Foarte multe persoane au folosit acest remediu natural pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, și în consecință, unii chiar au încetat să mai folosească insulina. Este vorba despre fasolea albă, măcinată sub formă de făină, sau pulbere. fasole alba Ingrediente

• 500 g de fasole albă Preparare Fasolea se spală în 2-3 ape, și apoi se lasă la scurs/uscat. Se pun apoi boabele într-o cratiță, și se dau la cuptorul preîncălzit. Din timp în timp, se verifică dacă boabele s-au prăjit: dacă atunci când apăsați cu unghia fasolea se crapă, înseamnă că sunt gata. Mai departe, după ce s-au răcit, boabele de fasole se pun într-un blender și se macină fin. Sau se poate folosi mașina de tocat, sau o râșniță de cafea. Administrare Se ia în fiecare dimineață câte 1 linguriță de pulbere de fasole, cu 1 pahar de lapte cald, înainte de micul-dejun. Acest tratament trebuie urmat cel puțin 6 săptămâni, timp în care se va măsura și nivelul glicemiei, pentru a nu cădea în cealaltă extremă: hipoglicemie. Această pulbere se poate folosi ca o făină obișnuită, la prepararea aluaturilor, sau chiar a supelor.   Studiu Potrivit cotidianului La Stampa, la studiu au participat 13 voluntari cu o stare buna de sanatate cu varsta intre 24 si 44 de ani si care aveau indicele de masa corporala cuprins intre 18 si 25 (kg/m2). Toti participantii nu avuseserea probleme legate de alimentatie si nu suferisera de boli gastrointestinale, diabet sau alte afectiuni endocrinologice. Participantii au fost impartiti in doua grupuri si li s-a dat 50 g de paine alba cu unt si extract de fasole alba sub forma de capsule sau pulbere. Substanta a fost administrata in 3 doze: 1500 mg, 2000 mg si 3000 mg atat capsule cat si pulbere amestecata cu untul care s-a intins pe paine. Cercetatorii au constatat ca o substanta care se gaseste in fasole si care a fost denumita Phase 2 inhiba enzima digestiva alfa-amilaza secretata de pancreas si saliva  si care este responsabila de descompunerea amidonului in zaharuri. Specialistii sugereaza ca datorita acestui fapt si pentru ca indicele glicemic are functia de absorbtie a glucozei la nivelul intestinului, inhibarea enzimei alfa-amilaza poate provoca scaderea indicelui glicemic. Cele mai bune rezultate s-au obtinut cu pulberea de fasole administrata in doze de 3000 mg. Substanta sub forma de capsule nu a dat dat rezultate semnificative. Lucrul acesta s-ar putea intampla din cauza unei biodisponibilitati scazute din cauza timpului mai indelungat de care are nevoie o capsula pentru a se dizolva, cred cercetatorii. De aceea, ei se gandesc sa faca mai multe studii pentru a determina daca Phase 2 poate sa actioneze la fel de eficient si cu alte alimente precum pastele sau orezul.   Surse: www.lataifas.ro , www.eva.ro  

Comentarii