TRANSPORT GRATUIT
peste 200lei
PLĂȚI SIGURE
cu card bancar
LIVRARE RAPIDĂ
24 - 48h
DEPOZIT CERTIFICAT
ECO și DSV
LIVRĂRI
în toată Europa

Description

SIROP ARTAR GRAD A 187ml SOLARIS

Sirop de Arțar obținut din sevă de arțar canadian. Este un îndulcitor natural și un bun înlocuitor pentru zahărul rafinat. Are un indice glicemic mic și mai puține calorii decât zahărul și alți îndulcitori. Conține zaharuri sănătoase, mangan, calciu și potasiu, antioxidanți. Susține metabolismul energetic și aduce beneficii sistemului digestiv. Siropul de arțar este ideal pentru a îndulci băuturile preferate și deserturile pregătite în bucătăria ta. Este un topping delicios pentru clătite, vafe și prăjituri, un ingredient inedit în sosurile dulci-acrișoare.

Beneficii: Conține minerale și antioxidanți. Un bun înlocuitor al zahărului rafinat. 

Aroma specifică, dulce cu nuanțe de caramel și consistența fină, mătăsoasă, recomandă siropul de arțar ca un ingredient unic, un îndulcitor delicios și, totodată, un înlocuitor sănătos al zahărului rafinat, în alimentația ta.
Siropul de arțar provine din seva arborelui de arțar (Acer), care este extrasă din trunchiul arborelui, din stratul imediat următor scoarței acestuia. Procesul de recoltare începe, de regulă, la sfârșitul lunii februarie și continuă până la mijlocul lunii aprilie. Arțarii depozitează în rădăcini și în trunchi amidon care, în timpul iernii, este transformat în zahăr și apoi este transferat în sevă, având rolul de a proteja arborii împotriva temperaturilor scăzute.
Deși există mai mult de 100 de specii de arțar, pentru obținerea siropului de arțar este folosită îndeosebi seva ce provine de la arțarul de zahăr, arțarul negru și arțarul roșu. Sunt necesare 40 de galoane de sevă pentru a obține un galon de sirop de arțar, acesta fiind motivul pentru care prețul siropului de arțar este mai mare decât al unor alți îndulcitori. Seva extrasă din scoarța arborelui de arțar este ulterior concentrată prin reducerea conținutului ridicat de apă, în urma unui proces termic, obținându-se astfel siropul de arțar.
Principalii producători de sirop de arțar la nivel mondial sunt Canada (îndeosebi în Quebec) – aproximativ 80% din producția mondială și Statele Unite ale Americii (în special în Vermont). Fiecare dintre aceste două state deține un sistem propriu de clasificare și gradare a siropului de arțar.
Istoria siropului de arțar dezvăluie originea nord-americană a acestuia. Conform unei legende străvechi, siropul de arțar a fost descoperit întâmplător, de către o femeie din tribul amerindian Iroquois care a observat mirată cum vasul lăsat la baza unui arțar s-a umplut peste noapte cu un lichid dulce. Lichidul provenea din arborele în care, doar cu o seară înainte, soțul ei își înfipsese toporișca. A doua zi, soţul a plecat la vânătoare, astfel că a smuls toporişca din truchiul arborelui. Din locul respectiv a început să curgă un lichid dulce. Soția a folosit respectivul lichid la pregătirea unei hrane delicioase, apreciate de către soțul acesteia.

Valorile nutriționale ale siropului de arțar
Valoare energetică 1533 kJ / 367 kcal
Grăsimi 0 g din care acizi grași saturați 0 g
Glucide: 90 g din care zaharuri: 88 g
Proteine: 0 g
Sare 0g

Tabelul nutrițional al siropului de arțar ne indică un îndulcitor mult mai sănătos și cu mai multe substanțe nutritive decât zahărul alb. Principalii macronutrienți sunt, bineînțeles, glucidele, în proporție de 66%, în special de zaharuri (sucroză/zaharoză) - 60% și apă (33%). Se regăsesc, totodată, dar în cantități infinitezimale, grăsimi și proteine (între 0 și 1%) și sare (0,05%).
Aportul caloric al siropului de arțar este de aproximativ 27 kilocalorii pentru o lingură de sirop de arțar (aprox 10g), respectiv 270 kcal/100 g de produs, iar indicele glicemic este de 54, un indice mediu spre mic. Atât valoarea aportului caloric, cât și cea a indicelui glicemic indică valori mult mai mici decât ale zahărului alb.
Siropul de arțar conține aproximativ 24 de antioxidanți, în special polifenoli (de exemplu, quebecol), flavonoide, acizi organici, aminoacizi, dar și unii micronutrienți, precum:
vitaminele B2 (în special), B1, B3 și B5
minerale – în special mangan, dar și calciu, zinc, potasiu, magneziu, fier.

Proprietățile siropului de arțar
Siropul de arțar pur canadian este clasificat în funcție de culoarea acestuia, de claritate (transluciditate), densitate și de intensitatea aromei, de notele de gust secundare. Un factor cheie ce influențează aceste trasături caracteristice este reprezentat de sezonul de recoltare. În funcție de momentul extragerii sevei, siropul de arțar va avea particularități diferite și va fi clasificat în funcție de diferite grade.
Dacă îți dorești un sirop de arțar natural, obținut din sevă de arțar, fără alte adaosuri, aditivi sau conservanți, magazinul online Solaris îți stă la dispoziție cu următoarele produse:
Sirop de arțar de grad A (Solaris)
Sirop de arțar bio/ecologic de grad A (Longevita)
Uzual, siropul de arțar este păstrat într-un recipient opac, ce are rolul de a împiedica deteriorarea acestuia în contact cu lumina.

La ce se folosește siropul de arțar?
Siropul de arțar se folosește mai ales ca glazură sau topping pentru clătite, gaufre (vafe), și înghețată. Poate fi adăugat în compoziția unor prăjituri și checuri, în produse de panificație. Îndulcește cu o aromă fină de caramel ceaiul, cafeaua, ciocolata caldă, laptele și alte băuturi naturale.

Ce indice glicemic are siropul de arțar?
Potrivit Foodstruct, siropul de arțar are un indice glicemic redus, cu valoarea de 54.

Ce proprietăți are siropul de arțar?
Siropul de arțar are proprietăți antioxidante. Conform unui studiu, conține peste 24 de compuși polifenolici, eficienți în combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi și stresului oxidativ. Are acțiune antiinflamatoare și aduce beneficii pentru sistemul imunitar datorită zincului, manganului și quebecolului din compoziție.

Details

SKU
5260
EAN
5941828013290
Categories
Weight
0.2 kg
Brand

CE SPUN CLIENTII DESPRE PRODUS

Părerile tale contează! Fii parte din comunitatea NoSugarShop și ajută-i și pe ceilalți să aleagă informat. Ai testat acest produs? Spune-ne cum ți s-a părut!
Scrie un review