
- - 6 linguri tarate de ovaz,
- - 3 linguri tarate de grau,
- - 3 linguri tarate de psyllium,
- - 5 linguri gluten de grau,
- - 1 lingurita seminte de in,
- - 1 lingurita seminte de chia,
- - 1 lingurita seminte de susan (semintele se aleg optional dupa gustul fiecaruia),
- - 1 lingurita sare roz de himalaya,
- - ½ cub de drojdie
- - Apa calduta cca. 400 - 500 ml. in care dizolvam drojdia
Se pun toate ingredientele intr-un vas de preferat de sticla(din proprie experienta am constatat ca se lucreaza mai usor intrucat nu se lipeste atat de mult incat sa fie si greu la curatat precum un vas de plastic .Se adauga cate putin apa calduta in care am dizolvat drojdia, pana ce incorporam toata apa. Veti obtine un aluat compact care trebuie sa aibe consistenta sa nu fie foarte moale . Facem o minge din aluat pe care o lasam acoperita la dospit cca 30-45 min.(daca drojdia e buna…creste mai repede). Modelam in palme mingiute, in fct. de cat de mari le doriti pot iesi intre 6 – 12 chifle. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 50-60 min. (aici tot de cuptor depinde) Pofta buna ! reteta de: Lucica Mialca
Comentarii