetinirea îmbătrânirii celulare, ajută la întărirea sistemului imunitar și la reducerea riscului de apariție a afecțiunilor, mai ales a celor cardiace. Potrivit studiilor, alimentele bogate în vitamina E diminuează stresul oxidativ din organism și pot inclusiv să îmbunătățească rezistența fizică, să faciliteze o bună circulație sanguină și să dezvolte tonusul muscular.
- protejează sănătatea inimii – alimentele bogate în acid linoleic pot reduce colesterolul LDL, tensiunea arterială și riscul de a dezvolta boala coronariană. Grăsimile mononesaturate (acidul oleic) diminuează inflamațiile din corp și cresc colesterolul „bun” (HDL). Prin aceste acțiuni, principalii factori de risc pentru apariția afecțiunilor cardiace sunt menținuți sub control, iar sănătatea inimii este protejată.
- susține buna funcționare a creierului și sistemului nervos – având un conținut bogat în vitamina E, antioxidanți, lecitină și acizi grași esențiali, uleiul de floarea soarelui ajută la tonifierea sistemului nervos. Conform unor cercetări, poate preveni apariția afecțiunilor neurodegenerative, printre care și Alzheimer.
- conferă energie – în timp ce grăsimile saturate te pot face să te simți letargic după ce le consumi, grăsimile nesaturate din uleiul de floarea soarelui te pot energiza, având efect tonic general. Aceste grăsimi nesaturate susțin descărcarea glicogenului din ficat în sânge, oferind un plus de energie organismului.
- menține pielea frumoasă și sănătoasă – vitamina E și acizii grași din uleiul de floarea soarelui hidratează pielea, regenerează celulele deteriorate ale pielii și grăbesc vindecarea rănilor. Uleiul de floarea soarelui este excelent pentru pielea uscată, sensibilă (având efect emolient) și pentru pielea ridată (menține elasticitatea pielii, atenuează ridurile).
- hrănește și regenerează părul – uleiul de floarea soarelui poate fi un excelent balsam pentru părul uscat. Hidratează părul și îi conferă un aspect moale, mătăsos. Îmbunătățește circulația sanguină la nivelul scalpului și ajută la îngroșarea firului de păr prin intermediul acidului linoleic.
- întărește sistemul imunitar – uleiul de floarea soarelui este bogat în antioxidanți care fortifică barierele membranelor celulare, împiedică bacteriile și virușii să pătrundă în organism, mărind capacitatea acestuia de a se apăra de infecții.
Uleiul de floarea soarelui este un ajutor de nădejde în bucătăria ta. Îl poți adăuga în salate, supe, paste, în mâncăruri gătite sau peste legume coapte. Este un ulei potrivit chiar și pentru plăcinte sau deserturile cu coacere în cuptor.
Ca ulei de gătit, este excelent pentru sotat și preparat la foc scăzut mâncăruri înăbușite, foarte gustoase.
Nu este indicat să folosești uleiului de floarea soarelui presat la rece la temperaturi foarte înalte, care degradează antioxidanții și vitaminele din compoziție, putând genera anumiți compuși toxici.
Uleiul de floarea soarelui poate fi folosit inclusiv în scop terapeutic (în cure), dar și în aplicații cosmetice pentru îngrijirea părului și pielii.
Tara de origine: Romania