Pentru stratul de piersici:
- 400g piersici
- 70g gelatină
Piersicile se mixează, apoi se fierb împreună cu gelatina. Scopul este să obținem o consistență mai groasă decât gemul, așa că adăugăm mai multă gelatină. Se tapetează o formă de tort cu folie, apoi se toarnă jeleul de piersici și se păstrează la frigider pentru o zi.
Pentru aluat:
- 120g mix de fibre NoCarb
- 1 linguriță praf de copt
- 3 linguri eritritol
- 2 ouă
- 50g margarină / ou / grasime
Se frământă ingredientele. În timp ce se prepară crema, se lasă la frigider.
Pentru crema de brânză:
- 400g brânză de vaci degresată
- 5 linguri eritritol (după gust, mai mult sau mai puțin)
- 150g iaurt natural degresat
- 1 pachet fixativ pentru frișcă sau gelatină express
Se bat ingredientele până se obține o spumă tare, crema se pune in frigider.
Se tapetează ¾ din aluat într-o formă de tort, restul aluatului se întinde – nu contează forma – și se coace împreună cu forma de tort la 180 de grade, aproximativ 15-20 de minute. După ce s-a răcit, se întinde un strat subțire de cremă de brânză pe aluat. Apoi se așează jeleul de piersici preparat cu o zi înainte pe cremă, și se întinde cu grijă restul cremei deasupra.
Pentru decorare:
- restul aluatului copt se fărâmițează
- 3 linguri gem de afine
- 1 linguriță cacao olandeză
- lapte
Se frământă ingredientele, apoi se formează bile mici. Acestea se rostogolesc în nucă măcinată, fulgi de cocos sau resturi de aluat fărâmițat și se decorează tortul.
Poftă bună! 🍰
Comentarii