TARATE DE OVAZ 350g SOLARIS
Description
TARATE DE OVAZ 350g SOLARIS
Tărâțele de ovăz sunt obținute prin măcinarea lentă a boabelor de ovăz în moara tradițională cu pietre Solaris, urmată de cernerea ovăzului măcinat. Sunt bogate în fibre, proteine și antioxidanți, fosfor, potasiu, magneziu și vitamine B. Aduc beneficii în special sistemului digestiv. Facilitează absorbția substanțelor nutritive în intestin, reglează tranzitul intestinal și previn constipația. Mențin energia la cote optime, conferă sațietate și sunt utile în controlul greutății corporale. Reduc nivelul colesterolului și reglează glicemia prin concentrația ridicată de beta-glucan și alte fibre solubile. Tărâțele pot fi adăugate în lapte, iaurt, sucuri, supe, în pâine, fursecuri sau brioșe. Sunt delicioase preparate sub formă de porridge.
Beneficii: Bogate în fibre. Conferă energie.
Ingrediente: Ovăz boabe.
Tărâțele de ovăz au o compoziție nutritivă echilibrată și conțin mai multe fibre și proteine decât fulgii de ovăz. Sunt sărace în calorii și grăsimi, dar bogate în beta-glucan și alte fibre solubile, în antioxidanți (avenantramide, acizi fenolici etc.) și carbohidrați complecși.
100 g de tărâțe de ovăz prezintă următoarele valori medii nutriționale:
Valoare energetică: 1030 kJ/ 246 kcal
Grăsimi: 7 g (din care acizi grași saturați: 1,3 g)
Glucide: 66,2 g (din care zaharuri: 1,5 g)
Fibre: 15,4 g
Proteine: 17,3 g
Sare: 0,01 g
Conform FoodData Central, în aceeași cantitate de tărâțe de ovăz regăsim cantități excelente de minerale și vitamine, precum:
· 5,63 mg mangan
· 734 mg fosfor
· 45,2 mcg seleniu
· 1,17 mg tiamină/vitamina B1
· 235 mg magneziu
· 5,41 mg fier
· 3,11 mg zinc
· 0,4 mg cupru
· 566 mg potasiu
· 1,49 mg acid pantotenic (vitamina B5)
· 0,22 mg riboflavină (vitamina B2)
Mai conțin și cantități mici de calciu, vitaminele E și B6.
O cană de tărâțe de ovăz (fierte) asigură 29% din DZR de tiamină, 21% din DZR de magneziu și fosfor, 11% din DZR de fier și zinc, 6% din DZR de riboflavină și 4% din DZR de potasiu.