Pentru cei care țin la tradiție, dar nu vor să renunțe la regimul low-carb, vă propun o alternativă sănătoasă pentru mucenicii moldovenești. Nu conțin zahăr și nici gluten, dar totuși sunt pufoși și buni. Pentru această rețetă am folosit făina mix de fibre fără carbohidrați. Singura chestie pe care n-am reușit să o obțin este un sirop lipicios de care să se țină nuca măcinată. Data viitoare mă gândeam să tăvălesc ușor aluatul prin miez de nucă, să se lipească de el. Un pont pe care l-am aflat recent, util la coacerea produselor făcute din făina fără carbohidrați, și pe care vreau să-l împărtășesc cu voi: coacerea se efectuează băgând tava într-o pungă de copt. Se pare că în acest mod se creează o atmosferă mai umedă, care este benefică acestui aluat și contribuie la pufoșenia rezultatului final. Găsiți aceste pungi în orice hypermarket, la raionul de hârtie de copt, pungi la rolă, saci de gunoi, etc. Se mai numesc pungi pentru friptură. Pentru 6 mucenici
- 90 g făină mix de fibre fără carbohidrați
- 40 g unt
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 3 oua de mărime mijlocie
- 50 g îndulcitor pulbere
- 70 g cremă de brânză
- esență de vanilie, scorțișoară, coajă de lămâie rasă
- 7 g drojdie amestecată cu o lingură de apă caldă
- 100 ml apă
- 1 lingură îndulcitor
- vanilie
- nucă măcinată






Comentarii