ULEI NUCA PRESAT LA RECE 250ml SOLARIS
Description
ULEI NUCA PRESAT LA RECE 250ml SOLARIS
Prin uscarea și apoi presarea la rece a miezului de nucă obținem un ulei de calitate, plin de nutrienți și cu aromă intensă de nuci. Uleiul de nucă presat la rece conține 86% grăsimi nesaturate și este bogat în acid linolenic. Asigură în alimentație un aport echilibrat de acizi grași esențiali omega-6 – omega-3, de 4:1. Susține sănătatea cardiovasculară, fortifică sistemul nervos și imunitar, regenerează și întărește părul. Uleiul de nucă are proprietăți antioxidante puternice. Stimulează eliminarea toxinelor din organism și reduce efectele nocive ale radicalilor liberi, prevenind deteriorarea celulelor și încetinind procesul de îmbătrânire. Adaugă savoare salatelor, sosurilor, legumelor coapte, brânzeturilor, deserturilor raw-vegane.
Aport echilibrat de Omega 6 și Omega 3. Proprietăți antioxidante puternice.
Ingrediente
Miez de nucă.
Valori medii nutriționale 100 ml:
Valoare energetică 3701 kJ / 884 kcal
Grăsimi 100 g din care acizi grași saturați 9,1 g acizi grași mononesaturati 22,8 g acizi grași polinesaturați 63,3 g
Glucide 0 g din care zaharuri 0 g
Proteine 0 g
Sare 0 g
Cum se obtine uleiul de nuci?
Uleiul de nuci este obtinut 100% prin procedee mecanice simple, de presare la rece a miezului de nuca atent si cu multa grija selectionat. Dupa ce nucile sunt decojite, miezul acestora este uscat si apoi presat la rece, fara adaos de aditivi sau conservanti, uleiul obtinut fiind mai apoi decantat, filtrat cu ajutorul unui filtru din bumbac natural si imbuteliat.
Datorita proceselor simple si naturale de obtinere, rezulta un ulei de nuca de calitate, nerafinat, cu o aroma bogata, specifica, care pastreaza cea mai mare parte din nutrientii si compusii valorosi prezenti in nuci.
Ce conține uleiul de nuci presat la rece
Uleiul de nucă presat la rece conține doar 9% grăsimi saturate (acid palmitic, stearic) și 86% grăsimi nesaturate, dintre care:
acizi grași mononesaturați (acid oleic/omega-9) - 22,8%;
acizi grași polinesaturați (acid linolenic/omega-6 și alfa-linoleic/omega-3) - 63,3%
Este o sursă bogată de lipide polinesaturate (îndeosebi acid linolenic) și aduce în alimentație un raport echilibrat omega 6: omega 3, de 4:1.
Mai regăsim în uleiul de nucă vitaminele E, K, B, colină, mineralele existente în nuci (cupru, mangan, fosfor, fier, mangan, magneziu, zinc, seleniu, potasiu), fosfolipide.
Uleiul de nuci are un conținut ridicat de antioxidanți și compuși fenolici. Conține acid elagic, ferulic, cumaric, galic, flavonoide si tocoferoli.
Beneficii și proprietăți
Nucile, dar si uleiul de nuci sustin functionarea optima a creierului si imbunatatesc functiile psihice cum sunt memoria, concentrarea si gandirea, prevenind aparitia declinului cognitiv. In acelasi timp, includerea uleiului de nuca in alimentatie are efect hipocolesterolemiant si cardioprotector, fiind benefica pentru sanatatea inimii.
Uleiul de nuci ajuta la reglarea nivelului glicemiei si la reducerea inflamatiilor din organism, intarind sistemul imunitar si contribuind la prevenirea afectiunilor neurodegenerative, a cancerului samd.
In plus, uleiul de nuca are proprietati antioxidante puternice, benefice inclusiv pentru o piele sanatoasa, tanara si un par viguros.
Descopera in continuare mai multe despre beneficiile uleiului de nuca:
îmbunătățește sănătatea pielii – conform Healthline, o lingură de ulei de nucă (aprox 15 g) asigură necesarul zilnic de acizi grași omega 3, sub forma acidului alfa linolenic (ALA). În organism, acidul alfa-linolenic (ALA) este convertit în acid eicosapentaenoic (EPA) și docosahexaenoic (DHA), doi acizi grași omega-3 care ajută la formarea componentelor structurale ale pielii. Acizii omega-3 stimulează regenerarea pielii, ameliorează condițiile inflamatorii și facilitează vindecarea rănilor, hidrateaza pielea. Prin conținutul de vitamina E (tocoferol) și antioxidanți, uleiul de nuci ajută la încetinirea procesul de îmbătrânire a pielii, menținându-i aspectul tânăr.
poate reduce tensiunea arterială și valorile colesterolului – concentrația bogată de polifenoli, acid linoleic și alfa-linolenic menține elasticitatea arterelor și venelor, păstrând tensiunea arterială în parametrii optimi. Grăsimile sănătoase din compoziție contracarează nivelurile ridicate ale trigliceridelor și colesterolului LDL și pot reduce riscul de a dezvolta ateroscleroză, afecțiuni coronariene și alte boli cardiace.
scade nivelul inflamațiilor – includerea uleiului de nuci în dietă poate elimina inflamația cronică ce stă la baza bolilor cardiace, cancerului și altor afecțiuni. La aceasta contribuie elagitaninele, polifenoli cu proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, ce pot împiedica deteriorarea celulară cauzată de radicalii liberi.
proprietăți antiparazitare – administrarea uleiului de nucă poate fi utilă ca adjuvant în cazul confruntării cu paraziți intestinali (în teniază și oxiuriază).
susține buna funcționare a creierului – uleiul de nuci este o sursă excelentă de acizi grași omega-3 și antioxidanți care pot îmbunătăți memoria, gandirea și concentrarea, prevenind declinul cognitiv asociat (sau nu) cu înaintarea în vârstă. Totodată, poate ajuta la combaterea depresiei. Nucile, dar și uleiul obținut din nuci, prin intermediul conținutului ridicat de acizi grași omega-3, susțin formarea căptușelii exterioare a celulelor, conferindu-le capacitatea de a comunica cu ușurință și favorizează eliberarea neurotransmițătorilor bunei dispoziții, cum sunt serotonina și dopamina.
proprietăți antitumorale – nucile conțin elagitanine, pe care organismul le convertește în acid elagic, compus fenolic care poate inhiba multiplicarea celulelor canceroase și poate proteja organismul de riscul apariției cancerului la sân, de colon, prostată și a altor tipuri de cancer. Studii suplimentare sunt însă necesare în această direcție.
ajută la reglarea glicemiei – un studiu realizat asupra unui grup de 100 de persoane cu diabet de tip 2 a arătat că administrarea zilnică a unei linguri de ulei de nuci (15g), timp de 3 luni, a redus semnificativ nivelul glicemiei (măsurată după repaus alimentar) și cel al hemoglobinei glicate (A1c). Efectul obținut s-a datorat antioxidanților din compoziție și compușilor cu proprietăți antiinflamatoare care au redus rezistența la insulină și, implicit, nivelul glicemiei.
fortifică și previne căderea părului – uleiul de nuci este considerat un remediu bun împotriva căderii părului datorită conținutului de zinc, fier si acizilor grasi. Poate fi folosit ca atare, aplicat pe păr și lăsat să acționeze câteva minute înainte de șamponare sau adăugat în compoziția unor măști. Este recomandat să folosești ulei de nucă pentru un păr sănătos, fortifiat, hrănit și regenerat în profunzime.
Pentru a te bucura de beneficiile sale, găsești uleiul de nucă la preț accesibil, în magazinul nostru online.
Ce poti prepara cu ulei de nuci?
Gustul aromat delicat al uleiului de nuca presat la rece se potriveste de minune atat preparatelor sarate, cat si dulci. Il poti folosi cu succes pentru a oferi un plus de aroma si de savoare salatelor, branzeturilor, sosurilor, piureurilor, supelor crema. Poate fi adaugat in finalul prepararii pastelor, a cartofilor si a altor legume coapte pe plita sau gratar, a mancarurilor din cereale sau a bruschetelor, pentru a-i pastra savoarea si nutrientii.
Iata cateva exemple de modalitati simple in care poti include uleiul de nuci in alimentatie:
Uleiul de nuci este delicios dacă îl adaugi la paste, în combinație cu brânză Gorgonzola sau brânză de capră.
Se potrivește de minune cu păstăile de fasole verde, dovlecel, spanac și preparatele ce conțin ciuperci.
Îl poți amesteca cu cimbru, usturoi și alte condimente și va rezulta un dressing delicios, numai bun pentru a-l servi împreună cu cartofi, salate, pentru a marina sau asezona brânza de capră.Aroma fină a uleiului de nuci este potrivită și deserturilor. Poți include cu succes uleiul de nuci în salatele de fructe și în alte deserturi de post, fără foc (raw-vegane). De exemplu, poți pregăti mingiuțe (bombonele) savuroase cu merișor, caju și ulei de nuci. Găsești mai jos rețeta:
Mingiuțe savuroase cu merișor, caju și ulei de nuci
O rețetă simplă, fără foc, de bombonele cu gust, pline de nutrienți. Ingredientele care îți sunt necesare sunt:
150g de caju Solaris
150 g de merișor Solaris
100g de stafide Solaris
2 linguri de făină de roșcove Solaris
3 lingurițe de ulei de nuci presat la rece Solaris
scorțișoară pudră Solaris
fulgi de cocos Solaris
Mod de preparare:
Într-un blender de mare viteză adaugă cele 150g de caju și macină-le până când obții o făină fină. Răstoarnă făina într-un bol și lasă-l deocamdată deoparte.
Adaugă în blender merișorul, stafidele, uleiul de nuci, făina de roșcove, scorțișoara și 4 linguri de apă și mixează pentru a obține o pastă moale, apoasă.
Transferă pasta obținută peste făina de caju și amestecă bine, până când aluatul devine mult mai ferm, având o textură ușor uleioasă.
Modelează mingiuțele (bombonelele) și învelește-le în fulgi de cocos.
Poți servi bomboanele imediat sau te poți bucura de ele și în zilele următoare. Se păstrează foarte bine la frigider.
Recomandăm utilizarea uleiului de nuci în stare crudă, pentru a nu-și pierde din proprietăți și a nu deveni amar. Punctul său de ardere este scăzut, de aceea nu este potrivit să îl folosești ca ulei de gătit sau la prăjit. Îl poți adăuga însă, în finalul preparării mâncărurilor, după ce ai oprit focul.
Uleiul de nuci poate fi folosit si in scop terapeutic sau cosmetic. În scop terapeutic, uleiul se poate administra în cure, la indicațiile medicului.
Uleiul de nuci se poate folosi și în uz extern, cu rol cosmetic. Poate fi integrat în măști sau diverse aplicații pentru îngrijirea și hidratarea pielii sau părului. Aplicat pe părul ud, înainte de spălare, fortifiază părul și îl regenerează.
Uleiul de nuci are un termen de valabilitate de maximum un an. După deschidere, se recomandă păstrarea la rece, într-un loc ferit de lumină, pentru a împiedica râncezirea uleiului.
Contraindicații și precauții
Uleiul de nuca are contraindicatii pentru persoanele cu alergie la nuci sau alune si poate sa nu fie cel mai potrivit ulei pentru cei care sufera de gastrita. Utilizat in mod frecvent, ar putea totodata sa interactioneze cu unele medicamente pentru glanda tiroida. Pentru a obtine o opinie avizata si particularizata, indicat este sa consulti medicul specialist inainte de consuma ulei de nuci in mod constant, alimentar ori terapeutic.