Tort de piersici si branza de vaca cu bilute de biscuiti cu gem de afine (low carb, fara zahar adaugat, dietetic)

Pentru stratul de piersici:

  • 400g piersici
  • 70g gelatină

Piersicile se mixează, apoi se fierb împreună cu gelatina. Scopul este să obținem o consistență mai groasă decât gemul, așa că adăugăm mai multă gelatină. Se tapetează o formă de tort cu folie, apoi se toarnă jeleul de piersici și se păstrează la frigider pentru o zi.

Pentru aluat:

  • 120g mix de fibre NoCarb
  • 1 linguriță praf de copt
  • 3 linguri eritritol
  • 2 ouă
  • 50g margarină / ou / grasime

Se frământă ingredientele. În timp ce se prepară crema, se lasă la frigider.

Pentru crema de brânză:

  • 400g brânză de vaci degresată
  • 5 linguri eritritol (după gust, mai mult sau mai puțin)
  • 150g iaurt natural degresat
  • 1 pachet fixativ pentru frișcă sau gelatină express

Se bat ingredientele până se obține o spumă tare, crema se pune in frigider.

Se tapetează ¾ din aluat într-o formă de tort, restul aluatului se întinde – nu contează forma – și se coace împreună cu forma de tort la 180 de grade, aproximativ 15-20 de minute. După ce s-a răcit, se întinde un strat subțire de cremă de brânză pe aluat. Apoi se așează jeleul de piersici preparat cu o zi înainte pe cremă, și se întinde cu grijă restul cremei deasupra.

Pentru decorare:

  • restul aluatului copt se fărâmițează
  • 3 linguri gem de afine
  • 1 linguriță cacao olandeză
  • lapte

Se frământă ingredientele, apoi se formează bile mici. Acestea se rostogolesc în nucă măcinată, fulgi de cocos sau resturi de aluat fărâmițat și se decorează tortul.

Poftă bună! 🍰

 

Comentarii