Mucenici LOW CARB din aluat fathead

Pentru 6 mucenici:

Într-un castron se amestecă făina de migdale, praful de copt, guma de xanthan, Green Sugar și coaja de lămâie.

Mozzarella se dă prin răzătoare, se adaugă crema de brânză și se topește timp de 1 minut la microunde, se amestecă bine compoziția, apoi se mai lasă pentru 30 de secunde. Brânza trebuie să fie complet topită, să se scurgă de pe paletă. În lipsa cuptorului cu microunde, puteți topi brânzeturile într-o oală cu fundul gros, pe cel mai mic foc de pe aragaz, amestecând întruna, până la obținerea compoziției omogene.

Se lasă un pic la răcit (2-3 minute), apoi se încorporează oul, amestecând întruna.

Apoi se încorporează amestecul uscat, frământând cu mâna până la obținerea unui aluat compact și destul de lipicios. Pe un covoraș de silicon uns cu ulei de cocos se împarte aluatul în 6 părți.

Fiecare bucată se întinde cu mâinile unse într-un șnur de circa 30 cm lungime, care se unește la capete, formând un cerc. Acesta se tăvălește prin nucă măcinată, apoi se modelează un 8 care se așază pe o tavă pe hârtie de copt. Se modelează în același mod și restul mucenicilor.

Se bagă tava în cuptor la circa 160 grade C, pentru vreo 20-30 de minute. Se vor verifica întruna, pentru că se pot arde ușor. Sunt gata atunci când sunt rumeniți.

Se servesc imediat.


Sursa: https://retetelchf.ro

Comentarii