100 g mix de fibre NoCarb
20 g gris NoCarb
12 g praf de copt
110 g grăsime topită / ulei de nucă de cocos, unt/
85 g gălbenușuri de ou
100 g pudră de eritritol
200 ml cremă de nucă de cocos / smântână
Umplutură:
firimituri răzuite din aluat
50 g nuci tocate
1-2 lingurițe rom / aromă de rom
2-3 linguri unt topit / ulei de nucă de cocos
1 linguriță cacao olandeză
Îndulcitor după gust
0,5 dl lapte / lapte de migdale
1 lingură gem de caise
Pentru a invelis
1 albuș de ou
eritritol
frunze verzi
Aroma de zmeura / suc de portocala sanguina / suc de sfecla rosie, turmeric dizolvat in apa
Preparare:
Pentru aluat se amesteca grasimea cu indulcitorul, galbenusurile de ou si crema de cocos/smantana pana devine spuma și se lasă să se odihnească aprox. 20 de minute. Se adauga apoi mixul de fibre si grisul, si se frământa, dupa care faceți găluște de mărimea unei nuci. O parte sa fie plata, in care se face o gaura cu degetul. Se se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu gaura în jos. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
După coacere scobiti centrul cât este încă cald, cu un cuțit ascuțit, având grijă să nu strapungeti
Adăugați untul / uleiul de cocos, îndulcitorul, nuca, cacao, rom, dulceață de caise și suficient lapte/lapte de migdale la sfarimaturi pentru a face o crema tartinabila. Apoi umplem jumatatile le lipim doua bucati împreună.
Ungeți-l cu albușul de oua și înmuiați o parte în galben și cealaltă parte în aromă roșie (suc de sfeclă roșie, turmeric). Se rostogolesc apoi în eritritol și se pune o frunză în mijloc.
Comentarii