Fulgi de porumb fara adaos de zahar 250gr SOLARIS
Descriere
Fulgi de porumb fara adaos de zahar 250gr SOLARIS
Fulgii de porumb, una dintre cele mai populare alternative pentru micul dejun din întreaga lume, sunt un ingredient accesibil, versatil, ușor de pregătit, hrănitor și nutritiv. Consumați astăzi mai ales în combinație cu lapte, fructe (proaspete sau deshidratate), nuci, diverse semințe crude, fulgii de porumb sunt ușor digerabili și îți oferă energie pentru întreaga zi.
Știai că fulgii de porumb provin din Statele Unite ale Americii și au o istorie de aproape 130 de ani? În anul 1894, fulgii au fost decoperiți accidental de către William Kellogg, în încercarea de a pregăti un mic dejun sănătos și hrănitor deopotrivă pentru pacienții sanatoriului Battle Creek din Michigan. Conform unor surse, John Kellogg (medic și, totodată, directorul sanatoriului Battle Creek) nu a fost de acord însă cu ideea ce i-a venit ulterior fratelui său, William, de a adăuga zahăr în compoziția fulgilor. Din acest motiv, William Kellogg a înființat propria companie producătoare de fulgi de porumb, destinați publicului larg, obținând patentul pentru produsul creat în 1896.
De atunci și până în zilele noastre, piața s-a diversificat și există în prezent o mulțime de producători care comercializează fulgi de porumb simpli, cu adaos de zahăr sau alte ingrediente și diverse arome.
Ce conțin
Fulgii de porumb Solaris sunt produși în Italia, de către o firmă de familie cu o mare tradiție în spate, care și-a început activitatea în anul 1922, pornind de la o simplă moară de cereale. În prezent, fabrica deține utilaje de ultimă generație și a elaborat o rețetă proprie de obținere a celor mai gustoși fulgi din cereale.
Fulgii de porumb fără zahăr Solaris conțin:
- mălai grișat (88%), malț de orz, sare.
- fără adaos de zahăr.
Valori medii nutriționale 100 g:
- Valoare energetică - 1593 kJ/ 376 kcal
- Grăsimi - 1,8 g (din care acizi grași saturați - 0,3 g)
- Glucide - 81,4 g (din care zaharuri - 3 g)
- Fibre - 4,4 g
- Proteine - 6,3 g
- Sare - 2 g
Care sunt beneficiile consumului de fulgi de porumb
Gustare rapidă sau ingredient al unor preparate complexe, fulgii de porumb nu reprezintă doar un ingredient foarte gustos atunci când este consumat în diverse combinații, ci și o sursă de beneficii asupra organsimului. Te invităm să descoperi care sunt aceste beneficii pe care ți le poate aduce consumul de fulgi de porumb.
- sursă bogată de carbohidrați complecși – cu un conținut în mod natural de aproximativ 81,4% glucide, dintre care doar 3% este constituit din zaharuri și prin aportul de fibre, fulgii de porumb sunt asociați cu o absorbție mult mai lentă în sânge a glucidelor. Acest tip de carbohidrați au rolul de a preveni diferențele bruște de glicemie. Totodată, eliberează gradat energie și conferă sațietate pentru o lungă perioadă de timp, fiind foarte hrănitori. Carbohidrații complecși se regăsesc mai ales în cereale și leguminoase.
- sursă de nutrienți, vitamine și minerale – fulgii de porumb conțin vitamina A, vitamine din complexul B (în special B1, B3 și B9, dar și B6, B2), vitamina E și minerale precum: fier, magneziu, mangan, fosfor, calciu, potasiu, sodiu. Vitamina B9 (folatul) susține formarea unor noi celule și creșterea țesuturilor, fiind benefic în timpul sarcinii. Vitamina B3 (niacina) împreună cu vitamina B9 pot previn apariția bolii Pellagra. De asemenea, vitamina B1 (tiamină) are rolul de a accelera metabolismul carbohidraților, stimulează producția de energie și, în același timp, susține funcțiile cerebrale și sănătatea nervoasă. Conținutul bogat în fier menține sănătatea sângelui și previne anemia.
- sursă de proteine – mai mult de 6g în compoziția a 100 g de fulgi. Combinate cu lapte (inclusiv vegetal), diverse nuci și semințe, vei crește în mod categoric aportul de proteine în alimentație. Proteinele sunt esențiale pentru repararea țesuturilor corpului, întărirea sistemului imunitar, echilibrul enzimelor și cel hormonal.
- susțin buna funcționare a sistemului digestiv – conținutul de fibre al fulgilor de porumb poate fi sporit prin adăugarea de fructe proaspete, nuci, pentru a susține digestia, motricitatea intestinală, putând preveni astfel constipația și diverse afecțiuni ale colonului. Fulgii de porumb au un ușor efect laxativ.
- ajută la menținerea sănătății plămânilor – datorită conținutului de beta-criptoxantină, un carotenoid similar beta-carotenului. Beta criptoxantina este un antioxidant eficient ce poate reduce efectele stresului oxidativ asupra organismului, eliminând efectele nocive ale radicalilor liberi. Caracterul antioxidant al acestui compus ajută la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. De asemenea, prin intermediul acestui carotenoid, porumbul poate facilita menținerea sănătății plămânilor și prevenirea cancerului la plămâni.
- contribuie la menținerea sănătății oculare – fulgii de porumb conțin luteină, un carotenoid cu rol benefic pentru vedere și pentru sănătatea ochilor.
Cum poți consuma fulgi de porumb
Dacă îți dorești un mic dejun simplu, echilibrat, fără adaos de zahăr, poți înmuia fulgii de porumb în lapte (inclusiv lapte vegetal), iaurt sau suc de fructe. Fulgii de porumb se înmoaie singuri, nu este necesar să îi fierbi, însă se vor înmuia mult mai repede în lichidele fierbinți.
Poți adăuga la fulgii de porumb diverse fructe proaspete (de exemplu: fructe de pădure, mere, banane, citrice, mango etc.), fructe uscate, diverse nuci sau alte semințe crude (pe care le poți găsi în gama de produse Solaris).
Îi poți mânca și singuri, ca pe o gustare sau îi poți adăuga la unele preparate mai complexe, mai ales dulci, dar și sărate. Te invităm să urmărești în continuare secțiunea de rețete pentru mai multă inspirație în bucătărie.
A se pastra la loc uscat si racoros.