Informarea si citirea etichetei produselor alimentare confera DREPTUL CONSUMATORULUI DE A ALEGE CORECT. Eticheta unui produs ofera informatii legate de:
Ingredientele folosite – primul ingredient...
Aditivii alimentari sunt cunoscuti sub denumirea codificata de E-uri. E-ul vine de la Europa. Ei au o numerotatie alfanumerica pentru a usura recunoasterea lor. O definitie scurta suna astfel: ...
Continuam lista aditivilor alimentari cu prezentarea acelora care au un efect nociv asupra sanatatii corpului uman. Lista E-urilor suspecte si periculoase E150, E172, E173, E141 – coloranti E102 - ...
Macesele sunt bogate in vitamine si minerale, dar si in substante active care imbunatatesc semnificativ starea de sanatate si previn numeroase boli. Macesele sunt acele fructe rosii de toamna...
Gigantul Coca-Cola a anunţat că va scoate pe piaţă prima băutură îndulcită cu ştevie. Produsul va fi lansat în Argentina și se va numi Coca-Cola Life. Îndulcitorul se extrage din frunzele plantei...
Semintele de chia au un gust asemanator nucilor si pot fi folosite intr-o multime de preparate pe care le consumati uzual. Fiind usor digerabile, semintele nu trebuie pisate inainte de a fi adaugate...
Mulți sportivi se întreabă dacă o dietă săracă în carbohidrați poate susține performanța fizică. Răspunsul este da, cu condiția să fie bine planificată. Dieta low-carb nu doar că ajută la controlul...
Într-o lume plină de gusturi și arome unice, halva rămâne una dintre cele mai încântătoare delicatese. Originară din Orientul Mijlociu și răspândită în întreaga lume, această dulceață densă și...
Deserturi fara compromisuri: gust delicios, zero zahar
Renuntarea la zahar nu inseamna ca trebuie sa renunti si la deserturi. Cu Pudra pentru jeleu sau crema NoCarb cu aroma de mango, poti...
Avocado este un fruct deşi, mulţi dintre noi, tindem să credem că aparţine clasei legumelor, datorită nuanţei sale verzi şi gustului. Avocado apartine familiei Lauracae, alaturi de alte plante cu...
PUDRA DE ROSCOVE (CAROBUL) o cacao cu mult mai multe beneficii Pudra de roscove seamana la aspect si gust cu cacaoa . Este folosita ca aliment de baza din cele mai vechi timpuri, datoria...
Dieta Dukan îţi permite să mănânci cât vrei, insa trebuie să urmate cu stricteţe anumite reguli! Creată de doctorul nutriţionist francez Pierre Dukan , această dietă abordează într-un mod diferit...
Dulciurile sunt adesea considerate un "vinovat" al problemelor de sănătate precum diabetul, obezitatea sau scăderea energiei. Dar vestea bună este că nu trebuie să renunți la gustul dulce pentru a...
De Sărbători, este greu să rezistaţi tentaţiei de a gusta dulciuri. Dacă suferiţi de vreo afecţiune sau nu doriţi să vă îngrăşaţi, aflaţi că există şi produse mai puţin nocive. Nutriţioniştii...
Eritritolul face parte din cea mai noua generatie de indulcitori si este un substituent natural al zaharului (poliol) care se regaseste in unele fructe sau alimente fermentate. Acesta se aseamana cu...
Fibra de cacao e un ingredient natural vandut in pulbere, obținut din învelișul boabelor de cacao. Puțin cunoscută, aceasta este însă o sursă excelentă de fibre insolubile, benefică pentru digestie...
Fructoza este un carbohidrat simplu, cu aceeasi compozitie ca si glucoza, dar cu strucutra diferita. Deci aduce in organism tot atatea calorii la gram ca si glucoza si zaharul, dar are o putere de...
Puține deserturi evocă amintiri dulci precum halva. Gustul său bogat și textura densă ne duce cu gândul la copilărie, la ierni friguroase și bunici grijulii. Dar dacă încerci să reduci zahărul sau...
Iti place gustul de cafea, dar nu o poti consuma frecvent? Inka este bautura perfecta pentru tine! In plus, o ceasca are doar 14 calorii. Inka este o bautura gustoasa, care aduce ceva in plus...
Intoleranta la gluten, cunoscuta sub denumirea de boala celiaca, este o boala cronica inflamatorie a intestinului subtire, ce apare in urma unei reactii conflictuale imunoalergice fata de gluten....