Multe persoane împărtășesc această problemă. Mai precis, una din zece persoane are colesterolul ridicat, fără să consume în mod constant grăsimi. Din fericire, există și alternative. În majoritatea cazurilor, aceste rezultate se observă după analize, văzând că rezultatele cresc progresiv, deși persoana în cauză are o dietă corectă. De cele mai multe ori, este vorba de o disfuncție genetică. Ce e de facut? Pe lângă grăsimi, trebuie să eliminăm din alimentația zilnică și hidrații de carbon. Aveți grijă, de asemenea, și la alimentele cu nivel glicemic ridicat. Acestea ridică nivelul glucozei din sânge și prrovoacă corpul să fabrice insulină. Această insulină se va dovedi a fi mai puțin eficace, iar procesul în sine poartă numele de rezistență la insulină. Când organismul nostru nu poate asimila toată glucoza se activează metabolismul, iar organismul va păstra acea glucoza ca pe o grăsime. Dieta zilnică nu ar trebui să fie drastică sau să conțină o cantitatea prea mică de proteine. Chiar dacă acestea sunt considerate principala sursă de creștere a colesterolului, nu trebuie excluse. Cele mai indicate sunt peștele galben (somon, ton) și brânza proaspătă. Ouăle se vor mânca o dată pe săptămână și niciodată prăjite. Sistemul nervos este, de asemenea, un factor important atunci când vorbim de colesterolul ridicat. Atunci când suntem foarte stresați, corpul produce mai multă insulină și suntem mai sensibili. Relaxarea, masajul și exercițiile fizice ne vor ajuta în aceste cazuri. Evitați excesul de zahăr și îndulcitorii artificiali, faceți sport zilnic li evitați pe cât posibil dietele bazete pe alimente bogate în omega 3 și omega 6.   Sursa: oanacuzino.ro

Comentarii