Alegeți-le, pe cțt posibil, în funcție de sezon. 2. Renunțați la prăjirea alimentelor. Gătiți la cuptor, la aburi sau prin fierbere. 3. Înlocuiți pâinea albă cu pâinea integrală. E valabil și pentru pastele făinoase și cerealele pentru micul dejun. 4. Puneți mai puțină sare în mancare. Folosiți în schimb lămâie, ierburi proaspete sau uscate, condimente tolerate de copii. 5. Evitați margarina. Conține grăsimi nesămătoase. Și untul trebuie consumat în cantități cât mai mici. 6. Renunțați la mezeluri. Conțin cantități mari de sare și aditivi. 7. Nu cumpărați sucuri din comerț. Înlocuiți-le cu limonadă preparata în casă. 8. Desertul nu este obligatoriu. Dulciurile pot fi înlocuite cu fructe proaspete sau uscate. 9. Orice formă de mișcare e bună. De exemplu: mersul pe jos, urcatul scărilor, mișcări de gimnastică în casă. 10. Chemați copilul în bucătărie când gătiți. Îndemnați-l să guste ingredientele și să participe la gătit, îi vor trage mai mult alimentele sănătoase. sursa: scoalapentrusanatate.ro
25 iun. 2013
1. Legumele și fructele nu trebuie să lipsească de la nici o masă.
Comentarii